Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Echivalarea diplomelor romanesti in strainatate


Recommended Posts

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Cred ca depinde in ce tara esti... De exemplu Franta nu echivaleaza nici un fel de diplome straine. Eu am cerut la Rectoratul de la Versailles echivalarea diplomei si ca raspuns am primit o foaie in care scrie ca se atesta (nu echivaleaza!!!) faptul ca am facut 5 ani de studii superioare dupa BAC in sistemul educativ românesc! Atit. Pot sa-ti spun ca nu pica nimeni pe spate... Si nu e nimeni obligat sa te considere ca un "BAC+5" frantuzesc, ramine la aprecierea eventualilor recrutori daca studiile pe care le ai le convine sau nu. Otilia&LaAdelita
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu sint de acord ca in Europa e greu sa ti se acorde echivalare. Cel mult iti recunosc studiile. Si asta nu este valabil numai pentru romani, ci si pentru restul tarilor Uniunii Europene. Spaniolii, nemtii, italienii nu obtin echivalare aici, portughezii nu obtin echivalari acolo.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspusuri.Daca ei nu recunosc diplomele noastre statul roman oare le recunoaste pe ale lor?In cazul in care nu se poate face nimic in vederea echivalarii diplomelor esti condamnat pentru perioada in care stai intr-o tara straina sa nu poti profesa.Oricum cand le spui ca ai facut facultatea in Romania se uita la tine cel putin ciudat ca sa nu spun mai mult.V-am pupat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ma cam indoiesc! Nu am relatii decit despre specializarile medicale facute in alta parte (rezidentiat). Am inteles ca nici rezidentiatul facut in USA nu e recunoscut de rrromani, da' cica cu pile se mai rezolva!!! Nu stiu cum e in alte domenii, poate stiti voi... This is the first day of the rest of my life!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bunä! Vä pot spune, ca titlu informativ, despre situatia de aici . In principiu sunt recunoscute toate studiile, dar depinde si de domeniu (de exemplu nu se recunosc studiile juridice, cele in domeniul farmaciei, iar cele medicale trebuie completate). Mie mi-au echivalat diploma de studii, adicä au transformat-o in ''puncte academice'' corespunzätoare studiilor suedeze similare. Asa cä rämane limba!! [:D] [greutati] Succes! Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In Olanda cel putin in mediul universitar se recunosc in principiu diplomele din stiinte exacte. De exemplu la o bursa de doctorat, ca sa poti sustine teza trebuie sa-ti echivaleze studiile cu bachelor+master. Si nu stiu nici un roman prin jur care sa fi avut probleme. Anne-Sarah [mamica]si mamica sa Andreea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alexica, sa nu ma intelegi gresit. Ei nu ti le echivaleaza (adica nu iti echivaleaza programa analitica, punct cu punct), dar ti le recunosc! Adica, nu te considera muncitor necalificat, ci specialist in domeniul respectiv. Si dupa aceea depinde de patron daca te angajeaza sau nu. E pina la urma o problema de imagine. Nici in romania nu e acelasi lucru daca ai facut facultatea la Bucuresti, Iasi, Timisoara, Suceava, Ploiesti, etc., sau la facultatea particulara cutarica sau cutarica. La angajare, fiecare cu norocul lui. De exemplu pe domeniul informaticii, s-ar putea chiar sa fie preferat un roman. Mult noroc!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...