Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Vacanta in strainatate..


Recommended Posts

Astazi am fost anuntata ca trebuie sa ma prezint la politie pentru a da niste declaratii in legatura cu fiul meu,in varsta aproape 6 ani. Vara trecuta am fost cu el in vacanta in Turcia pentru 2 saptamani.ACUM,ma suna domnii de la politie sa-mi spuna ca sunt mama unui minor si ca am iesit cu el din tara,asa ca trebuie sa dau niste declaratii cum ca nu am incercat sa-mi instrainez copilul.Eu sunt cam naucita,nu stiu ce sa cred...Nu vad nici o logica! Deci,vreau sa stiu daca mamicile care au fost in concediu in alta tara cu copiii lor,au intampinat aceleasi probleme. Spuneti-mi,va rog,pentru ca maine trebuie sa merg la politie si nu stiu ce sa fac.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Draga Simona Exista o lege (nu as putea sa iti spun care e)prin care un parinte nu poate pleca impreuna cu copilul minor in afara granitelor Romaniei fara a avea o declaratie a celuilalt parinte ca este de acord. Aceasta declaratie se face la notar si trebuie semnata de catre celalalt parinte (care nu calatoreste). Sunt insa si cazuri in care parintii sunt divortati. De regula, daca copilul este in custodia parintelui cu care calatoreste nu este nevoie decat de hotararea de divort. Insa, acea declaratie de care spuneam mai devreme trebuia ceruta de catre politistii de frontiera in momentul in care te-ai prezentat la aeroport sau la granita!!! Aceasta lege este pentru a proteja traficul de minori! Am sa incerc sa ma interesez despre mai multe legate de aceasta problema. Fruntea sus, trebuie sa existe o rezolvare!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

N-am auzit niciodata asa ceva. Ti-au dat mai multe amanunte cei de la politie? S-a intamplat ceva pe perioada sederii voastre in Turcia? Tu si copilul aveti acte in regula? Copilul e cumva infiat? Habar n-am ce sa-ti spun, doar ca mi se pare taare ciudat ... Da Doamne sa fie bine! cu bebe la bord de 25 de sapt.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, chiar e ciudat. Ceva s-a intamplat daca te cheama la politie. Trebuie sa stii ca sunt obligati sa-ti explice de ce esti chemata acolo. Obiceiul asta al lor de a te chema fara explicatii este boala veche. Si noi am iesit cu copilul din tara (tot in Turcia)......e adevarat ca eram amandoi parintii cu el dar si ca nimeni nu ne-a cerut la granita altceva decat pasaportul copilului. Maria
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am avut si incuviintarea tatalui prin notariat.Copilul este opera mea,nu l-am infiat. Noi ne-am intors din vacanta in iulie.Ma enerveaza ca dupa 6 luni vin ei sa verifice daca am vrut sa-mi dau copilul sau nu..! Am sunat pe cel care m-a chemat pentru declaratii si mi-a spus ca sunt verificari de cand au aparut probleme la maternitatea din Ploiesti si ca presupune ca eu sunt in regula.Eu stau destul de departe de Ploiesti ,deci nu vad nici o legatura. Poate intelegeti voi ceva ca eu nu pricep nimic!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna treaba Simona!Eu in locul lor mai asteptam 6-7 luni si apoi te chemam, ca sa nu aluneci pe gheata pe vremea asta!Sper sa se convinga ca sint...[neand]si sa va lase in pace.Cind te linistesti spune-ne ce au vrut.Mie mi se pare ciudat ca au obiectii din moment ce tu te-ai intors cu copil cu tot si n-ai mai parasit tara de atunci.Sa nu cumva sa-ti fi facut cineva un bine dindu-si cu parerea pe la ei... DORIS
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Simona, mie mi se pare absolut ciudat (ca sa nu spun aberant)! In locul tau nu m-ash duce, ash spune ca sunt foarte ocupata shi n-am timp de labarelile lor si ca daca nu shi-au facut jobu' la timp (ca daca aveau nevoie de declaratzii shi paradeclaratzii trebuiau sa ti le ia atunci când ai plecat!) sa faca bine sa-shi mishte leshurile ei la tine acasa sa te întrebe ce au de întrebat!! Crede-ma ca merge! Eu am avut un proces nenorocit acum doi ani, în urma unui accident de circulatie, si i-am dus cu vorba un an de zile, ca aveam copilu' foarte mic (abia nascusem) shi n'aveam chef de plimbari pe la Politie. Sa shtii ca s-au purtat foarte frumos shi când le-a fript buza sa dea de mine au venit ei acasa ca le-am spus ca nu ma pot deplasa! Cu atât mai mult în situatzia ta!! Oricum, numai pe baza unui telefon chiar nu eshti obligata sa te deplasezi tu de'acasa!! Monica "La sagesse, c'est d'avoir des rêves suffisamment grands pour ne pas les perdre de vue lorsqu'on les poursuit."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...