Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sondaj educatie sexuala in scoli


Recommended Posts

Intentionez sa particip la elborarea unuimaterial de educatie sexuala pentru adolescenti. M-ar interesa, in consecinta, opinia dumneavoastra asupra subiectului. Orice comentariu personal este binevenit, la adresa ioannees@yahoo.com. Va propun, totodata, un sondaj mai maricel, continand sase intrebari: 1. Aþi dori ca o persoanã care ar þine ore de educaþie sexualã copilului dumneavoastrã sã îl poatã informa asupra: a) elementelor de anatomie ºi fiziologie; b) elementelor de psihologie a sexelor; c) aspectelor morale ale sexualitãþii; d) aspectelor medicale ale relaþiilor dintre sexe (boli, contracepþie etc.); e) aspectelor legale (delicte sexuale). 2. Credeþi cã ar fi util ca aspectele morale ale relaþiilor dintre sexe sã le fie prezentate tinerilor: a) din perspectiva normelor acceptate în societate drept civilizate; b) dintr-o perspectiva religioasa; c) din nici o perspectivã, nu mi se pare important; d) nu ºtiu. 3. Dupã opinia dumneavoastrã, este normal ca o persoanã sã aibã relaþii sexuale cu: a) persoane de sex opus; b) atât cu persoane de acelaºi sex cât ºi cu persoane de sex opus; c) persoane de acelaºi sex; d) nu ºtiu ce sã spun. 4. Rãspunzând la precedenta întrebare, v-aþi bazat pe: a) cunoºtinþe ºtiinþifice (medicinã, biologie, psihologie); b) cunoºtinþe moral- religioase; c) propria judecatã. 5. Care dintre urmãtoarele elemente vi se pare inadecvat a apãrea într-un material de educaþie sexualã destinat copiilor dumneavoastrã: a)informaþii ºtiinþifice greºite; b) detalii despre cum se desfãºoarã actul sexual între persoane de sex opus; c)detalii despre cum se desfãºoarã actul sexual între persoane de acelaºi sex; d)exprimari indelicate; e) informaþii medicale incomplete (d.ex. asupra riscurilor pe care le presupun metodele contraceptive); 6. Care dintre urmãtoarele elemente credeþi cã determinã adolescenþii sã-ºi înceapã viaþa sexualã: a) convingerea cã aºa este sãnãtos; b) instinctul, devenit de nestãpânit; c) faptul cã se îndrãgostesc; d) curiozitatea; e) faptul cã peste tot se vorbeºte despre sex (în filme, cãrþi, reclame etc.); f) dorinþa de a nu rãmâne în urma prietenilor, în aceastã privinþã; g) faptul cã oamenii nu mai au prejudecãþile de pe vremuri; h) dorinþa de a arãta cã au crescut; i) faptul cã acum existã metode contraceptive ºi poþi face dragoste fãrã riscuri; j) insistenþele prietenului /prietenei; k) nu-mi dau seama.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns
TREBUIE facuta educatie sexuala in scoli mai ales ca in Romania nici macar adultii nu au habar despre ce se intampla cu corpul lor. Auzi tot felul de povesti (prostii populare le zic eu) gen: la primul contact nu poti sa ramai gravida, daca stai nu-stiu-cum cu piciorul nu ramai, coitus intreruptus este o metoda de contraceptie, etc. In primul rand trebuie sa se sublinieze importanta protectiei atat impotriva sarcinii cat si impotriva bolilor venerice. Trebuie explicat foarte clar adolescentilor riscurile la care se expun si faptul ca atat bolile cat si un eventual avort pot avea consecinte devastatoare asupra vietii lor. Fara sa arunc cu piatra, cred ca daca procentul de cupluri sterile din Ro este atat de mare pe cat se vehiculeaza, motivul este cel mai probabil 'eliberarea' sexuala de dupa revolutie cand toti faceau sex in ideea ca acum se poate face avort ieftin si oficial. Aceasta eliberare a dus si la cresterea cazurilor de boli venerice, multe dintre ele duc la infertilitate. Este foarte important de explicat copiilor ca daca o data nu se protejeaza este suficient ca sa aiba probleme si ca masurile de protectie trebuie luate DE FIECARE DATA. Nu sunt de acord sa fie amestecata religia in orele de educatie sexuala si nici homosexualii desi imi este clar ca o persoana cu tendinte homosexuale nu o va lua pe calea cea dreapta numai pentru faptul ca nu este informata despre actul homosexual. Cat despre filmuletul prezentat la Cluj, daca numai 1% din adolescentii care l-au vazut vor deschide ochii si se vor proteja asa cum trebuie pentru a evita sarcina si un avort atunci si-a atins scopul. Pe de alta parte, cred ca daca vrei intradevar sa ALEGI trebuie sa stii ce anume alegi, iar filmuletul prezinta una din posibilitati.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Subiect interesant!! 1.a/b/d 2.a 3.a 4.a/c 5.d 6.d/j Aici la noi stiu ca se face educatie sexuala la scoala in clasa VI si baietii sint impreuna cu fetele...cu toate ca in urma cu citiva ani ...pe vremea ficei mele li se facea separat...anul trecut in clasa fiului meu au fost toti impreuna si chiar am vorbit cu asistenta care le-a facut educatie si ea mi-a spus ca si-au schimbat optica(ex: si un barbat trebuie sa stie prin ce stari sufletesti trece o femeie inainte de ciclu). Dupa mine este foarte foarte important...dar consider ca nu este de ajuns ...fiecare parinte trebuie sa vorbeasca cit se poate de deschis cu copiii lor despre educatia sexuala. "Un sfirsit e un inceput..." ella& com.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...