Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Povestioare crestine pentru cei mici


Recommended Posts

[flo]T i m o t e i [flo] Este adevarat ca numele meu este cam neobisnuit, insa eu sunt cunoscut ca un exemplu de copil bun – ascultator de parinti si de Dumnezeu. Stiti ce inseamna numele meu? Daca nu, va spun eu.Timotei inseamna „Cinsteste-L pe Dumnezeu”.Tu il cinstesti pe Dumnezeu? Hai sa va spun cateva lucruri despre mine… Inca de cand eram mic de tot eu il iubeam pe Dumnezeu! Sa stiti, niciodata un copil nu este prea mic pentru a invata cuvinte din Sfanta Scriptura. Daca sunteti foarte mici chiar si atunci puteti invata un verset biblic (mai simplu) sau o cantare – ori poate chiar mai multe! A fost o mare binecuvantare pentru mine sa am o mama si o bunica credincioasa. Poate ca nu toti aveti parintii credinciosi. Sa stiti insa ca parintii vostri va doresc binele , iar daca ei sunt si credinciosi , in mod sigur se vor ingriji de viata voastra vesnica. Si aceasta este foarte important! Pe mine Sfantul Apostol Pavel m-a numit „copilul sau preaiubit”. Cred ca cel mai mult I-a placut fratelui Pavel faptul ca mie imi placea sa citesc foarte mult din Scriptura si ca invatam pe de rost unele versete. Sfantul Apostol mi-a scris chiar doua scrisori, numite epistole. Ele sunt foarte importante pentru toti cei care vor sa umble pe Calea Domnului Isus Hristos. Eu ma bucur acum alaturi de Domnul meu Isus.Vreti sa fiti si voi fericiti ca mine? [zid]T I B E R I U C E Z A R [zid] Din pacate nu am cu ce sa ma laud. De ce?Pentru ca , in ingamfarea mea nu mi-am facut timp in viata si loc in inima pentru Dumnezeu.Intr-adevar faptul ca am fost timp de 23 de ani imparat peste cea mai mare imparatie a lumii , adica peste Imperiul Roman , a facut din mine o persoana foarte importanta in vremurile acelea si numele meu a ramas peste milenii , astfel ca si in zilele voastre , dragi copii , se invata la scoala despre mine.Se spun lucruri importante , dar as fi vrut mai degraba sa nu se stie nimic despre mine si sa nu fi fost deloc renumit , dar sa fiu un om care a crezut in Dumnezeu si in Fiul Sau.Dar nu , in mandria mea , nu am crezut nici o clipa ca Isus din Nazareth ar fi ceea ce spunea El ca este , adica Fiul lui Dumnezeu.De fapt , pentru mine , a crede in Dumnezeu era o prostie.Asa spuneam:ca numai oamenii simpli , care nu gandesc , pot sa creada in Dumnezeu.Vai , ce rusine! Eu credeam , asa cum credeau toti oamenii din poporul lui Dumnezeu in tot felul de zei.In cele din urma s-a dovedit ca m-am inselat.Si in privinta lui Dumnezeu , si in privinta Fiului Sau Isus Hristos , care a fost rastignit chiar in zilele domniei mele. Dar voi stiti ca Isus a inviat .Acum cand sunt atatea dovezi ca Isus Hristos este cu adevarat Fiul lui Dumnezeu este prea tarziu pentru mine ca sa mai pot ajunge un urmas credincios al Lui.A fost o vreme cand am avut ocazia sa ma inchin Creatorului meu , dar nu am crezut in El.Si asta m-a costat viata vesnica.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Daca suntem crestini, cred ca este necesar sa le si dam o educatie crestina copiilor nostri.Ei vor fi crestinii de maine.Am sa postez o povestire, poate nu e pentru cei foarte micuti, insa mie mi-a placut mult. „Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire.”1Ioan1.9 Recunoastere Povestea s-a petrecut de mult dar poate sa se petreaca si azi. Un credincios, care era de profesie invatator le-a adus in cadrul orelor de scoala si Evanghelia. Intr-o zi, credinciosul invatator trata cu clasa relatarea biblica despre Zacheu, vamesul.El le-a istorisit in cuvinte simple cum Zacheu, pentru ca era mic de statura s-a urcat intr-un dud pentru a-L vedea Iisus Hristos, renumitul Invatator, care urma sa treaca prin satul lor. Copiii ascultau atenti cum Iisus L-a descoperit pe Zacheu in pom si i-a strigat:”Zachee da-te jos degraba caci azi trebuie sa raman in casa ta”Luca 19.5.si cum Zacheu L-a primit cu bucurie pe Invatatorul. Credinciosul invatator a insistat asupra scenei in care vamesul I-a recunoscut Domnului ca a luat pe nedrept vama si ca va inapoia sumele luate(Luca 19.8).A doua zi a venit la credincios o fetita care castigase un premiu la un concurs despre invatatura Bibliei.Spre uimirea acestuia, fata a inapoiat suma acelui premiu.Printre lacrimi a marturisit ca ea a copiat versetul biblic de la un copil. Bucuria credinciosului invatator a fost mare cand a auzit aceasta marturisire.Dar I-a aratat clar ca trebuie sa-si recunoascA vina si lui Dumnezeu. Iertarea vinei o primeste numai cel care I –o recunoaste lui Dumnezeu si crede ca Iisus Hristos a platit pentru ea la Crucea de la Golgota, prin Sangele Sau.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[bang] [bang] Vasti[bang][bang] Nu stiu sigur daca ati auzit de mine! Oricum, chiar daca ati auzit, cu siguranta nu ati auzit lucruri bune.Si stiti de ce?Pentru ca nu am stiut sa pretuiesc darurile cu care m-a inzestrat Dumnezeu.Dar voi le pretuiti?Daca nu , am sa va povestesc ce-am patit eu din cauza mandriei mele. Dumnezeu m-a facut o femeie foarte frumoasa .Pe deasupra m-a facut si imparateasa Insa eu eram asa de ingamfata, ca am uitat cu desavarsire cum trebuie sa ma port cu cei din jurul meu!Intr-o zi, sotul meu, imparatul Ahasveros ,a dat un ospat mare la care a chemat toti domnitorii din imparatia lui.Si erau 127 de domnitori , pentru ca imparatia era formata din 127 de tinuturi! In ultima zi de ospat, imparatul a trimis dupa mine , caci voia sa le arate tuturor cat este de frumoasa sotia lui, adica eu, imparateasa ! Dar eu nu am vrut sa ma duc.Ce sa fac , eram tare incapatanata , si nu-mi placea sa ma supun nimanui, nici chiar imparatului!Dar vai, imparatul s-a suparat pe mine, si s-a suparat atat de tare incat m-a alungat din imparatie.Toate femeile au ramas uimite de pedeapsa pe care am primit-o.Si cand ma gandesc ca as fi putut sa evit asa ceva! Acum imi pare tare rau pentru ca prin mandria mea mi-am strapuns sufletul cu un chin amar. De aceea va dau un sfat: ascultati de Imparatul Imparatilor , pentru ca si voi puteti ajunge in situatia mea, daca nu luati aminte la ceea ce am patit eu! [flo] [flo][flo]Estera [flo][flo][flo] Dragi copii, si eu am fost imparateasa, cu toate ca nu ma asteptam deloc la asa ceva.Insa Dumnezeu , care poate sa faca in viata noastra mai mult decat cerem sau gandim noi, m-a binecuvantat.Cred ca in primul rand pentru ca in toate lucrurile stiam ca privirea plina de dragoste a Domnului este peste mine.Iar eu tineam cont de lucrul acesta.Sper ca si voi faceti la fel! O sa va spun cum am ajuns imparateasa! Dupa ce imparatul Ahasveros a alungat-o pe sotia lui Vasti, pentru ca a fost nesupusa, el a dat de veste ca doreste sa-si ia alta sotie.Dintre toate fetele care puteau fi alese , imparatul m-a ales pe mine pentru ca si-a dat seama ca aveam un suflet sincer si nu cautam folosul meu, ci chiar doream sa ii arat imparatului iubirea mea[pup][pup][pup] .Si uite asa am primit cununa imparateasca pe cap, in locul lui Vasti. Fiind un copil al lui Dumnezeu, imi iubeam poporul- poporul evreu - si am incercat sa il salvez, pentru ca se afla intr-un mare pericol.De aceea, m-am nevoit sa capat de la Dumnezeu biruinta .Eu am luptat dar nu cu sabii, suliti si cai si calareti.Eu am luptat cu niste arme speciale, care se pot folosi si in zilele voastre in toate razboaiele!Acestea sunt rugaciunea si postul!Eu impreuna cu poporul meu nu am mancat nimic si nu am baut apa trei zile si trei nopti, m-am smerit si m-am rugat lui Dumnezeu, si am biruit pe cel mai de temut dusman al meu si al poporului meu.De aceea sa stiti ca in toate problemele voastre mari puteti proceda ca mine si veti vedea cum Dumnezeu aduce lumina in viata voastra!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
[biz][biz]EZECHIA[biz][biz] Niciodata nu am crezut ca am sa marturisesc din viata mea unor copii.Insa acum mi-am dat seama ca pot sa va spun ceva ce si voua v-ar fi de folos.De multe ori am auzit vorbindu-se despre credinta unor oameni.Insa va marturisesc, iubiti copii, ca pentru mine a fost un lucru extraordinar sa vad cum Dumnezeu a ascultat rugaciunile mele si le-a dat o rezolvare rapida. Am sa va povestesc o intamplare de neuitat.Poporul meu, poporul evreu, era impresurat de ostirile asiriene; eu eram trist si ingrijorat din aceasta cauza pentru ca imi dadeam seama ca nu aveam cum sa fac fata vrajmasilor mei, care erau nespus de multi! Intr-o zi a venit un sol din partea imparatului Asirian care in afara de faptul ca avea ganduri de razboi a inceput sa arunce insulte Domnului.Si inca ce lucruri rele spunea despre Dumnezeul meu! Tot poporul a auzit aceste lucruri , si eu m-am temut pentru credinta celor mai slabi care ar fi putut sa se piarda. Dar, chiar daca in mod logic nu aveam nici o sansa in fata dusmanilor mei, eu m-am hotarat sa fac un singur lucru:sa ma rog! Insa pentru ca era un lucru important m-am gandit ca ar fi bine sa ma rog impreuna cu cineva.Asa ca m-am dus la prietenul meu credincios, Isaia ;sunt sigur ca voi va aduceti aminte ca chiar Domnul Isus v-a facut acesta promisiune – ca daca doi sau trei se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru le va fi dat.Ei bine, noi ne-am rugat fierbinte Domnului, cu lacrimi si suspine.Si am avut bucuria sa vad ca raspunsul lui Dumnezeu nu a intarziat sa apara.El a raspuns intr-un mod atat de miraculos, incat m-am uimit nu numai eu ci tot poporul meu. Ei, ce credeti ca a facut Domnul? A trimis un inger care a ucis 185.000 de dusmani intr-o singura noapte.Iata ca vrajmasii mei pierisera, iar eu nu mai puteam de bucurie. Nu stiu sigur prin ce probleme treceti voi. Dar un singur lucru as vrea sa invatati din experienta mea.Dumnezeu nu lasa nici o lacrima din viata noastra de rugaciune fara raspuns. Si as vrea sa-mi raspundeti fiecare:de cate ori v-ati rugat fierbinte si cu lacrimi de pocainta, care a fost raspunsul Domnului la rugaciunile voastre? [bang][bang]RABSACHE[bang][bang] Nu radeti! Nu radeti! Cred ca in zilele voastre numele meu este comic… dar tare mult as vrea sa stau si eu langa unul dintre voi si sa citesc aceste povestioare ca va indeamna la o viata curata cu Dumnezeu.Numai ca eu nu mai pot face acest lucru.Eu stau acum trist si ma gandesc cat de putin ar fi trebuit sa fac in viata mea ca sa fiu vesnic fericit alaturi de Creatorul meu. Ati citit despre Ezechia…El a fost unul dintre cei fericiti..Dar eu mi-am batut joc de credinta lui si de Dumnezeul lui!Nefericitul de mine! M-as fi putut agata de poala hainei lui sa il intreb: spune-mi mai multe despre Dumnezeul tau. Eu am fost un om tare mandru!Am avut sansa sa fiu omul de incredere al imparatului Asiriei;eram trimis in cele mai grele misiuni.Eu am fost trimis sa indemn poporul evreu sa se supuna mie, si sa nu se increada in Domnul care I-ar fi putut izbavi din mana mea. Si, cu toate ca vedeam ca poporul evreu ducea o viata deosebita fata de celelalte popoare pe care le subjugasem, cu toate ca mi-am dat seama ca Dumnezeul lor este deosebit si intrece in putere orice alt dumnezeu , totusi mi-a facut placere sa-mi bat joc de El, sa ma cred chiar mai tare si mai puternic decat Dumnezeu insusi.M-am trezit ca ma luptam deci cu Dumnezeu! Insa ceea ce s-a intamplat apoi a fost ceva teribil!Nu am mai vazut asa ceva, un inger al Domnului a venit de unul singur si mi-a ucis oamenii, toti vitejii mei s-au transformat in niste trupuri moarte.O, ce nebun am fost! In clipele acelea de groaza mandria mea nu m-a ajutat deloc.Si nici vorbele de ocara, si nici batjocurile mele.Voi,dragi copii, feriti-va de mandrie, fie-va groaza de rautatea inimii si lipiti-va tare de bine.Si daca nu puteti sa o faceti, duceti-va la crucea Domnului Isus , lepadati acolo pornirile rele din voi si creti-I lui Dumnezeu sa va dea un caracter dumnezeiesc.Ganditi-va ca El prefera sa va faca fiii lui decat sa va pedepseasca! Pentru ca nu este mai mare bucurie in ceruri decat atunci cand un sigur pacatos se intoarce la Dumnezeu!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[zana] LEBADA,PRINTESA ALBA [zana] In padurea dintre munti era mare forfota:cu totii,mari si mici,se pregateau de nunta. -Ce bucurie va fi!exclama o pasare,topaind fericita din creanga in creanga. -Mireasa este atat de frumoasa!ii raspunse o caprioara cu ochii mari.Si sre o haina minunata! Asa era.Lebada lacului in mijlocul padurii,Printesa alba,plutea lin pe fata apei.Haina ei alba,de mireasa,stralucea in bataia razelor solare. -Cat este de curata! -De pura... -De neprihanita... -Fara pata... Pasarelele o privira cateva clipe,nemiscate.Se insera. Albastrul cerului se intuneca tot mai tare si se porni vantul. Cioara asteptase toata ziua lasarea intunericului,ascunsa printre frunze.Isi desfacu acum aripile negre si murdare si plana fara zgomot,pana ajunse deasupra locului in care Printesa alba atipise. Deschise ciocul plin de smoala si stropi lebada pe haina ei de nunta.Carai rautaciosa: -Ha!Ha!Ha! Frumoasa mireasa cu hainele patate! N-o sa te mai iubeasca nimeni! Si zbura. Lebada,tremurand din tot trupul,isi ridica privirea;razele de luna luminau acum ca ziua. Suspina. Incepu sa smulga,una cate una,penele patate.Din ochii blanzi ii curgeau lacrimi.Dar,deodata,auzi o voce atat de draga: -Ce faci? Eu te iubesc asa cum esti!Nu este vina ta pentru ceea ce s-a intamplat!Printesa alba,Mireasa mea,ti-am adus o haina de nunta,tesuta cu fir de aur.Imbrac-o! Era mirele. [il] (fundatia copilul si lumea) alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[flo] LELIA [flo] A crescut intr-o gradina foarte mare. Cand s-a uitat in jur,a clipit des si nedumerita:cate culori o inconjurau! -Hei,buna ziua! Laleaua de langa ea,cu petale rosii-rosii,isi ridica o frunzulita in semn de salut. -Ce-ai ramas fara grai?o intreba vecina in continuare.Sau nu ai voce?Ai fi prima lalea fara voce pe care as intalni-o. Lelia tusi,apoi stranuta. -Sa-ti fie de bine!ii ura vecina.Poti sa vorbesti? -Daa,pot.Dar sunt uimita de ceea ce vad,raspunse Lelia,laleaua cu petale galbene si pe margini cu zimtisori albastri. -Se vede treaba ca esti un biet...pui,se grozavi cealalta.Noi,lalelele,suntem in pamantul acesta de cand ne stim:an dupa an am facut cate o floare splendida,pe care ne-au taiat-o ca sa o duca la vanzare si ramaneam mai departe cu bulbul in pamant,cu mustacioare si o tulpinita de un deget deasupra.Asta e tot! Lelia isi ridica putin capsorul inflorat: -E bine sa fiu cu voi.Nu mi-ar fi placut niciodata singura.Si zici ca vine cineva sa ne...taie? -O nimica toata!Doare putin si gata! -Dar de ce sa ne taie? Mie mi-ar placea sa nu ma taie nimeni.Tie nu? -La inceput,asa gandeam si eu,si prietenele mele,dar am inteles ceva:floarea pe care o avem noi poate aduce bucurie in inima cuiva. Sa-ti povestesc:Anul trecut m-au dus intr-o casa veche.Acolo locuia o bunica.Ce s-a mai bucurat cand m-a vazut!Pentru ca,vezi tu,noi plecam odata cu floarea,dar si ramanem aici.Este extraordinar! In fiecare an murim,dar apoi inviem,prin floarea care creste din bulbul nostru. -Si oamenii sarbatoresc in fiecare an o Inviere,ciripi o pasare cu pene colorate. -Pentru ca mor si ei in fiecare an,ca apoi sa invie?intra in vorba Lelia. -Nuu!Au ei un Rege care a murit odata pentru totdeauna pentru relele lor,si a inviat.El este viu!El nu mai moare niciodata! Lelia isi stranse pe langa ea frunzulitele verzi: -Nici eu nu as vrea sa mai mor vreodata. -Bucuria pe care o aduce floarea ta in inima oamenilor,an de an,te poate tine mult timp vie in inima lor,ii raspunse vecina ei cea rosie. Lelia isi legana floricica ei in vantul de primavara: -Vreau sa fiu o bucurie pentru oameni si pentru Regele lor! Apoi se opri si intreba: -Dar cum il cheama pe regele lor? Si o soapta venita de sus ii raspunse: -ISUS. alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Voi nu mai scrieti fetelor nimic? Va mai scriu eu o povestioara pentru copii. [*][*] HOTUL LA GAINI [*][*] Luna se vedea ca un banut portocaliu pe un cer negru.Vantul adormise pe undeva prin gradina si fluera usor in somn.Gainile cocotate in dud,caraiau din cand in cand,ritmate de cucurigul cocosului,sef de unitate peste atatea subalterne. De cateva nopti simtea cocosul o primejdie care venea de dupa gardul vecinilor,dar pana la urma nu vazuse nimic.Poate ca era doar o parere. Isi infoie penele,se scutura si-si puse capul sub aripa.Adormi bine in caldura placuta,ca sub plapuma.Deodata:zdup!O gaina ametita de somn si cine stie ce vise,isi pierduse echilibrul si,pana sa se dezmeticeasca,se pomeni pe jos. Dar nu apuca sa sara inapoi in dud,ca o laba neagra,cu unghiile mari,o apuca si o trase dincolo de gard.Gainii i se opri caraitul in gat;amutea de groaza. -Cucurigu!!!Pe el!Si cocosul sari in capul dihaniei,dand cu aripile si lovind cu ciocul. -Schiauu!Auu!schelai dihorul batran.Scapa gaina din gheare si-si acoperi capul.Asta-mi scoate ochii,pazea! Gaina,incurajata de seful ei,se porni si ea pe dat cu aripile.Facea o galagie de se trezi Azor,cainele de paza care nu se simtea prea bine dupa ce mancase un cuibar plin cu oua.Se ridica si el dar simti,cum i se invarte pamantul sub picioare,si cazu pe o parte. -Asa-ti trebuie,il certa o closca din hambar,care stia cine mancase toate ouale de ieri.Poate faci galbinare!O meriti! In timpul acesta,din dud zburara toate gainile.Se porni o harmalaie de zile mari. Veni stapanul.Puse lopata pe spinarea dihorului si-l altoi zdravan. -Cine face ca mine,ca mine sa pateasca!schelalai dihorul,schiopatand.Scapase ca prin minune. [fuga] alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...