tinatache Postat Aprilie 3, 2004 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2004 quote:Initial creeata de Betty Boop Buna, locuiesc in Germania, Frankfurt am Main si tocmai am aflat ca sunt insarcinata.As dori sa stiu ce au experimentat fetele din Germania, cum decurg pe-aici lucrurile inainte, in timpul si imediat dupa nastere, cum s-a comportat personalul medical fata de voi, care sunt conditiile in cazul unei asigurari medicale gesetzlich si tot ce credeti voi necesar de stiut.Multumesc! acu' sa nu spuneti ca eu culeg mesajele de pe forum si le aduc aici, ca n-a fost ideea mea :))) Betty, eu am nascut itnr-o clinica particulara dar avand asig. de stat. am stat 2 pers. in camera, uneori chiar am ramas singura ca ba pleca una, ba venea alta. Cine voia putea plati pt o cuseta cu 1 pat. Conditiile au fost super, din cate am inteles mai bune decat la spital (mi-a spus cineva care a tot fost prin spitale). Insa fiind o clinica micuta nu au statie de urgenta pt bebei. Asta inseamna ca daca Doamne fereste copilul are ceva il duce cu ambulanta repejor la o clinica specializata. Cum aici si asta este in centru diferenta ar fi fost de cateva minute. Oricum, cazurile de urgente sunt rare si ei reactioneaza prompt. Am avut si inca am mare incredere in dr. meu si de aceea m-am dus unde are el paturi ocupate. e unul din sefi si m-am dus la el la recomandarea cuiva de aici de pe forum, care a nascut tot acolo si tot f multumita e. Am avut cezariana, pt ca si primul a fost tot cezariana si a fost cam repede si nici nu ma simteam prea bine in ultimele luni, aveam dureri in partea de jos, uterul era damblagit rau de tot. Nu am avut probleme, decizia a fost a noastra iar dr. ne-a sustinut. Copilul este ingrijit foarte bine, oriunde ai fi, spital sau Frauenklinik, cu asig. de stat sau particulara. Pai... nu mai stiuc e sa-ti spun, mai zi tu ce te-ar interesa. In ce zona stai? Sarcina usoara! Un Paste Fericit! [paste] Cristina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanak Postat Aprilie 3, 2004 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2004 Cristina, eu an facut Spargel foarte simplu. L-am curatat bine, l-am spalat, l-am pus in oala cu apa de doau degete si l-am innabusit pana s-a inmuiat (timpul de innabusire - fierbere, depinde de ce soi ai - verde sau alb). Sosul l-am preparat din plic sau se gaseste si gata facut in cutii. Pofta buna Roxana si Lucia Valentina (26.05.02) [mamica] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tinatache Postat Aprilie 3, 2004 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2004 mersi, roxana. Uite ca acuma l-am curatat si i-am taiat si mugurele ala din varf. Trebuia lasat sau se taie? Dar cred ca i-am pus cam multa apa... cat dureaza pana e fiert bine? Am luat si eu plic de la Maggi pt sos, abia stept sa vad ce iese:) Un Paste Fericit! [paste] Cristina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vikinga Postat Aprilie 3, 2004 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2004 Mai Cristina sotzu' e innebunit dupa cel spargel si i-am facut si eu de vreo doua ori. Mi-a cumparat si oala din aia inalta si cu dimetru micut ca sa-i pun in picioare. Si eu le-am taiat mugurii aia din capat si ce s-a mai suparat sotzu ca cica tocmai aia sunt cei mai buni[xx(]. Nu mai tin minte cit trebuie tinuti sa fiarba, oricum cind ii incerci sa fie buni de mincat[:D]. Aaaa si inca ceva, se pune si un cub de unt la fiert cica. Iar cum i-am pus eu asa drepti ca la armata in oala aia, virfurile cu mugurii aia tre sa fiarba numai in abur, adica apa sa fie un deget mai jos, nu sa-i inece. Pofta buna! Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alba Postat Aprilie 3, 2004 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2004 quote:Originally posted by tinatache mersi, roxana. Uite ca acuma l-am curatat si i-am taiat si mugurele ala din varf. Trebuia lasat sau se taie? Dar cred ca i-am pus cam multa apa... cat dureaza pana e fiert bine? Am luat si eu plic de la Maggi pt sos, abia stept sa vad ce iese:) Un Paste Fericit! [paste] Cristina 20 de minute trebuie fiert,da data viitoare sa nu-i mai tai mugureii din virf,sunt cei mai buni :-) Si eu mi-am achizitionat o oala speciala(Spargeltopf)de la ebay cu 7 € ,eu il prefer pe ala verde [yum] [flo] & [pup] Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Elena Postat Aprilie 3, 2004 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2004 Multumesc mult, Corina si Mirunda[pup][pup]!! Saptamana viitoare ma duc sa cumpar icre, pentru Paste. Am un magazin turcesc aproape de mine si o sa incerc acolo. Acum vin cu alta intrebare-voi cu ce sampon va spalati copilasii ? eu folosesc pentru Laura "bebe-young care" pentru par normal si parca perisorul ei si-a pierdut luciu si a devenit cam uscat. Voi ce folositi ? Cu mult drag[flo], Elena&Laura Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tinatache Postat Aprilie 3, 2004 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2004 bey, e o arta fiertul asta al sparanghelului! Eu n-am oala speciala dar se pare ca sunt pe gustul nostru asa ca am sa ma dotez cu toate cele necesare. Si promit ca data viitoare nu mai tai mugurii:) Au iesit f buni, am facut si sos, ce mai, sunt bazata!:) Elena, eu folosesc Bübchen, Penaten, si Yves Rocher are o gama draguta de produse pt bebei cu hamamelis... cam astea ar fi. Noapte buna! Un Paste Fericit! [paste] Cristina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mirunda Postat Aprilie 3, 2004 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2004 Auäleuu, Cristinuto mamicuto, daca barbatu-tau era neamt precis acum erai cu un cap mai mica[:D]...Auzi tu, sa tai tu tocmai mugurii!!! Cand i-am zis lui Andreas s-a uitat la mine de parca ii ziceam ca s-a mutat capitala din nou la Bonn...[:D] Nu-i bai, data viitoare sti mai bine! Si inca ceva: nu il fierbe prea tare, cand e prea moale nu mai e bun. Va pup, Miru "Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi". Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lauraa Postat Aprilie 3, 2004 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2004 Cristina, nici eu nu-s mestera la spagel dar l-am intrebat pe sot daca e ok sa tai varfurile. Si a zis ca daca le tai varfurile e ca si cum ai curata salamul de coaja si a-i manca coaja [alcool]. Lasa ca data viitoare stii.Si eu pe langa tine.Ca nici eu nu am facut niciodata dar a facut iubitzoiul si a fost bun. El a invelit "putzele" de spargel in sunca din aia de Parma si deasupra a turnat sos olandez. Tare bun! O sa fac si eu zilele astea, sa vedem ce scofala trag :D Laura si papusica din burtik (34 saptamani) [img]http://skins.hotbar.com/skins/ecardsSite/ec/newbab/newbaby_humor_0418_2_prv.gif [/img] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tinatache Postat Aprilie 4, 2004 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2004 haideti mai nu mai radeti de mine ca n-am stiut![:I] da' acuma stiu![papica] abia astept urmatoarea tura [pofta] Laura, cum ziceai ca e reteta aia? inveleste mugurii in sunca? si apoi la fiert sau cum? Un Paste Fericit! [paste] Cristina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.