Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete pentru vase Zepter


Medeea76

Recommended Posts

  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul răspuns
  • 2 weeks later...

Buna ziua! M-am hotarat sa scriu cateva informatii tile pt utilizatorii de vase Zepter, aceste informatii sunt preluate din Zepter Gourmet - Cartea despre sistemul de gatire Zepter....

Sa va fie de folos!

 

Felicitari celor care au lansat discutia! Captivant! dar cum orice informatie e binevenita va rog sa-mi permiteti sa adaug sau sa reiau un mic ghid ....

 

1. Pregatirea vaslor pt gatit

 

Spalarea. Se toarna putin detergent lichid in vas cand acesta este inca uscat si spalati-l cu un burete uscat. de fapt se unge cu detergent lichid. lasati det lichid in vas pt 10-15 min , apoi clatiti-l cu apa calda. Repetati acest proces de 2-3 ori.

 

Truc pt vasele folosite care s-au patat.id="red">

 

Petele albe sau albastre care au aparut dupa gatirea anumitor mancaruri, pot fi usor indepartate cu un burete stropit cu cateva picaturi de otet sau lamaie.

 

2 Uscarea

Pentru asi pastra luciul, trebuie sa le stergeti imediat dupa spalare cu un prosop uscat de bumbac. Apa contine clor si plumb care pot determina aparitia petelor pe metal.

 

Kerstin

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

1. Fierberea fara apaid="green">

 

este posibila deoarece majoritatea alimentelor contin deja apa. Folosind un vas Zepter nu este necesar adaosul de apa. Asezati legumele pregatite pt a fi gatite intrun vas rece. Umpleti vasul 2/3 din capacitatea acestuia. Acoperiti vasul cu un capac si asezati-l pe sursa de caldura. Verificati temp dupa 5 min. Daca e prea fierbinte reduceti temperatura (indicatorul termocontrolului trebuie sa se afle la inceputul zonei verzi). Nu luati capacul de pe vas in timpul procesului de gatire pt a nu pemite eliminarea aburului. Totusi, dk trebuie sa descoperiti vasul, adaugati 2-3 linguri de apa si reacoperiti. Orice vas Zepter este conceput pt fierberea fara apa. Este evident ca alimentele ce nu contin apa nu pot fi preparate fara a adauga putina apa.

 

2. Prajirea id="size2"> fara grasime

 

Incalziti un vas gol pana cand indicatorul termocontrolului ajunge la mijlocul zonei verzi. In functie de puterea sursei de caldura timpul de incalzire poate dura pana la 5 min. Totusi verificati ai din timp. Carnea se va arde daca este pusa intr-un vas supraincalzit. Cand asezati carnea in vas aceasta se va lipi de baza vasului. Presati-o bine cu o furculita si lasati-o 2-3 min pana se rumeneste, dupa care se va desprinde singura. Intoarceti-o pt a se rumeni si pe partea cealalta. Adaugati arome si condimente si acoperiti vasul si reduceti sursa de caldura. Procesul de prajire va continua.

 

3. Fierberea in apa si prajirea in grasime

 

Vasele Zepter va permit sa gatiti si in mod traditional. Totusi acest pocedeu va creste timpii de gatire si combustibil. Mai mult, mancarurile vor fi mai putin gustoase si mai putin sanatoase. Dupa ce veti utiliza vasele un timp veti obs ca adaosurile de sare si piper numai sunt necesare.

 

Sursa: Zepter Gourmet - Sa gatim impreuna cu Zepter

 

Revin cu retete!

 

Kerstin

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Citat:
citat din mesajul lui bebeluc
Am redeschis accesul la retete Zepter. Se pot vedea aici: http://gatesc.blogspot.com/ Succes la gatit!
[cool] [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]Rufus, Tora si iadele[/url][foto] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email "] Retrospectiva 2008[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a"]Retrospectiva 2009[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all"]Retrospectiva 2010[/url] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...