Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Permisul de conducere...in cit timp???


Recommended Posts

Buna fetele! Sa va spun oful meu:in aprilie planuiesc sa merg in Romania si as vrea sa fac scoala de soferi.Acum va intreb pe voi:in cit timp potlua carnetul,adica cit dureaza scoala??Si sa presupunem ca iau carnetul,dupa cit timp il pot face international??Trebuie sa mai dau vre-un test,ceva? Stiu ca s-a mai discutat subiectu` dar nu l-am gasit nicaieri. Va multumesc mult! Nina&Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Eu stiam ca nu trebuie sa mai dau nici un test atunci cand il faci intenational,insa trebuie sa ai carnet de un an de zile,asa era acum 4 ani ,acum nu stiu cum mai este poate sa skimbat ceva.Plateai o taxa era in jur de 100$ pe atunci ,si iti dadea pe loc carnetul international.Iar scoala de soferi poate dura in jur de 2 sau 3 luni ,probabil ,acum depinde daca te baga la ore cat mai multe o faci si intr-o luna.Eu cand am facut scoala i-am spus profesorului ca nu am timpi si ca as vrea sa termin scoala cat mai repede ,asa ca ma bagat la cat mai multe ore si intr-o luna a fost gata si am luat si carnetul.Succes si poate aflii mai multe de la alte fete ,eu nu prea mai sunt in tema cu ce este acum in tara. Eryka [gravi] & sufletzelul de fetitza din burtica --->24 saptamani
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nina s-a mai discutat despre permisul de conducere(presupun ca te intereseaza cel japonez). Eu sunt aproape in aceeasi situatie ca tine. In luna nov pe 11 , am ajuns in Ro si pe data de 15 decembrie am dat examenul cu politzia. La mine scoala a durat o luna de zile si pot spune ca sunt un caz fff fericit. Bineintzeles ca bunavointza instructorilor de la scoala de soferi se poate cumpara( dupa capul lor ar fi in stare sa te programeze cam la o sedintza/maxim 2 pe saptamana iar in stilul asta termini scoala la Sfantu'Asteapta) Si ideea e sa incerci sa ii presezi tu pe ei cat mai mult. La un moment dat ajunsesem sa fac si 2 sedintze intr-o zi(una dimineatza si cealalta spre seara). Daca te apuci si faci totul asa cum scrie la carte, cu orele de legislatie si mecanica, cu cele de prim ajutor, cu testele scolii, dureaza cam 2-3 luni. Acum fiecare isi stie interesul. Iar interesul meu a fost ca eu sa termin scoala cat mai repede[:)]. Permisul international il poti primi abia dupa un an de la emiterea permisului de conducere si intr-adevar trebuie sa platesti o taxa la ACR. Cu toate ca valabilitatea permisului de conducere international este de 2 ani, am intzeles ca in Jp nu poti conduce cu el decat un an. Ca sa primesti permisul international nu trebuie sa dai nici un test. Stai un picutz sa caut si subiectul unde s-a discutat amanuntzit si sa iti dau niste link-uri in engleza despre permisul de conducere jp. Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca n-ai permis deloc, de ce nu faci scoala de soferi de la bun inceput in Japonia? Ca examenul practic pentru cei care poseda permis eliberat in alta tara si vor permis japonez e cumplit(eu am deja permis japonez,de anul trecut si am intalnit, cand am dat examenul practic, brazilieni care erau la examen pentru a 9-a oara...). Permisul international e valabil doar un an calendaristic din momentul eliberarii,costa in jur de 100$ si folosirea acestuia e plina de dezavantaje(daca faci un accident,fie el si minor, va trebui sa mergi la sectia de politie ca sa verifice legalitatea permisului international, scrie pe el"pemisul inceteaza de a fi valabil intr-un stat daca titularul sau si-a stabilit aici resedinta obisnuita",adica mai e si ilegal pentru cei care locuiesc in strainatate... Nu stiu daca poate fi eliberat imediat dupa primirea permisului de conducere,eu conduceam de cativa ani buni cand am am avut nevoie de permis international pentru prima data.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit subiectul de care iti vorbeam . Vezi mai multe informatii aici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=15334 si o sa mai caut si celelalte link-uri.[pup]. Aha! Lia si pe mine ma batea gandul sa fac scoala de soferi aici dar m-am lasat pagubasha din mai multe motive. In primul rand nu toate scolile de shoferi ofera cursuri in engleza, pt mine un alt inconvenient a fost si distantza mare de la mine de acasa pana la o astfel de scoala si nu in ultimul rand banii. Ultima oara cand se interesase sotzul meu suma cocheta undeva in jurul a 200.000 de mii de yeni si sima crestea proportional cu orele suplimentare de care ei considera ca ai nevoie. Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
  • Adaugă...