Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

fetele care ma pot ajuta cu informatii, help my! Ma gindeam la o mica excursie cu pitica de Paste in Amsterdam, iar intrebaera mea se refera la cazare. Unde ar fi cel mai bine (dat fiind ca vin singura cu un copil), si normal, adrese de pensiuni, moteluri, hoteluri super-ieftine.......gen Formula1 sau altele daca mai stiti (ceva linkuri utile). Eu as vrea sa stau 3 max 4 nopti acolo......M-am uitat pe www.book-a-hotel-in-amsterdam.com, dar preturile sunt maricele (pt bugetul meu:-(), iar unde sunt mai accesibile, nu au camere in acea perioada....sau asa zic ei........Nu sunt pretentioasa, dar sa am unde sa pun capul jos in siguranta! Ce ar fi de vazut mai spectaculos, sau ce s-ar putea vedea in cca. 4 zile? Dar in cca. 6 ore (asta priveste o prietena, care ar avea escala de cca 7-8 ore si ar vrea sa dea o tura prin oras). Multumesc mult! Ralu
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Draga helbi, Uite ca ma grabesc sa iti raspund, pentru ca locuiesc in Amsterdam de ceva vreme, si prietenul meu a lucrat toata viata lui de student in diverse hoteluri aici, deci e la curent cu tot ce misca in domeniu... In primul rand: cam la ce pret te-ai gandit pentru hotel? Stiu ca preturile aici la hoteluri sunt inumane, mai ales ca vine primavara, infloresc lalelele, si Olanda e invadata de turisti...Uite, o sa imi intreb prietenul si iti dau cateva linkuri, ce imi vine in cap acum e un hotel in care a stat fratele meu acum cateva luni, www.kaphotel.nl...Hotelul e decent, in centru, numai ca (asta e dezavantajul majoritatii hotelurilor in A'dam, mai ales al celor construite in cladiri vechi)camerele sunt mici, scarile abrupte, si nu stiu cat iti e de comod, mai ales daca vii cu cea mica. A, si mai poti sa te uiti la: www.amsterdamhotels.com si www.amsterdamhotspots.nl. Ma gandesc si iti mai spun:-)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Acum daca e sa ma gandesc la ce ar fi de vizitat...Centrul Amsterdamului e micut, eu am avut prieteni care au stat aici 4 zile si au vizitat lejer tot, doar fara sa intre in muzee, eventual au mai facut o excursie de o zi undeva in zona. Daca gasesti un ghid(majoritatea hotelurilor au la receptie, nu trebuie neaparat sa cumperi), poti incepe bineinteles cu o plimbare in zona canalelor, anumite parti sunt absolut superbe! Pe traseul asta o sa gasesti piata de flori, o minunatie, desi nu mai e plutitoare asa cum pretind ghidurile turistice, Westerkerk-o biserica din turnul careia poti admira Amsterdamul de la inaltime, het Spui- o piata linistita, mai putin seara cand este invadata de studenti...Ce mi se pare mie foarte frumos este Spigelstraat, o straduta care merge de-a lungul unui canal si porneste de la celebrul Rijksmuseum(din pacate este inchis), pe care se gasesc multe multe magazine de arta, de sticlute de parfum, harti vechi si tot felul de minunatii...Ce trebuie sa mai vezi neparat este Museumplein, langa care se gasesc cele mai celebre muzee ale Amsterdamului. Pentru tine, daca stai doar 4 zile, merita oricum sa vizitezi muzeul Van Gogh,nici nu iti ia foarte mult timp si cuprinde aproape toate lucrarile lui celebre.SA nu uiti sa faci si o plibmare cu barcuta pe canale, iti ofera o gramada de informatii interesante:-) Pe langa asta, bineinteles, Dam Sqare si cartierul rosu, dar astea le gaseste orice turist fara indrumari...Daca iti place arhitectura moderna poti vizita insulele din est, e un cartier aparut doar acum cativa ani, plin de cladiri interesante. Si pentru cea mica, exista un muzeu al copiiilor, in aceeasi cladire cu muzeul tropicelor, preferatul meu din toate muzeele Amsterdamului, numai nu ti l-as recomada pentru ca este imens. Chestii care nu merita facute:muzeul figurilor de ceara-pretul este imens in raport cu ceea ce vezi; la fel si casa Annei Frank si casa lui REmbrandt, sunt cunoscute de tourist traps...Si sa nu te pierzi in magazinele din Kalverstraat, principala strada comerciala, la cateva stradute mai incolo ai locuri mult mai minunate de descoperit... Gata ca ma dor mainilie:-) Daca mai ai intrebari cu multa placere iti raspund, si daca ai nevoie de un ghid in Amsterdam iti stau la dispozitie!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Acum vad ca am facut o multime de greseli in mailul precedent, scuze multe, ma grabeam cu scrisul, si nu am verificat inainte sa trimit... Inca o chestie micuta: daca ai timp de o excursie in afara Amsterdamului, sfatul meu e sa incerci Leiden sau Zaanse Schans, un satuc olandez in miniatura cu mori de vant, o fabrica de branza, o fabrica de sabotei...este superb!Ambele sunt la mai putin de 30 de minute de Amsterdam cu trenul...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Draga Rukki, multumesc mult pt raspunsuri. M-am tot uitat pe link-ul pe care l-am scris si preturile pt o camera singel sunt maricele, mult peste bugetul meu:-(. Dar asta am sesizat pt perioada respectiva, pt ca de ex. o zi inainte sunt la jumate:-(. O sa ma uit cind revin acasa pe linkul dat de tinem, iar daca prietenul tau mai are informatii in plus, referitoare la o cazare decenta, dar ieftina le astept cu interes.(nici nu stiu concret ce ar insemna asta, pt ca am auzit ca e un oras pe cit de frumos, pe atit de scump). Sigur ca mi-ar fi de mare ajutor un "ghid":-) si daca ajjung si ai timp pt asa ceva, mi-ar face placere sa ne cunosatem si sa ne "ghidezi" putin ! Mai scriu un pic mai tarziu. O zi super si pupici Ralu
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cat de mare e "pitica ta" dar cred ca ar putea fi intersante pentru voi : - muzeul maritim - este ancorata acolo o corabie veche pe care se desfasoara toate activitatile specifice exact asa cum se desfasurau acum cateva sute de ani; - Madurodam-ul - Toata Olanda in miniatura - Una din "fabricile de diamante" - Un satuc de langa Amsterdam unde se desfasoara saptamanal un targ de branza, muzeul branzei, etc Pe vremuri exista o cartela foarte ieftina care-ti permitea accesul in foarte, foarte multe muzee. Informatiile mele sunt destul de vechi asa ca o rog oe Rukki sa le actualizeze. Despre cazare nu stiu nimic pentru ca eu am locuit la niste prieteni. Vacanta frumoasa !
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Helbi, de vreme ce sa zic....imprevizibila intotdeauna in Olanda:-)In general, eu in aprilie am avut numai noroc de vreme buna de cand sunt aici, adica asa in jur de 13-20 de grade, in general cu soare. Dar ia-ti si o umbrela, ca in Olanda nu se poate fara... In cateva ore in Amsterdam, se poate vedea centrul si zona canalelor...De la aeroport e tren direct spre gara centrala din Amsterdam, faci cam 20 de minute, depinde de ce fel de tren prinzi. Din zona Garii se ajunge usor in cartierul rosu, in Dam Square, la Palatul regal...si de-acolo in dreapta se intra in zona canalelor. Eu o sfatuiesc pentru atata timp sa nu piarda timpul intrand in muzee, sa admire atmosfera orasului, iar daca e pusa pe vizitat si are o harta (o poate lua de la Gara, e un Tourist Office la iesire), poate face un traseu Dam Sqare-Westermarkt- canale-piata de flori-Leidseplein-Museumplein si inapoi pe Spiegelstraat spre centru, apoi cartierul Rosu si Nieuwmarkt. Hai ca m-am uitat si am gasit o harta detaliata la http://www.coffeeshop.freeuk.com/General/Map.html (e lista coffeeshopurilor, scuze, dar harta e utila:-), si pe amsterdamhotspots.com e o harta dar pe cartiere... Tata lu Toma, ai dreptate, exista un Amsterdam Pass pe 1, 2 sau 3 zile, nu stiu exact cat costa dar se merita pentru intrat la Van Gogh, canal houses, etc, plus ca are si un bilet de transport in Amsterdam pentru respectiva perioada. Si satucul cu branza:-), cred ca e Volendam, nu? Ma duc, maine sper sa mai revin cu informatii despre hoteluri! Succes la planificarea vacantei:-)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pana mai primesti informatii de la Rukki incerc si eu sa-ti dau o mana de ajutor. Candva am vrut sa facem si noi o plimbare in Amsterdam si am cautat o zi intreaga pe net. Iti dau ce am gasit eu, si cine stie... poate te ajuta. Daca gasesti ceva ieftin as fi si eu interesata, tot nu am renuntat. http://amsterdam.travel-holland.com/ Badhotel Zeecroft - asa se numeste ce am gasit eu http://www.bugeurope.com/reviews/Netherlands/Amsterdam/nl010/more2.htm http://www.reservations.bookhostels.com/amsterdamstay.com/noavailabilitynolist.php?PHPSESSID=e73f47fc71e18637fd406923f655d433&HostelNumber=4915 http://www.reservations.bookhostels.com/amsterdamstay.com/noavailabilitynolist.php?PHPSESSID=e73f47fc71e18637fd406923f655d433&HostelNumber=4585 http://www.reservations.bookhostels.com/amsterdamstay.com/noavailabilitynolist.php?PHPSESSID=e73f47fc71e18637fd406923f655d433&HostelNumber=3391 si ceva mai scump: http://www.ibbp.com/europe/netherlands/blainsbb.html Bafta la gasit!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...