Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

displazie de col


jeni

Recommended Posts

buna ziua dragele mele! iata ca dupa o absenta mare, revin cu o problema la care nu ma asteptam! ieri, ca controlul ginecologic (la 6 luni dupa nastere)am aflat cu stupoare ca am o displazie de col, o "chestie urata" dupa cum mi-a spus medicul. problema este ca , dupa o analiza papanicolau si o colposcopie, vrea sa ma opereze si sa faca o biopsie![bang][bang][bang][bang] a trecut cineva prin chestii asemanatoare? desi locuiesc in c-ta, vreau sa ajung la Bucuresti pt. consult, analize si eventual interventie chirurgicala, dar nu stiu nici macar la ce spital, daramite la ce medic! ma puteti ajuta voi cu recomandari?va dati seama ca nu pot sa stau mai mult de 1 zi pt. toate astea( bb. este mic si mai suge inca!!) va pup si astept mesajele voastre![olala] p.s nu mi-ar strica si cateva incurajari
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Nu stiu mai nimic despre problema ta... insa la incurajari pot sa ma bag, nu! Ei, haide, nu mai fii atat de speriata! Sigur ca este un semnal de alarma, dar pana la investigatii mai serioase...Am gasit pe net un articol, si-ti dau un citat care s-ar putea sa te mai linisteasca: "Modificarile celulelor colului uterin pot fi usoare, moderate sau severe. Uneori se folosesc termeni ca "displazie" (formare anormala de celule) sau "diskarioza". Nici unul dintre acesti termeni nu inseamna cancer de col uterin, ci indica doar aparitia unor modificari celulare la acest nivel, care necesita investigatii si posibil tratament." Articolul este la: http://www.avantaje.ro/sanatate/askmedoc8.html Succes, curaj si multa sanatate! Q (Gabriela)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am avut displazie de col pe care am operat-o acum vreo 2 ani cred. Am fost anesteziata local, iar interventia a durat maxim 15 minute. Practic am inteles ca este un fel de excizie a portiunii afectate. Va trebui sa mergi de 2 ori pe ani la control, iar in cazul unei sarcini (asa am citit) exista riscul scurtarii colului si deci sa fie nevoie de cerclaj. Eu tocmai am trecut prin asta si de aceea iti spun. Displazia de col inseamna de fapt o rana pe col, dar care este mai mare, profunda. Eu am avut rana pe col de mai multi ani, am facut tratament, am mai avut o cauterizare (chestie mult mai simpla decat excizia), dar tot a recidivat, asa ca singura solutie a fost acest loop (asa i-a zis medicul) sau excizie. Ca sa stai tu linistita, consulta mai multi medici, deoarece parerile pot fi diferite. Dupa interventie va trebuie sa faceti repaus sexual (ca sa zic asa)... Multa sanatate!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

va multumesc f. mult! sper ca totul sa se termine cu bine, dar, pt. linistea mea , vreau sa fac aceasta interventie in Bucuresti!(macar si numai pt. biopsie!) Kiara, tu cum ai procedat? tb. programare in prealabil? va pup si va multumesc inca o data pt. sustinere!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna, Iti recomand pe dra. Popescu, Centrul Medical Medicover, str. Plevnei, tel: 021.3104410; 3104411 Faci programare inainte, analizele se fac pe loc, raspunsul prin fax, daca e cazul vii sa ti le citeasca. Este draguta, profesionista si alege solutia cea mai sigura. Eu am avut o rana f. mare pe col, pe care a cauterizat-o, deoarece testul papanicolau a iesit foarte bine, val. I. Ma duc la 6 luni la control, am fost deja de 2 ori, si nu mai este nici o urma de rana. Daca ai nevoie de alte detalii, spune-mi aici sau pe mail almi@k.ro Miha, o mamica fericita
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...