Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Casatorie fara acte


Recommended Posts

  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Dar de ce in biserica nu se poate fara certificat, ca doar Dumnezeu nu citeste acte ci doar asculta suflete. Nu stiu dece birocratia se baga in treburile sufletelor. Pe mine acest lucru ma inebuneste. De aia va intrebam si pe voi. Of, of, of nici in casa Domnului nu mai scapam de hartogaraie. oricum va multumesc fetelor, am sa umblu din poarta in poarta sa intreb, poate gasesc un preot mai descuiat la minte, pe care sa il intereseze doar sufletul omului si credinta acestuia.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu exista asa ceva, certificatul de casatorie are implicatii juridice, va ofera legitimitate atit fata de voi cit si fata de terti, va confera statutul de familie din punct de vedere legal cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din aceasta. Da' intreb si eu, de ce vreti sa sariti peste partea asta? Nu trebuie sa-mi raspunzi daca nu vrei. Numai bine! O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prietenii mei incercasera o chestie de genul asta: sa faca intai casatoria religioasa si apoi pe cea civila( la starea civila fiind dementza in perioada aia- full full; plus ca nu isi terminasera de facut analizele medicale si toate cunostintzele de prin capatul tzarii si al lumii nu voiau sa stea mai mult de un we). Le-a fost imposibil! Nici un preot nu a vrut sa auda de asa ceva! Nasoala situatie! Daca ai timp cel mai bine ar fi sa te programezi pt cea civila si apoi pt cea religioasa! Oricum va fi: CASA DE PIATRA![flo] Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dana, interesanta optziunea ta. uite aici in cipru, shi in grecia , casatoria in biserica este importanta , numai persoanele de alte religii se casatoresc civil. In romanika noastra e anapoda, adica tata popa nu itzi pune cununa pe cap daca nu vede ca tzi-a dat Ok-ul nenea de la starea civila! hai sa va casatoritzi in cipru[;)] biankita
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetele sunteti haioase. Uite ca nu vrem acte, chiar sunt curioasa de cand si cine afost mintea stralucita de a inventat certificatul de casatorie. Pe vremuri te cununa doar preotu, acum ne-am modernizat trebuie si acte. ma mir ca nu se infiinteaza o institutie la care sa depui cerere pentru atrece in lumea de dincolo (apropo oare la poarta Raiului Sf. Petru iti cere copie dupa certificatul de deces, ca su nu fii vreun intrus?), sau ceri sa ai dreptul la avea copii. Urasc actele. Noi simtim si ne consideram o familie doar ca am vrea si impacrea sufleteasca ca avem acordul Domnului. Nu degaba se spune ca pana la Dumnezeu te manaca sfintii. Cred ca ar trebui continuata cu : pana la sfinti te manaca birocratia si legile trupesti nu cele sufletesti. Multumesc oricum feteleor.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...