Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Accentul românesc


Recommended Posts

Cum multi dintre noi sintem pe alte meleaguri sper ca intrebarea mea sa nu para deplasata: cum li se pare accentul românesc locuitorilor tarii in care va aflati? Vi s-a intimplat ca cineva sa ghiceasca din prima de unde veniti? In estul Frantei, eram intrebata daca nu cumva sint italianca. In sud, daca sint spaniola. Dar românca, nu, niciodata. In schimb mi s-au facut o multime de complimente, concluzia generala fiind ca accentul românesc este "charmant". Se zice ca francezii sint galanti, asa o fi pt ca intotdeauna barbatii au apreciat accentul, niciodata femeile. Un prieten care a facut liceul german si a studiat in Germania zice ca reuseste sa vorbeasca fara accent. Nu cunosc germana si nu pot sa-mi dau seama, in schimb ii depistez imediat pe românii din Franta, accentul românesc e usor de sesizat. Imi dau seama ca si al meu e pronuntat si tocmai de aceea sint mirata cind imi dau seama ca pe altii nu-i deranjeaza. Pe la voi cum e?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Si noi aici tot cu rusa de luptam... Americanii in general ne intreaba daca nu cumva vorbim ruseste (atunci cand ne aud vorbind romaneste). Europenii, cei cu origine latina si grecii - unii ne cred italieni, altii rusi. Dar cand vorbim engleza, nu ne intreaba nimeni de unde e accentul pentru ca majoritatea strainilor de aici au aceeasi problema (in afara de native, evident). Pupici, Mamamariana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Un american mi-a zis acum vreo 6 ani ca stau bine la gramatica(oare???)si ca nu as avea probleme daca as trai in America dar accentul ma tradeaza[:I] Zice ca suna a accent est european.Toata lumea (nativii)intalnita zice de rusia,bulgaria,polonia,etc,etc,dar nici unul de romania,se vede cat de multi au auzit de ea[q][q]saraca romania Apoi o englezoaica nesimtita ,a constatat pe cand purtam o conversatie in lb.romana cu prietena mea ca limba noastra suna asha``hrrr,rrrrr,hhhhrrrr`` si ca sa ne faca sa intelegem m-ai bine s-a ridicat in picioare si a tras cu unghiile pe suprafata oglindei de ni s-a ridicat parul in cap.Abia am reusit sa o opresc pe prietena mea sa nu o [haibat][sm][bruta]pe individa. Vedetzi fetelor ca asta e dupa urechea fiecaruia si degeaba sunt ei nativi atat timp cat sunt ignoranti,nu sunt interesati sa invete limbile altor popoare ,crezand ca a lor e cea mai cea . Asa ca traiasca Romanikaaaa!!![RO][RO][RO]si fetele ei deshtepte foook Pupici muuuulti!!![pup][pup] Nicole&Amira
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nici europenii nu-s toti "luminati la minte". Un neamt s-a dat odata mare cu: "Ah, Bucuresti, da, frumos oras! Am fost si eu in Bulgaria!" ... la care nu ne-a mai ramas decat sa-i spunem ca Bucuresti e putin mai sus, dar se uita la noi cu ochi mari. [alcool] Am intrebat pe mai multi cu ce seamana romana si raspunsul a fost ca-i ca un amestec de italiana, franceza, rusa si putina turca. Ei, pe undeva au toti dreptate ... Insa nici unul nu a spus ca ar suna urat, ba chiar au spus toti ca-i melodioasa. De accentul in germana ce sa va spun? Suna asa ca accentul italian ... se aude, dar nu se poate confunda cu accentul slavilor, in nici un caz. Sau poate nu am eu "ureche muzicala". O zi minunata si copii sanatosi! :)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi-a zis un nene din Turkmenistan ca am accent de rus [alcool] . M-am filoxerat rau de tot. Pai am colege din fosta URSS la scoala si alea au un accent de zici ca-ti da cu ciomagul in cap . De ex: jeâns, liehrerin , etc.. Laura si iubirea mica din burtica (13 saptamani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...