Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

problema delicata de finante


Recommended Posts

Spinoasa problema asta a finantelor,stiu ca mai sunt subiecte pe tema asta,insa a mea e putin diferita ca implica parintii.Pe scurt,parintii mei sunt amandoi la pensie si cred ca stiti si voi cum sunt pensiile in Romania,asa ca nu se pot descurca singuri.Noi,eu si sotul meu, locuim intr-un apartament care apartine alor mei,pe care l-au cumparat ei pentru mine.Mama mea ma ajuta cu cel mic,asa ca cea mai mare parte a timpului sta cu noi,iar tatal meu vine si mananca la noi.Dar stiu ca ei ar vrea mai mult,sa le dau o suma lunara,iar eu nu am de unde,si asa de-abia ne descurcam,la capitolul haine nu mai ajungem niciodata si eu am ajuns la capatul puterii!Sotul meu o ajuta si pe mama lui,iar eu castig foarte putin,sotul e cel care castiga bine in casa,iar el imi da o suma lunara pentru cheltuieli,care nu ajunge niciodata si ne descurcam datorita creditului de pe card.Iar eu nu mai pot sa-mi vad parintii suparati tot timpul si pe mama plangand ca nu au cu ce trai si am ajuns sa ma simt vinovata oricand cumpar ceva,pentru casa vreau sa spun,ca pentru mine nu ajung niciodata,pentru ca ei nu-si pot permite aproape nimic. Iar din cauza acestei situatii, probabil ca n-o sa ne putem permite un al doilea copil niciodata. Va rog sfaturi,daca a mai trecut sau mai trece cineva prin asa ceva. • Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul răspuns
din pacate, imi dau seama ca e foarte greu, dar ar trebui sa ai o discutie cu mama ta in care sa ii explici ca mai mult decat faci acum, pe moment, nu se poate!!! sau sa o lasi sa fie bona unui copil pentru care ar primi niste bani si asa poate s-ar mai ajunge cu banii, dar nu te mai poate ajuta pe tine...e doar o sugestie... Oana si bb Erik http://community.webshots.com/user/oana_noemi http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu ar putea mama ta, pe linga ca are grija de copilul vostru, sa mai aiba un copil in grija, pentru care sa primeasca bani? deci sa fie bona la 2 copii, al tau si un altul????? Unde locuiti, in ce oras? De ce nu dai un anunt aici pe forum? Cred ca o mama ( eu ce putin) as fii fericita ca copilul meu mai are companie un alt copil cu care sa se joace. O alta varianta, cam complicata insa, ar fi sa va mutati toti intr-unul din apartamente,care e mai mare, cu parinti cu tot ( desi nu e de recomandat, stiu.....) si celalalt apartament sa-l dati in chirie .Acum depinde si cum va intelegeti cu totii la un loc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vorbeste cu sotul tau sa ii dea mamei tale o suma lunara, asa cum iti da tie. Banii : pt bona + chirie apartament. Mama ta nu poate inchiria apartamentul sau munci atat timp cat va ajuta pe voi. Asa ca e normal sa ii dati o suma lunara. Nu e important cine castiga mai mult, banii sunt ai familiei.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand, multumesc pentru raspunsuri.In al doilea rand,nu cred ca mama mea ar putea avea grija de doi copii,deoarece si asa,cu unul singur am foarte multe discutii cu ea,spune ca nu mai poate si o inteleg,baietelul meu e foarte rasfatat,in principal chiar de ea.Sa ne mutam toti intr-un apartament ar fi destul de greu,avand in vedere ca si cel al parintilor mei,si cel in care stam noi nu au decat doua camere,iar tatal meu si sotul meu n-ar putea sigur locui impreuna. Iar sotul meu,nu e de acord sa le mai dam si bani, avand in vedere ca oricum manaca amandoi la noi, iar noi trebuie sa cumparam de la parintii mei apartamentul in care stam.Iar pe parintii mei sotul meu i-a ajutat mai mult chiar decat a ajutat-o pe mama lui,asa ca....e groaznic de dificil,simt ca nu mai pot, nu mai reusesc nici sa-i cumpar celui mic tot ce are nevoie. Referitor la orasul de unde sunt, sunt din Iasi. • Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Draga mea, Eu zic sa nu-ti mai faci nici o problema. Parearea mea e ca parintii tai abuzeaza putin. Cred ca multe fete de aici au parinti care le ajuta, fara sa le ceara nimic in schimb. Ai mei asa sunt... Noi o sa ne mutam in locul lor cand voi naste. Asta nu inseamna ca le vom plati chirie. Nu cred ca relatia parinte copil este o relatie angajat-angajator.. Andra si Adelina Fabiana din burtica, sapt 33
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu sunt de parerea Andrei M. Si mama mea sta cu fetita cea mica, de fapt e "bona" noastra de 5 ani, de cand am nascut-o pe cea mare. Si ea mananca la noi. E foarte in varsta si e pensionara, avand o pensie de vreo 3 mil, desi a lucrat vreo 36 de ani in invatamant, la fel si tatal meu, care in prezent e foarte bolnav (deci ar avea nevoie de ingrijire). Ce pot sa-ti zic? Ca nu mi-a cerut niciodata nimic? Ca la fiecare ocazie (ziua fetelor, a noastra, Craciun), ea ne da cadoul cel mai mare (1.000.000 lei, sa luam ce credem noi de cuviinta)? Nu stiu cum fac cu banii, ca ei din 6 mil platesc toate cheltuielile la casa lor, mancare, medicamente, si mai au tot timpul un banut pus deoparte pentru zile negre, din care uneori ne mai imprumuta si pe noi, care suntem mai putin chibzuiti, desi castigam mult mai mult... Deci eu zic ca e suficient cu cat ii ajutati voi, nu e cazul sa-ti faci griji... Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 11 luni) si Ramona (1 an si 10 luni) http://community.webshots.com/user/lauratenea
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ai dreptate Laura, dar la mine nu e asa.Ei au impreuna 5 milioane pe luna, dar nu se descurca, nu stiu cum se descurca ai tai, de pun si bani de o parte, ca ai mei se plang permanent, iar de cadouri nici nu poate fi vorba.Ii mai cumpara celui mic cate o banana si o portocala,dar cam atat.Si eu vreau foarte mult inca un copil,dar in situatia asta nici nu poate fi vorba,mai ales ca faptul ca sta cu cel mic implica anumite obligatii din partea mea.Ce-o sa fac cu doi, cu doi nu poate sta,deci atunci as fi nevoita sa iau si o bona.Si nici nu stiu cum sa pun problema,daca spun ceva imediat se porneste o cearta,cu plansete si mi se spune ca sunt nerecunoscatoare. Offf fetelor,e tare greu! • Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

rosa, singurul cu care tb sa discuti referitor la al doilea copil este sotul tau. Voi doi hotarati, nu toata familia. Si daca voi va doriti asta, atunci pe ai tai ii anunti cand faptul e implinit. In conditiile date parerea mea e ca v-ar fi mult mai bine cu o bona, eu una nu as avea nevoie de asemenea ajutoare. De fapt zic ca te ajuta dar iti fac mai mult rau. Psihic esti la pamant, financiar nu stai deloc bine... cu ce te ajuta, daca nu-s indiscreta?? Si dincolo de experientele negative cu bonele, nu se poate sa nu gasesti in totul Iasi-ul o femeie de suflet care sa aiba grija de copilul tau. Apropo, cat e de mare baietelul? Un Paste Fericit! [paste] Cristina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

parca ar fi sora cu mama; m-am plans si eu de problema asta acum o vreme intr-un post aici pe forum. ai mei au stat cu fie-mea cat am fost in romania dar nu au ratat nici o ocazie sa-mi rasuceasca ochii cu furculita. pot spune ca modul in care m-au tratat a contribuit in mare masura la decizia mea de a-mi lua hamu' si prashtia si a parasi romania din nou. acum mama e singura si ma santajeaza cat poate sa-i trimit intr-una bani. la toata lumea se indexeaza pensia, ei i-au scazut-o intre 2 telefoane... macar nu tine minte ce ma aiureste. eu am hotarat sa-i spun direct cat o sa-i dau lunar si cu asta basta. cred ca si tu ar trebui sa faci abstractie de lacrimile ei, sa-i spui exact ce si cum poti face pt. ei si daca vor sa stea cu nepotul s-o faca pt. ca-l iubesc dezinteresat si nu pt. niste bani. trebuie s-o faci sa inteleaga ca aveti si voi planuri de viitor si ca ii apreciezi ajutorul, nu e cazul sa ti-l scoata si pe nas.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...