Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cine-i de apreciat?


Recommended Posts

Buna! Admin-ul spunea ca putem propune si noi subiecte, deci le-a dat unda verde degetelor mele sa se "manifeste" [:D]. Merci. Va propun un subiect legat putin de intrebarea "V-ati intoarce in Romania?". La acea intrebare au fost multe raspunsuri negative, iar motivul principal se pare ca e "mizeria" (conditiile) de acasa. Acum va intreb: voi pe cine apreciati mai mult, un om care a reusit sa faca ceva in viata in afara tarii -in "tara adoptiva"-, sau pe cel care a reusit ceva in Romania? Poate amandoi sunt de apreciat pt simplul fapt ca "au reusit", sau poate unul dintre ei e mai "cu mot". Care si de ce? Toate cele bune!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Asta nu e sondaj. Adminul a sugerat sa propunem teme pt. sondaje nu pentru discutii. Ce ai intrebat tu e de pus la Discutii generale sau la Calatoriile sufletului. Acum numai ca sa ne aflam in treaba propunem subiecte? [hot] Laura si iubirea mica din burtica (14 saptamani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

"Jos palaria" - vorba romanului - pentru toti care au o viata reusita atit profesional cit si familial, oriunde s-ar afla! "Cine-i mai cu mot?" Uite cum vad eu problema: - cel care ramine in Romania si reuseste sa fie multumit de viata - bravo lui! Nu ca n-ar avea posibilitati ci din contra, e tara in care te-ai nascut, ai crescut, ai aproape rude, prieteni, ca sa nu mai vorbesc de accesul la informatie care e un avantaj net fata de un strain. Eu cred ca in Romania se pot face foarte multe lucruri minunate in multe domenii de activitate. - cel care emigreaza dintr-un motiv sau altul si reuseste sa se integreze in noua comunitate atit profesional cit si familial - de doua ori bravo lui! Nu ca ar fi mai "cu mot" ci ca nu-i usor! Bineinteles ca problema se pune individual. Si sa nu uit: "fiecare cu norocu' lui" - tot vorba romanului. Hai sa nu mai generalizez si sa vorbesc putin si despre mine. Am cunoscut in timpul facultatii un student strain, in care am vazut un prieten adevarat. Nu, n-a fost o dragoste oarba cum au crezut ai mei, ci eu cred ca asa ne-a fost dat - sa raminem impreuna. Si asa am emigrat. Am o viata familiala super-reusita, insa nu si dpv profesional, deocamdata. Sa auzim de bine, Camelia.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

personal ,cred ca persoana care reuseste sa fie fericita cu ceea ce a realizat.E greu sa reusesti si in Romania cu toata birocratia si piedici peste tot.Ca sa reusesti in strainatate, e ca si cum renasti din nou.Este un luat de la capat la o anumita varsta: incepand de la limba pana la a te acomoda cu o noua cultura.Da, este mult mai greu sa te descurci in strainatate,daca reusesti, poti fi mandru de tine.Dar de admirat este cel care este fericit cu alegerea pe care a a facut-o...Reusita inseamna fericirea de a trai viata pe care ai dorit-o!pupici Laura
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca asa se pune problema. Poti aprecia oamenii de la caz la caz, nu global. Eu nu vad cum as putea spune automat si pentru oricine ca daca ai reusit "sa te descurci" in Romania te apreciez, sau daca "te descurci" in strainatate imediat esti de apreciat. Si daca nu "te descurci" in oricare tzara, atunci te dispretuiesc, nu? Si ce inseamna "te descurci" si ce inseamna "nu te descurci"? Pe unii ii fac fericiti vilele si masinile, pe altii alte lucruri, familia, cariera, linistea sufleteasca, cartile etc. Unii pot fi fericiti doar pentru ca sunt sanatosi. Sa te apreciez daca "te descurci" in Romania, dar furi? Sau poate esti fiul nu'sh carui stab sau mafiot si nu ti-a fost prea greu sa "te realizezi". La fel si in strainatate, poate te ocupi de trafic de masini, sau prostitutie. Atunci nu te pot aprecia indiferent cat de "descurcaret" ai fi. Tine si de scara de valori a fiecaruia. Cred ca putem aprecia oamenii dupa trasaturile de caracter, inteligenta, putere de munca etc., dar nu cred ca se pot da note asa la general si pt toata lumea. Numai bine! ruxij
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...