Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

mucegaiul


Recommended Posts

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Daca te referi cumva la varianta locala japoneza, gasesti in magazine produse speciale pentru asta. Din nefericire daca odata te-ai potcovit in casa cu asa ceva e tare, tare greu sa mai scapi de el. Din haine nu mai ai cum sa-l scoti pentru ca se distruge tesatura. Eu n-am avut probleme cu asa ceva pana acum, nu am folosit produse speciale ci doar am spalat peretii de la baie-chiuveta saptamanal cu detergent obisnuit de-al lor. Am vazut insa la vecine cat de groaznic este. Lia-S
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mucegaiul din haine nu stiu cum se scoate, dar daca te ajuta cu ceva ,mucegaiul din casa ,de pe pereti il poti scoate cu CLOR. Am un dormitor care este amplasat pe colt( 2 pereti exteriori)si ma confrunt mereu cu mucegaiul ,asa ca , o data la 2 luni dau cu clor pe perete --pun clorul intr-un pulverizator--. Tot asa procedez si in baie. Sper sa-ti fie de folos !!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Din haine nici eu nu stiu.Insa din casa ,(baie)poti incerca solutia aceea care o vind la drug store,si la supermarket se gaseste.Este speciala pt. mucegai."KABI KIRA"traducerea fonetica,(5 fun de dekiru)Are ambalajul rosu,si este buna,intr-adevar doar pulverizezi ,lasi cinci minute si apoi speli cu apa. Succes! Nicole&Amira
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am sters dulapurile cu un prosop inmuiat in clor (ala pentru bucatarie, sticla vernil cu dop roz), le-am lasat sa se aeriseasca/usuce (evident, le golisem in prealabil) si dupa ce am pus lucrurile inapoi, le-am captusit cu dezumidificatoare. Nu a mai aparut mucegaiul dupa aceea (la noi pb. apare iarna, de obicei). Din haine nu prea ai cum sa scoti mucegaiul - eu am aruncat tot ce a mucegait, caci din pacate am patit-o. Pantofii insa se pot spala si lasa la soare, apoi trebuie depozitati tot asa, cu dezumidificatoare.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Poate cu hainele te pot ajuta cei de la curatatoriile chimice. Si inca ceva extrem de important. Desi foarte eficient, clorul este toxic si se evapora foarte usor. Poate produce iritatiile mucoaselor nazale si alergii in zona ochilor, sau poate provoca pur si simplu dureri de cap. Probabil vei avea nevoie sa alegi o zi cu soare, ca sa poti deschide larg ferestrele. Cel putin pe aici, dezumifidicatoarele pot fi chimice (o cutie in care se gaseste o punguta care se gaseste un praf care absoarbe umezeala; punguta se schimba din cind in cind), dar se gasesc si electrice, care sint mai sanatoase (arata ca o aeroterma si consuma destul de putin curent electric - aici in portugalia sint o solutie buna impotriva umezelii). Chiar sint curioasa, in Japonia exista si alte metode de combatere a umezelii? Si am si eu o intrebare. Cum se poate scoate mucegaiul care se formeaza in siliconul de pe marginea cazii, in baie?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...