Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

(fost) cum am ajuns sa cred in deochi


Kehleyr

Recommended Posts

Intrucat discutia a deviat mult de la ceea ce pornisem eu si intentia mea nu a fost sa provoc ceea ce a iesit in final, certati-va voi in continuare cum vreti aici. Mesajul meu initial nu isi mai are rostul. Imi pare rau ca mi-am impartasit o experienta personala numai pentru ca oamenii sa o ia in deradere. Asta e, sa imi fie invatatura de minte sa vorbesc cu strainii. Marius, multumesc pentru interventie... temperata si la obiect ca intotdeauna.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Eu nu sunt superstitioasa de felul meu, dar in deochi cred! Am vazut atatea cazuri, si nu numai de oameni dar si de animale, ca nu imi permit sa nu cred. De fiecare data cand Rebecca plange asa din senin, ii zic Tatal nostru de 3 ori, si in general se linisteste, daca a fost deochiata. De fapt n-are ce sa strice, nu? Si daca se linisteste copilul dupa, cu atat mai bine! O zi buna! raluca www.rebecca.ro
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ti-a spus doctorita ca este deochiata?????? de fapt nu ma mai mira nimic referitor la medicina romaneasca. eu zic ca ai crezut intotdeauna in deochi pentru ca altfel ii ziceai doctoritei ca a luat-o razna (eu asta as fi facut) si nu te apucai sa zici de nu-stiu-cate ori Tatal Nostru. Imi amintesc de soacra-mea care de fiecare data cand aparea se repezea cu o ata rosie la fiica-mea, cand a vazut ca le scot a inceput sa-i cumpere haine cu rosu...in final mi-a zis ca vreau sa nenorocesc copilul pentru ca nu fac tot felul de ritualuri ridicole menite sa-l apere. Daca te iei dupa romani ei au singurii copii sanatosi (sau ne-deochiati, cum se zice?) pentru ca aici nu am vazut pe nimeni sa atarne ate rosii, sau sa faca rugaciuni, sau sa arda chibrite, cand cineva arunca o privire la copil, din contra este chiar nepoliticos sa nu admiri copilul cuiva. Nu mai vorbesc de alte minuni gen legatul picioarelor, cate nopti nedormite a avut soacra-mea de grija ca fiica-mea va avea picioare strambe pentru ca am refuzat sa o imobilizez in acea pozitie nefireasca pentru un copil atat de mic, degeaba incercam sa-i explic ca tampenia asta o intalnesti numai la romani si daca ar fi adevarat toti copiii din restul lumii ar fi strambi. Eu sunt convinsa ca exista o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat cu fiica ta si nu este cazul sa o iei pe panta vrajelilor tiganesti care nu au absolut nici o legatura cu credinta in Dumnezeu.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Oooozzzz! eu zic sa nu iei asa superficial faza cu deochi-ul!!! si care banuiesti ca ar fi explicatia logica? a obosit fetita de atita plins si apoi a dormit bustean ca sa recupereze??? Kehleyr a spus tot ce a incercat! si nu a mers nimic! Apoi, disperata i-a zis "Tatal Nostru", e o crima? si eu am patit-o! si cred in asa ceva! Daca tie ti-ar fi plins copilul "fara nici o explicatie logica" nu ai fi zis Tatal Nostru numai fiindca ti-ar fi fost teama sa "nu aluneci pe panta vrjilor tiganesti"?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred in asa ceva. am patit-o de atatea ori [bang][bang],dar cel mai rau a fost cu sotul meu. intr-o seara mi-a spus ca ii este tare rau,are ameteli ,stari de voma.de mancat nu mancase nimik stricat, de baut nu bause nimik ( ca de ,mai au dureri pe seama spritului[alcool])dar ii era din ce in ce mai rau. am incercat sa ii dau lamaie storsa, o pastila de voma ,nimik[bang],din ce in ce mai rau,a inceput sa tremure f rau ,desii era transpirat si murea de cald(ciudat ,nu!)a incercat sa mearga la baie,ii venea sa vomite si pur si simplu a cazut ,nu a mai putut sa se tina pe picioare.L-am ridicat cu greu ,si am reusit sa ajungem la spital. acolo nimik,nimeni nu isi dadea seama ce are ,dupa ce am fost interogata vreo 20 de minute,ce a mancat ,ce a baut ,....daca se drogheaza,da.... nu radeti,asa se intampla in spitalele noastre, omul moare langa tine si ei fac ancheta.i-au dat calmante ,i-au facut spalaturi stomacale,nimik,omul meu tremura din toate incheieturile corpului si vomita saracul tot ce mancase timp de 6 luni,cred. la un moment dat Dumnezeu mi-a luminat mintile si am inceput sa ii zic tatal nostru si un descant de deochi,pe care "l-am furat" de la soacra mea. A inceput sa isi revina,au trecut incet tremuraturile,apoi stare de voma,cei din spital i-au facut si un calmant intravenos,dumnezeu stie ce , si uite asa am plecat din spital, de la urgenta cu sotul meu razand si plin de viata. nici el nu credea in deochi,dar ....de atunci are o frica in el,cum se uita cineva la el,mai dubios zice el,cum incepe si isi zice singur tatal nostru. Fetelor nu este de glumit.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu credeam si mai si radeam pe sub mustati cand auzeam dar... am patit-o! Avea baietelul meu vreo 10 - 11 luni si eram in Herastrau (ne plimbam eu, copilul, sotul si o prietena buna). Era toamna (oct.), o zi cam urata si nu prea era lume prin parc. La un moment dat, din sens opus a trecut pe langa noi o femeie care s-a oprit in dreptul nostru incepand sa se minuneze de copil. Bineinteles ca ne-am oprit si noi sa schimbam cateva cuvinte (stiti cum se face): ca ce frumusel este, cu cine seamana, ca ce mamica frumoasa etc). Vreau sa va spun ca in timp ce vorbeam cu ea (si ma uitam la ea) aveam o stare ciudata, parca ma atragea privirea. Totul a durat 2-3 minute dupa care ne-am vazut de drum. Nu a mai trecut 5 min. si s-a pus fi-miu pe un plans (de unde era bine merci) de credeam ca moare. Urla pur si simplu! Nu a fost chip sa-l facem sa taca. Plangea asa sfasietor si se zbatea ca ni s-a facut frica si ne-am dus glont acasa. Eram disperati. Acasa, pietena mea, i-a spus Tatal nostru (sincer, nu stiu daca de 3 ori) si copilasul s-a linistit brusc si a adormit sleit de puteri. M-am codit sa scriu pt. ca si acum simt privirea acelei femei (ca de sarpe). Nu stiu sa explic stiintific, dar stiu ca sunt anumite persoane (vampiri de energie) care (cu voie sau fara voie) absorb energie pozitiva de la cei din jur, provocandu-i stare de rau. Nu mi s-a mai intamplat de atunci, dar a fost cumplit[soc]. Mai bine nu-mi aminteati[V].
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Madalina, din punctul meu de vedere nu este nici o crima sa faci ceva inocent gen Tatal Nostru daca asta te ajuta (atentie pe tine nu pe copil!), problemele nu se opresc aici insa, exista tot felul de ritualuri si 'traditii' tiganesco-crestinesti care din pacate domina societatea romana. Un astfel de obicei, pe care eu personal il gasesc revoltator este legatul picioarelor. Din pacate nu pot sa exemplific foarte bogat la acest subiect pentru ca primul meu contact cu astfel de ciudatenii s-a produs cand am cunoscut-o pe soacra-mea. In familia mea nimeni nu a practicat acest gen de 'credinta' desi bunicii mei erau foarte credinciosi, probabil din cauza ca erau nemti si catolici. In orice caz nimeni nu a 'deochiat' copiii lor si nici pe ai mei, iar de picioare strambe nici nu mai vorbesc. Explicatii pentru comportamentul copilului sunt foarte multe, unul mai la indemana ar fi mediul necunoscut, un copil de 4 luni dus intr-o vizita se poate simti suprasolicitat de schimbarea ambiantei, de persoanele si zgomotele necunoscute. Pentru aceasta varsta este foarte firesc ca dupa o perioada de agitatie sa urmeze epuizarea si somnul de refacere corespunzator. ozzie sau aussie sunt australienii land of Oz este Australia
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea este ca depinde cum privesti tu lucrurile. Eu nu am crezut niciodata (si nimeni din familia mea) in astfel de lucruri. Si nici nu ni s-a intamplat nimic niciodata. In schimb, sotul meu, dar mai ales soacra-mea si cumnata-mea cred cu ardoare in tot ce inseamna deochi, superstitie, etc. Si culmea, li se si intampla tot felul de lucruri! De ce ti-e frica, nu scapi. Deci daca veti continua sa va ganditi la ele, vi se vor mai intampla, cu siguranta. Incercati sa priviti viata frumos. Nu oricine care iti admira copilul iti vrea raul. Nu orice caine care latra musca. Decat daca il provoci.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...