Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ajutati-ma sa scap de igrasie.


Recommended Posts

Salut. Am o problema care ia amploare... igrasie pe pereti, pe la imbinarile dintre cei exteriori si cei interiori. Pe hol si in dormitorul lui bebe. Nu stiu ce sa mai fac sa dispara. Solutia ar fi izolarea peretilor, insa este iarna si nu se poate acum. Totusi, ce sa fac sa ii mai inhib raspandirea? Nicoleta.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Nu stiu daca stai la bloc sau la casa. Cred ca problema se trateaza diferit. Eu stau la bloc si nu la ultimul etaj si am avut probleme in baie pe plafon. S-a format igrasie datorita faptului ca in afara de geam nu am alta aerisire si dupa ce facem baie si dam drumul la geam intra aer rece, plafonul e cald si gata igrasia! Eu am spalat plafonul cu clor si apoi am dat cu vopsea lavabila in care am adugat o sticluta de subtanta. Nu stiu cum se numeste ca scria numai in nemteste pe sticla. Ne-a recomandat-o un vanzator de la un depozit de materiale de constructii. Speram sa nu mai apara. Cineva mi-a spus ca se mai poate remedia si altfel. Peretii afectati de igrasie se acopera cu polistiren expandat (scartiietoare). Se pune plasa de rabit pe deasupra si se tencuieste. Scartiietoarea se gaseste la diverse grosimi. Recomandata pentru aceasta operatiune este cea de 1 cm, max 2 cm. Sper sa-ti fi fost de ajutor. Aurora
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dragä Nicoleta, depinde unde stai...dacä stai la casä e altceva, dar dacä stai la bloc e mai greu. Altä intrebare este: de ce s-a format igrasia in aceste locuri?...rezolvarea depinde in primul rind de inläturarea cauzei! Chiar dacä därimi tencuiala in acele locuri si faci alta, sau izolezi, igrasia tot rämine in perete, se extinde si apare exact la "granita" izolatiei tale nou fäcute...asta ar fi cam o aruncare cu banii degeaba! Eu am lucrat 6 ani in constructii...nu am fäcut o scoalä specialä, dar am invätat multe lucruri interesante. Drumul cel mai sigur ( dar este o investitie destul de costisitoare!) este sä usuci peretii respectivi, ceea ce in sezonul ästa ar fi fff greu ( recomandat este vara ), dupä care trebuie inläturatä cauza creerii igrasiei ( pe undeva pätrunde apä, care ajunge in perete, creind astfel igrasia )...deci trebuie bine izolat "punctul slab" al clädirii si eventual o izolare exterioarä cu plate de stiropor, care izoleazä si termic ( dacä ai casä...la bloc este mai greu ). Se izoleazä mereu pe partea exterioarä a peretilor ( deci, fasada ), cä in interior nu te ajutä prea mult ( peretii sint mai departe expusi intemperiilor si i-ti iau si din spatiul locuibil!) Dacä este totul bine izolat, se face o nouä tencuialä in locul atins ( rämine totusi un miros greu in perete, chiar dacä este uscat...si in al 2-lea rind, peretii "respirä"), dupä care se zugräveste normal. Pe aici mai existä si o vopsea, care nu mai permite trecerea umiditätii..este cred pe bazä se silicon, dar si fff scumpä!!...rezultate 100% nu pot sä-ti garantez in acest caz! Sper cä am putut sä te ajut in aceastä problemä...si fii atentä, cä igrasia ii poate determina bb-ului probleme cu respiratia!...pe aici au fost cazuri asemänätoare. Este o ciupercä, ai cärei bacili plutesc prin aerul din camerä, astfel ajungind in aparatul respirator al bb-ului. Prevederea este mama intelepciunii! Mult succes in lupta impotriva igrasiei! Cami.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Stau la bloc si culmea, la etajul 1. Igrasia apare pe peretele exterior de la dormitor si nu pe tot, numai la imbinarile dintre pereti.Am un singur perete exterior la dormitor. Mai apare si la sufragerie pe langa tevile de la fosta incalzire, acum noi avand centrala. Hai ca asta inteleg, chiar ieri spuneau la Stiri ca 90% dintre blocurile din Ro nu au o izolatie corespunzatoare. Insa de ce si in debaraua de pe hol? Peretele ei exterior, cel cu probleme, da in scara blocului. Nu prea inteleg ce se intampla... Eu dau cu Ace si cu Domestos, dispare pentru o vreme. Imi trebuie o solutie mai buna decat asta. Multumesc pentru raspunsuri si astept si altele. Nicoleta.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

VIRCON--asa se numeste produsul de care ai nevoie teoretic pot sa-ti dau mai multe informatii despre Vircon, practic mi-e mai greu pentru ca toate datele referitoare la el,le-am "clasat " prin beci odata ce am terminat cu distributia acestui produs. se foloseste prin spitale pentru dezinfectie si sterilizare,este un produs ecologic,englezesc si firma de distributie se afla in Bucuresti. se foloseste si pentru dezinfectarea tetinelor. acum 2 ani un plic de Vircon de 50 g costa in jur de 80000 lei dar merita pentru ca din 50 g faci o solutie concentrata (iti ies 5 l)sau poti sa faci chiar 10 l si pulverizezi cu aspiratorul peretii de mai multe ori. prietenii mei erau disperati pentru ca aveau ciuperca la casa de lemn (igrasia e parfum fata de ciuperca la lemn) si la recomandarea mea au folosit Vircon .in citeva minute dupa pulverizare ciuperca se transforma aproape intr-o foita de tigara. efectul este total. daca nu gasesti la vreo cunostinta ce lucreaza prin spitale scrie-mi si am sa rastorn beciul sa-ti fac rost de numele firmei distribuitoare si de nr. de tel . sa-ti poti comandaprin prioripost cici
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

azi noapte eram obosita si nu mi-am dat seama ca ti-am scris gresit denumirea produsului se scrie Virkon da cautare pe yahoo si vei gasi informatii mai multe despre Virkon. firma din Bucuresti se numeste ANTEC,(distribuie) in ro. roaga-le pe fetele din Bucuresti sa te ajute. cici
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor, Eu stau la casa si in dormitor pe tavan se formeaza picaturi de apa la imbinarea cu peretele exterior. Asta-i tot igrasie ??????? Eu nu inteleg de ce se formeaza caci am si podul deasupra. Sa fie din cauza ca nu este aerisita camera ? Eu ma gindeam ca este cald in casa, caloriferul este pus chiar pe peretele cu pricina... Ajutati-ma si pe mine .... ce sa fac ?????
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Subscriu si eu la Virkon. Este super. Mai exista solutie antimucegai (un fungicid, dar nu stiu cum se numeste) si care se cumpara de la chimicale, special pentru igrasie si este chiar mai bun decat alte substante incercate – clor, Ace, etc. Si sa nu fii surprinsa ca apare in zone total diferite, care mai de care mai ciudate. Sunt zone in care peretele este mai rece si se produce un condens, de multe ori invizibil pentru noi, dar suficient pentru mucegaiuri. Despre izolatie, ce sa zic ? Asteapta vremea calda si, iti spun eu, chiar si izolatia interioara este super – noi o avem facuta in ultima camera (pe coltul blocului) si de atunci am scapat. In schimb, cu problema din camera lui bb. trebuie sa fii foarte hotarata si iute de mana ca sa nu aibã probleme de respirat, sau, Doamne fereste, alergii. Dar, dupa ce dai cu substanta, tine bb departe de zona respectiva cateva zile. In plus, noua ne-a spus zugravul ca este bine sa zugravim cu var, tocmai din cauza aceea, spre deosebire de vopselele lavabile care sunt mana cereasca pentru mucegaiuri (se pare ca ele contin anumite substante organice) Succes la munca, DARAEL PS> Pentru Ramona, se pare ca ai o gaura in acoperis sau o scurgere de la burlan, ceva. In mod sigur nu este igrasie, ci o infiltratie. Dar igrasia va veni si ea daca o sa ramana ud peretele. Sa speram ca o sa poti remedia repede.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...