Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

bucatar profesionist astept intrebarile voastre


cheff29usa

Recommended Posts

  • Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:
Originally posted by Clopotzel
A, si mai aveam o intrebare!!! Cum se face o pizza adevarata? Se face blatul, il dai la cuptor putin, si apoi se pun peste el diverse chestii??? Pizza eu o prepar asa: peste aluat pun rosii/suc de rosii, apoi ceapa calita putin, apoi ciuperci, apoi carne, si pe deasupra branza (mozzarella sau ce am prin frigider), condimente de pizza, si le dau la cuptor. Si cand sunt aproape gata o scot ca sa presar porumbul pe deasupra si o mai las putin. Multumesc anticipat ptr raspunsul tau prompt!!! Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.
haide ca iti spun eu un foarte bun aluat de pizza...eu de cite ori am ocazia(aproape la 2-3 zile fac cite 2 piza si iasa ca la pizzerie.se poate pastra si in congelator iar dupa cite zile vrei tu poti sa o scoti si iasa la fel de bun ca si prima pizza.. blatul:un pahar lapte caldut(cam 100ml) un pahar apa calduta(100ml),1 ou,1/2 kg faina,sare dupa gust(eu pun un pliculet mic)zahar dupa gust(o lingurita)drojdie 40 gr(eu pun cam o lingurita si ceva). se pune faina intr-un vas si se face o gaura la mijloc.in gaura se pune oul batut,sarea zaharul,drojdia si laptele cu apa(calduta). se lasa 20 minute pina dospeste putin,apoi se framinta pina se ia coca de pe miini(daca e lichidul prea mult se pune faina ,iar daca e faina prea multa se mai pune lapte sau apa.se lasa la crescut 1/2-1 ora.se poate si pastra la congelator.eu aluatul il impart in 2 si iasa 2 pizza eu inting foarte subtire aluatul pt ca este mai bun mai subtire,si il pun in tava.,eu pun in tava speciala pt pizza de aia rotunda. peste aluat pun pasta de rosi,razui mult cascaval,pun peperoni,sau ce ai tu ,,,sunca salam,,carne de pui.etc,ciuperci din conserva,rosi bucati mici ,gogosar rosu si verde,ceapa pestisor taiata,pun si putina brinza feta,si pe deasupra razui iar cascaval(sa ai grije sa nu le incarci la umplutura pe ele trebuie puse daca vrei de toate dar mai rare pe acolo sa nu fie pizza prea incarcata)si pe urma la cuptor cu ea.eu o lasa la 350(sau 185) cam 30 minute(vezi tu ridici putin coca si vezi daca mai trebuie sau nu.)sper sa iti fiu de ajutor cu aceasta reteta. aluatul este extraordinar de bun si merita sa il incerci macar o data se vezi daca iti place.ori de cite ori le-am facut pizza la musafiri au fost foarte incintati de ea si toate mi-au cerut reteta. incearca si spunemi cum ti-a iesit. astept vesti!!1 mona78
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Clopotzel
"Sefule" bucatar, vreau sa gatesc peste!!! Ma poti ajuta cu idei de retete. As prefera daca poti sa imi dai retete cat mai putin cu prajeli, mai sanatoase. Imi place tonul, crapul, macroul. Multumesc anticipat! Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.
Peste "a la bonne femme" Ingrediente: 1 buc. peste, 100 gr. ciuperci, un ou, 3 galbenusuri, 100 gr. miez de piine, 3 lingurite lapte, sare, piper, 3 buc. rosii, o ceapa, patrunjel verde, 5 linguri de ulei Mod de preparare Se toaca ciupercile, patrunjelul si ceapa. Se rumeneste totul repede in doua linguri de ulei. Se adauga miezul de piine muiat in lapte si scurs, oul batut intreg, sare si piper. Se umple cu acest amestec interiorul unui peste curatat de solzi si intestine. Se unge cu restul de untdelemn. Se da la cuptor, acoperind pestele cu felii de rosii si daca doriti aromati cu cimbru, maghiran, dafin. Mod de servire Se serveste ca prim fel cu cartofi natur Peste "a Suisse" Ingrediente: 500-600 gr. peste, unt, 2 buc. ceapa, sare, piper, vin, oua. Mod de preparare Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si piper; se toarna vinul si dupa ce s-a acoperit pestele cu o hirtie unsa cu unt, se lasa la cuptor, la foc mic, cca 1/2 de ora. Galbenusurile se freaca cu smintina, se sareaza, se adauga verdeata tocata marunt si se toarna peste peste inainte de a-l servi. Mod de servire Se serveste cu garnitura de cartofi fierti, taiati in felii rotunde si cu rondele de lamiie Peste Teriyaki Ingrediente: pentru 4 persoane: 4 fileuri de peste (de aprox. 100-150 g fiecare), faina, 2 linguri ulei Marinata: 3 linguri sos de soia, 3 linguri sake (sau vin alb), 1 lingura zahar, 1 lingura praf de ghimbir Sosul Teriyaki: 1 lingura zahar, 3 linguri sake (sau vin alb), 1 lingura sos de soia Mod de preparare Se amesteca ingredintele pentru marinata. Intr-o farfurie intinsa se marineaza pestele pentru 30 min. Se scoate pestele din marinata si fiecare bucata se da usor prin faina. Marinata ramasa se pastreaza. Pe foc potrivit, se prajeste pestele timp de 2 min. pe fiecare parte. Se pune fiecare bucata pe cate o farfurie. Se amesteca ingredientele de la sosul teriyaki cu marinata ramasa si da in 2-3 clocote. Mod de servire Se toarna sosul fierbinte peste fiecare bucata de peste si se serveste cu garnitura de orez (fiert scazut) si muraturi in otet (telina, conopida) Ingrediente: 750 gr. peste, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. cartof, o foaie de dafin, o ceasca de vin alb Mod de preparare Legumele intregi, bine spalate, se fierb adaugindu-li-se vinul cind sint bine fierte. Pestele spalat, curatat, se introduce in apa in care au fiert legumele si se lasa sa fiarba la foc mic, intr-un vas acoperit 20-25 min. Mod de servire Se serveste cald sau rece cu sos de vinegreta sau garnitura de legume fierte cu ulei si lamiie buna
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by ymellda
Te rog mult, pentru o familiune de vegetarieni, cum se prepara soia ca sa aiba un gust mai bun, apropiat de cel al carnii adevarate? Multumesc mult. Alina si [copil] Andra - 2 ani !!
Mancare cu soia Ingrediente: cubulete de soia(din comert), ceapa, usturoi(optional)patrunjel, marar, rosii,c ondimente Mod de preparare Se tin cubulete la muiat (~1/2h)in apa cu sare. Intr-un teflon se rumeneste o ceapa, (usturoi optional) dupa care se adauga rosii sau ghiveci din zarzavaturi, se lasa putin la macerat pe foc potrivit. Se adauga cubuletele stoarse de apa, se condimenteaza (vegeta+piper), se adauga cam o legatura mica de patrunjel si dupa gust marar verde. buna
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Elena
Draga chef, am facut zilele trecute rulourile din carne de vita si nu prea mi-au iesit[:(]...carnea din interiorul ruloului a ramas cruda..unde am gresit ??? Elena&Laura
1kg. carne, 2linguri grasime, 2cepe, miez de franzela, 1 ou, 1 lingura unt, ½ morcov, ½ pastirnac, ½ patrunjel, usturoi, vin, sare, piper, verdeata Mod de preparare Se taie carnea felii mai multe patrate si se bat ca snitelul. Se umplu cu tocatura din aceeasi carne sau din mai multe feluri de carne, la care se adauga franzela inmuiata bine in lapte, verdeata, ceapa inabusita in multa grasime. Tot acest amestec se trece prin masina de carne de doua ori. Se mai adauga un ou, putin unt proaspat, sare, piper. Feliile de carne se umplu cu aceasta tocatura, se leaga si se asaza in cratita peste un strat de zarzavat ras, o ceapa si putin usturoi. Se toarna deasupra grasime si putina apa si se da la cuptor. Se stinge cu un paharel de vin, imediat ce a inceput sa se rumeneasca. Se mai lasa sa se patrunda si se servesc. Se poate pregati din carne de minzat, vitel, berbec, porc sau piept de pasare. Mod de servire Se servesc cu piure de cartofi ca sa fii sigura ca nu vor mai ramine crude poti sa le invelesti cu folie de aluminiu si le pui la cuptor le lasi cam 35-40 min. legumele la tragi la tigaie si nu le mai pui in cuptor le folosesti ca garnitura la rulouri; Astept sa-mi spui cum au iesit !! Pofta buna buna
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut zilele trecute niste prepelite si nu le-am cumparat pentru ca habar n-am cum le-as putea gati. Nu as incerca sa le fac ca si pe carnea de pui pentru ca nu vreau sa nu-mi iasa. VA rog niste retete vanatoresti : PREPELITE, PORUMBEI, IEPURI si ce-o mai fi. Merci anticipat !!! Daiana si bebeul Aris
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca tot avem printre noi un specialist, am si eu o intrebare : Cum se pregateste " mancarea de varza cu fasole". Nu am mancat niciodata, dar in familia sotului meu, numai o matusa a lui stie sa gateasca si toata lumea spune ca e ceva grozav. Vreau si eu sa incerc. Multumiri anticipate. Saphir
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[ups]As avea si eu nevoie de ajutorul dvs.,mai precis de o reteta. Prajitura Porumbita. Am primit un e-mail de la un prieten,englez,care vrea sa faca un cadou prietenei sale,de Valentine Day,ceva special.Prietena lui este nascuta in jud. Cluj,iar una din amintirile frumoase ale copilariei ei este prajitura Porumbita. E-mailul lui este EdH1965@aol.com Poate ma ajutati,ajutindu-l pe acest disperat prieten al meu! Respectele mele.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...