Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Stare febrila (Help)


Lauraa

Recommended Posts

Fetelor, nu stiu ce am, dar de 3 zile am seara stari febrile. Nu urca mult, maxim pana la 37 (in mod normal am 36.3 ) dar e nasol ca pur si simplu ma simt cu febra.Imi ard toate alea si SIMT ca am febra.De cateva zile pe la ora 19 imi urca la 37. Acum sunt in saptamana 14 si imi e tare frica, nu stiu de la ce e starea asta... Ce poate fi? Inainte de ea,saptamana trecuta am avut o forma de guturai,dureri de gat,faze din astea. Acum au trecut si a aparut asta. Oare sa fie Listeria? Am inteles ca asa incepe,ca un banal guturai si stari febrile si subfebrile. Va rog,daca stiti ceva, fie-va mila si pomana si ziceti ce ar putea fi... Eu am sunat azi la medicul ginecolog si asistenta a zis ca daca mai tine mult (inca 2 zile) sa merg la dr. de familie.In primul rand nu am asa ceva si in al doilea rand as vrea sa ma duc (daca gasesc unul) cu lectia invatata... Sa-i cer anumite analize? Sau nu? Va rog, o mana de hilfe!! Laura si iubirea mica din burtica (14 saptamani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Laura, mergi mai sigur la un medic, eu zic ca asa este cel mai bine.Sa nu fie pur si simplu un microb, care-ti da toate senzatiile astea.Si analize in general la sange, tot ce se poate face, si la stomacel ai grija.Si eu am fost racita, acum cu bebe, dar usor, nu a fost nevoie decat de leacuri babesti, dar nu am facut temperatura... Pupici si da fuga la medic(daca nu ai de familie, la urgenta, eu zic ca e mai bine asa, la spital iti iau sange imediat si afla). Sanatate si tinem pumnisorii 'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.' Iubi, mamica cu burtica:)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Laura, eu vreau doar sa te mai calmez. E adevarat, primul lucru trebuie sa te duci la doctor, la o clinica particulara de exemplu, daca n-ai doctor de familie (desi trebuie sa te zbati sa te inscrii la unul, eu asa am facut imediat ce am ramas gravida pentru ca vei avea nevoie de el). Ce pot sa iti spun, e ca eu sunt insarcinata in 16 sapt. si eu prin sapt. a 10 -a am avut timp de 2 spatamani cred stare subfebrila, la un moment dat am avut chiar 37,9 , doctorul ginecolog mi-a spus ca e normal ca pana in 3 luni sa am stari subfebrie in jurul valorii de 37 de grade si mi-a spus sa iau cate un paracetamol daca mai e asa. Si asa am si facut , vreo doua seri am luat paracetamol (pentru ca e inofensiv la gravide) si mi-a scazut destul de mult, si treptat treptat, am revenit la normal. Acum ce sa zic, temperatura mea nu era insotita de nici un alt simptom, cum ar fi: guturai, nas infundat sau mai stiu eu ce, nimic, doar starea de disconfort data de cresterea febrei. De aceea cred ca trebuie s afaci lucrurile cum trebuie. Crede-ma ca a te inscrie la un doctor de familie nu e mare lucru. Eu personal m-am ocupat de asta acum vreo 2 luni jumatate. E bine sa cauti un cabinet care se afla in apropierea locuintei tale. te pup si multa sanatate. Diana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc fetele!! O sa merg cat de curand la un doctor, problema e ca trebui sa-mi astept sotul ca singura nu ma descurc,iar la Urgenta nu pot sa merg pentru temperatura 36.9 - 37, sau? Mai are cinva idei? Va rog... Laura si iubirea mica din burtica (14 saptamani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Laura, nu mai intra in panica! Eu tocmai vin de la doctorita de familie si mi-a spus si ea ca "nu-i dracu chiar asa de negru". Insa ptr. linistea ta ar trebui sa te duci la doctor ... ca daca stai asa cu frica asta pe tine nu stiu cat e de bine. Cred ca poti sa te duci si la urgenta, chiar daca ai doar febra mica. Spune-le simplu ca-ti faci griji ca esti gravida. Eu iti doresc multa sanatate si putere! Ai grija de tine si nu mai intra in panica!!! Te pupic!!! Irinusha - cu minunea de 14 saptamani din burtica :)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

din ce stiu eu :daca ai asigurare si ai cardul ala cum ca esti asigurat, poti merge la ce medic vrei tu - medic de familie este medicul generalist, nu iti trebuie nici o formalitate sa te duci la el, eventual programare sau te duci si ii dai cardul tipei la ghiseu si astepti frumos la rind,...poti merge la generalist sau la ginecolog, nu ai nevoie de trimitere pt medic specialist ; aa, si poti sa schimbi oricind medicul daca nu ti-a placut sau mai stiu eu ce alte motive ai avea; daca chiar esti ingrijorat mergi la ginecolog, fara programare, ii zici ca ti-e rau si gata, ce treaba are asistenta?! sanatate! iris
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Laura,cum sa nu,poti merge la urgenta!E bine sa mergi la un spital mare care are si maternitate deci si doctori ginecologi. Eu cind eram gravida(aveam vreo 21 sapt)am ajuns la urgenta intr-o noapte,ma durea tare operatia de apendicita si am preferat sa vad care-i cauza.Din fericire,nu era nimic grav,dureau aderentele de la apendicita,se intindeau odata cu cresterea burtii. In general,e bine sa mergi pt orice te nelinisteste. Aici nu se face analiza pt listerie,eu imi intrebasem doctorita si imi spuse ca boala asta e rara,aici mincarea/prepararea e mai sigura,etc. Analiza pt toxoplasmoza am facut-o pt ca am cerut-o eu suplimentar(am platit-o,casa nu o deconteaza),imi era frica pt ca inainte de sarcina am fost in tara,la parinti si m-am jucat cu pisica. Sanatate multa! Alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc! Eu l-am intrebat pe ginec. daca mi-a facut si analizele de toxo si listeria cand mi-au luat sange.S-a uitat la mine asheeaaaa si a zis ca nu sunt uzuale,se fac doar la nevoie. Eu cred totusi ca ar fi trebuit sa mi le faca, doar stie ca am fost la inceputul sarcinii in tari exotice si am aterizat direct in spital cu Escerichia Coli in intestin. As putea sa am linistita si Listeria,mai ales ca am mancat pe acolo tot felu de pesti cruzi si fructe de mare,etc... Oare sa ma duc la el si sa.-i fac capul patrat cu analizele astea? Programare am abia pe 28 nov. nu mai pot sta pana atunci. Uf, medicul generalist se uita in gat si ma asculta la plamani,altceva nu cred ca face... Laura si iubirea mica din burtica (14 saptamani)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...