Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum se calculeaza data Pastelui


Recommended Posts

Pastele va cadea intotdeauna la: 4 aprilie + D zile + E zile Astfel puteti sa calculati singuri cand cade Pastele in orice an. I. Cum il aflam pe D 1.se imparte anul respectiv la 19; 2.restul impartirii se inmulteste tot cu 19; 3.la acest produs se adauga un factor fix, 15; 4.suma obtinuta se imparte la 30 iar restul impartirii este D. II. Cum il aflam pe E 1.se imparte anul cu 4 iar restul se inmulteste cu 2; 2.se imparte anul cu 7 iar restul se inmulteste cu 4; 3.se aduna resturile acestor doua impartiri marite prin inmultirile mentionate; 4.la aceasta suma se adauga de 6 ori valoarea lui D si la produs se adauga o valoare fixa, 6; 5.suma totala se imparte cu 7 iar restul va fi tocmai E.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Religia a ajuns matematica,daca ar fi stiut Iisus ce probleme mari o sa avem cu calcularea datei rastignirii si invierii lui,cred ca lasa o vorba clara,dupa care sa ne asiguram ca e fixa. Indiferent de data in care pastele va pica,noi vom sarbatori invierea lui. SA AUZIM NUMAI DE BINE!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt de aceeasi parere cu Julie. Si ca sa imi argumentez afirmatzia o sa dau si un link -intr-adevar ca-i mai vechi dar informatiile despre calcularea datei pascale sunt valabile- http://biserica.org/Publicatii/2001/NoI/05_index.html Crisia eu nu am incercat sa fac calculul propus de tine, dar mi se pare destul de alambicat si chiar "neortodox" (cel putin la prima vedere). Eu cred ca in trecut crestinii nu faceau calcule asa de complicate ca sa afle cand e Pastele, ci aveau metode mai simple si mai "naturale"(cum ar fi echinoctiul de primavara[:)]) Cine a propus metoda asta? Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Intr-adevar Pastele cade in prima duminica de dupa luna plina,dar asta este Paastele catolic,ca noi,ortodocsii nu prea suportam sa avem Pastele in aceeasi zi cu catolicii si de aia de multe ori la noi Pastele este decalat cu o saptamana.[bang]Dar normal Pastele cade in prima duminica dupa luna plina. Oana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...