Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sedere in spatiul Schengen


Recommended Posts

Buna tuturor, am o nelemurire si sper sa ma puteti lumina voi. Daca ai stat 3 luni in spatiul Schengen, trebuie sa stai 3 luni in Romania? Sau trebuie doar sa ai viza de iesire din spatiu inainte de 3 luni si apoi poti intra iar? Ati intalnit asemenea cazuri? Au fost probleme? La romani sau la austrieci? Ce fel de probleme? Se pot rezolva? [pup]Pupici, Cosmina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns
dupa lege: romanii pot sta max. 3 luni dintr-un semestru in spatiul Schengen, max. 6 luni pe an dar nu continuu, deci 3 luni acasa, 3 luni aici. Obligatoriu! Practic, multi aplica metoda iesirii inainte de a se implini cele 3 luni si intra peste o sapt. din nou. Cei ce aplica metoda asta spun ca a functionat bine pana acum... Succes! Cristina, mamica cu burtoaie[flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu am auzit ca s.a stricat de tot treaba asta si multi au fost dati jos din autocar la vama sau intorsi de la austrieci... DAR..am si eu o nelamurire..cum a spus si tinatache,romanii pot sta 3 luni,apoi inca 3 in tara...ce nu sunt eu sigura ..cineva care e acum in germania,luna asta ii expira cele 3 luni..se poate intoarce in ianuarie fara probleme?? doar incepe un nou an/nou semestru...voi ce stiti despre asta???
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Legea spune 90 de zile pe semestru, adica in jumatate de an. Da, e adevarat ca sunt multi cei care, dupa 3 luni ieseau ca sa intre imediat inapoi insa pierd din vedere faptul ca , desi reuseau sa treaca de vama (cu aranjamente sau profitand de neatentia vamesului) pot intampina probleme si in spatiul Schengen! De exemplu,daca la o verificare de rutina vede polististul german ca ai depasit cele 90 de zile prevazute de lege, esti pasibil de amenda! Deci daca ai trecut de vama, nu inseamna c-ai scapat! Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mama mea a venit sambata cu autocarul din Romania si au avut un caz asemanator la vama si acea persoana a trebuit sa ramana acolo. Asa am inteles si eu din lege, ca e voie sa stea 90 zile pe semestru in spatiul Schengen. Daca se incalca aceasta regula, se risca o amenda in bani si interdictie de intrare in spatiul Schengen pentru tri sau cinci ani. (Partea cu amenda si interdictia o stiu de la persoane particulare care sau interesat la vamesi)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am o prietena care luna trecuta s-a intors a patra oara in Germania.Inainte de a implini cele trei luni se intoarce in Romania 2,3 zile iar apoi inapoi in Germania.Pina acum nu a avut probleme. Corina si Anna nazdravana Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve. ( Paolo Coelho)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si pe mine ma intereseaza foarte mult situatia aceasta.Eu am fost plecata 3 luni in Italia, m-am intors in 09.10.2003 in Romania, si acum trebuie sa stau acele 3 luni in Romania.Imi vine sa mor, mai ales ca prietenul meu este in Italia. Va puteti da si voi seama cu ce inima stau eu aici.As pleca maine inapoi, dar nu stiu daca e bine.Apoi, in Italia trebuie sa anunti in 8 zile venirea ta pe teritoriul tarii.Eu, nu am stiut treaba aceasta, asa ca nu am anuntat, dar acum cand m-am intors m-au intrebat si in Italia si in Romania de "permesso di soggiorno", care se pare ca se da de la politie.....nici nu stiu prea bine.Am avut mare noroc ca am dat peste oameni de treaba, si....am scapat. Va rog sa-mi spune-ti si mie daca stiti, cum se procedeaza.Apoi daca trebuie sa consemneze cei de la politie venirea ta, daca te intorci mai repede de 3 luni iti mai dau acel permis pe alte 3 luni????????????
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am postat si eu un subiect asemanator acum vreo luna. Mama mea a fost aici din iulie pina in septembrie. Dupa ce s-a intors in România, la o saptamina, i-am spus sa ia bilet de avion si sa se intoarca in Franta (a trebuit de azi pe miine sa merg la serviciu si nu aveam cu cine lasa copilul). Cum auzisem si noi ca e voie sa stai in Schengen doar 90 zile pe semestru, mama a dat telefon la aeroport: i-au spus ca daca prezinta invitatie SI cei 500 euro SI avind in vedere ca are 65 ani n-o sa aiba nici o problema. In mod normal daca ai invitatie nu mai e nevoie sa arati banii si invers, dar daca dovedesti ca le ai pe amindoua e cu atit mai bine. Iar daca mai esti si pensionar(a) ii linistesti ca nu mergi in strainatate sa lucrezi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...