Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

A fi vegetarian


Recommended Posts

quote:
Originally posted by pulstar
cipcipcip, faptul ca dieta ta este preponderent proteica iar tu esti slaba, iar cea a sotului tau este vegetariana-low-fat, si totusi el este solid cred ca demonstreaza inca odata ineficienta dietelor low-fat, si succesul celor proteice low-carb. Dar asta este deja un alt subiect all together. Multi oameni se mira cum de slabesc atat de greu tinand o dieta low-fat, sau din contra nu slabesc deloc. De ce? Este o dieta eronata deoarece cheia unei cure de slabire nu este eliminarea grasimilor, ci a combustibilului de baza al organismului, adica carbohidratii. In acest fel oraganismul neavand carbohidrati pe care sa-i transforme in grasime, apeleaza automat la proprile rezerve de grasime pe care le transforma in energie. Ecuatia e simpla. Bine inteles, ca nu trebuie sa bagam toate grasimile in aceeasi oala. Ele se impart in grasimi bune, valoroase pt. sanatate ex: uleiul virgin de nuca de cocos(care este un catalizator foarte eficient pentru arderea grasimilor din organism), de palmier, uleiul de masline, untul, smantana, etc; si grasimi nocive pt. sanatate cum ar fi: toate grasimile hidrogenate, uleiul de soya, porumb si safflower, uleiul de rapita(canola), uleiul din seminte de bumbac, si, toate grasimile incinse la temperaturi inalte in vederea prajirii sau procesarii alimentelor, pe care ar trebui sa le evitam cu orice pret. Pentru mai multe informatii puteti accesa urmatoarele link-uri: http://www.westonaprice.org/know_your_fats/know_your_fats.html http://www.mercola.com/2002/mar/27/low_fat_diets.htm http://www.mercola.com/nograindiet/bottomline/fats.htm http://www.mercola.com/2003/mar/12/sally_fallon.htm http://www.mercola.com/2000/jul/16/low_fat_children.htm http://www.mercola.com/article/carbohydrates/low_fat.htm [cheers]
Draga pulstar, [flo] pentru mesajele tale, foarte interesante si la obiect. Spune-mi, te rog, carbohidratii sunt cartofii, fainoasele, painea, etc? [:X][pup] Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 8 luni Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul răspuns
la nutrientii enumerati de Alex, care se gasesc numai in carne si alte produse de origine animala as adauga l-carnitina, un element cheie in metabolismul acizilor grasi! omul este omnivor... lungimea intestinului subtire conteaza f mult! ierbivorele au un intestin f lung, iar carnivorele au intestinul scurt, noi avem intre... dietele exclusiv proteice sunt f periculoase daca nu se adauga si legume, fructe si seminte in alimentatie (un aport minim de carbohidrati) si nu se bea f multa apa (aport crecsut de lichide) pt ca se distrug rinichii (kidney failure) si creste si riscul de guta... dietele vegane sunt iarasi periculoase prin lipsa aportului de amino acizi esentiali si carnitina, se pot insa lua vitaminele, mineralele, amino acizi, omega acizi grasi, dha, rha, carnitina sub forma de supliment, se consuma seminte, nuci, soia... deci si parerea mea este ca trebuie sa mancam echilibrat si sa fim atenti sa consumam suficiente lichide si sa luam suplimente de nutrienti zilnic, deci o dieta lacto-vegetariana (consum de lactate, oua, chiar seafood, peste, soia, seminte, nuci) este perfecta laolalta cu un aport oral de nutrienti. Iar ca si dieta proteica cea Montignac mie mi se pare echilibrata si de bun simt si adaugat la ea aport crescut de lichide. va pup si sper ca am venit si eu cu informatii cat de cat utile tuturor si ma scuzati daca s-a mai zis ceea ce am scris eu acuma...[flo] allya si alex-dinu (28 oct 2003) http://community.webshots.com/user/allyalex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[quote]Originally posted by pulstar
Nu subestimez insa valoarea inestimabila a alimentelor vegetale: verdeturi(laptuca, familia cruciferelor, pastaile[in afara de soya],etc), fructele, oleaginoasele, care ar trebui consumate cat mai proaspete si cat mai putin procesate, si, alese in asa fel incat sa aiba indexul glicemic cat mai mic(in special fructele). A se evita insa pe cat posibil cerealele si tot ce tine de ele(fainoasele, pastele,etc), care evident au indexul glicemic mare, si mai contin si gluten, element foarte alergen pentru multi oameni. Deci, o masa sanatoasa ar fi constituita in linii foarte mari din friptura + o salata bogata alaturi. [;)] Draga pulstar tin sa te contrazic in legatura cu glutenul. Este adevarat ca exista o forma de alergie la gluten (boala celiaca sau sprue celiac) care apare de cele mai multe ori din copilarie. Insa este destul de rar intalnita, incat sa nu ne speriem inutil. Cerealele trebuie sa ocupe un loc important in alimentatie prin aportul de fibre pe care il aduce (avand un rol important in reglarea tranzitului intestinal) si prin multi alti constituienti : vitamine, aminoacizi (vezi cerealele uscate din germeni de grau). In rest, sunt de acord cu tine. Numai bine, Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Ruxi [:I], ma bucur ca am putut sa impartasesc din experientza mea, Carbohidratii se impart in doua mari clase: _1_ carbohidratii simpli care cuprind zaharul rafinat, dulciurile, painea, pastele fainoase,cartofii, cerealele in general si orice aliment care are indexul glicemic mai sus de 80. Aceste alimente ar trebui evitate pe cat de mult posibil, deoarece ridica glicemia din sange si se tranforma automat in glicogen, iar din glicogen direct in grasime, sub actiunea insulinei. _2_ carbohidratii complecsi, acestia intra in categoria carbohidratilor valorosi pentru organism, deoarece datorita incarcaturii acestora de minerale, vitamine si fibre alimentare pretioase, au o durata de absorbtie mai lunga in organism, lucru care impiedica transformarea imediata a acestora in grasime. Acesta clasa de carbohidrati cuprinde: legumele, verdeturile (mai putin zarzavaturile radacinoase care contin o cantitate mai mare de zahar-gen morcov si sfecla rosie, dar asta in functie de toleranta individuala), fructele, care desi au o cantitate mai mare de glucide, compenseaza prin aportul smnificativ de fibre si microelemente pretioase. Aceasta din urma grupa de carbohidrati ar trebui sa predomine in alimentatia noastra cotidiana. ex. de valori ale indexului glicemic: Glucoza 100 Paine alba 100 Paine integrala 100 Morcovi 92 Miere 87 Orez 82 Banane 82 Porumb 82 Cartofi albi 81 Stafide 64 Sfecla 64 Mazare 50 Cartofi dulci 48 Suc de portocale 46 Struguri 45 Fasole uscata 40 Portocale 40 Mere 39 Iaurt 36 Pere 34 Lapte 32 Grepfrut 26 Prune 25 Cirese 23 Alune 13 etc. Alex-n, dieta de care tu spui, adica cea care trebuie ca contina multe cereale, pentru aportul lor de fibre face parte din ceea ce se numeste "politically correct diet", in care piramida alimentelor arata camasa: [url]http://www.danone-institute.org.il/Family/newimg/piramida.jpg[/url] Aceeasi dieta promeveaza ideea ca pentru a fi sanatos, trebuie sa consumi cat mai putine grasimi, iar cele pe care totusi le consumi, sa fie de natura vegetala, in nici un caz de natura animala, deoarece acestea "cauzeaza" boli cardiace, la fel cum consumul de oua "ridica" nivelul de colesterol din sange, lucru care bineinteles este fals. In fine, nu mai intru in detalii, insa ceea ce vreau sa spun este ca ultimele studii din domeniul nutritiei evidentiaza faptul ca fibrele din cereale (taratele) contin o cantitate insemnata de acid phitic substanta care nu este neutralizata de catre procesele enzimatice specifice digestiei, fapt care duce blocarea absorbtiei anumitor minerale, iar apoi a carentei acestora din organism. Exista cateva metode de neutralizare a acidului phitic din cereale, acestea fiind: fermentarea, inmuierea in apa, si germinarea(sau mai simplu indepartarea meanica a taratelor). Conceptul de faina integrala- paine integrala, este un produs recent al civilizatiei contemporane moderne, deoarece societatile primitive de oameni, sau cele care pastreaza vii traditiile, nu consuma cerealele cu tot cu tarata, iar daca totusi le consuma, le prepara in asa fel in cat sa neutralizele substantele nesanatoase. Exemplu: asiaticii (in special in zonele rurale) consuma orezul decorticat; majoritatea comunitatilor umane rurale consuma painea in doua sortimente: alba(din grau decorticat) si neagra acrisoara (din cereale integrale) preparata dintr-un aluat fermentat. Chiar si la sat, la noi in tara, oameni nu mananca decat paine alba facuta in casa. Oare de ce? Ma indoiesc ca din ignoranta.Este interesanta intelepciunea acestor acestor comunitati umane in care traditia si mestesugurile sunt transmise din generatie in generatie, si care le asigura bunastarea si sanatatea, spre deosebire de societatea moderna. Singurelele animale care pot digera perfect cerealele sunt animalele rumegatoare, datorita conformatiei speciale a stomacului acestora, care permite fermentarea. Stomacul uman insa, este foarte diferit de cel al animalelor rumegatoare. In afara de asta, un aport adecvat de legume si fructe in alimentatie asigura in totalitate necesarul de fibre alimentare (fibre de calitate) pentru functionarea optima a sistemului nostru digestiv. [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by pulstar
Multumesc Ruxi [:I], ma bucur ca am putut sa impartasesc din experientza mea, Carbohidratii se impart in doua mari clase: _1_ carbohidratii simpli care cuprind zaharul rafinat, dulciurile, painea, pastele fainoase,cartofii, cerealele in general si orice aliment care are indexul glicemic mai sus de 80. Aceste alimente ar trebui evitate pe cat de mult posibil, deoarece ridica glicemia din sange si se tranforma automat in glicogen, iar din glicogen direct in grasime, sub actiunea insulinei. _2_ carbohidratii complecsi, acestia intra in categoria carbohidratilor valorosi pentru organism, deoarece datorita incarcaturii acestora de minerale, vitamine si fibre alimentare pretioase, au o durata de absorbtie mai lunga in organism, lucru care impiedica transformarea imediata a acestora in grasime. Acesta clasa de carbohidrati cuprinde: legumele, verdeturile (mai putin zarzavaturile radacinoase care contin o cantitate mai mare de zahar-gen morcov si sfecla rosie, dar asta in functie de toleranta individuala), fructele, care desi au o cantitate mai mare de glucide, compenseaza prin aportul smnificativ de fibre si microelemente pretioase. Aceasta din urma grupa de carbohidrati ar trebui sa predomine in alimentatia noastra cotidiana. ex. de valori ale indexului glicemic: Glucoza 100 Paine alba 100 Paine integrala 100 Morcovi 92 Miere 87 Orez 82 Banane 82 Porumb 82 Cartofi albi 81 Stafide 64 Sfecla 64 Mazare 50 Cartofi dulci 48 Suc de portocale 46 Struguri 45 Fasole uscata 40 Portocale 40 Mere 39 Iaurt 36 Pere 34 Lapte 32 Grepfrut 26 Prune 25 Cirese 23 Alune 13 etc. Alex-n, dieta de care tu spui, adica cea care trebuie ca contina multe cereale, pentru aportul lor de fibre face parte din ceea ce se numeste "politically correct diet", in care piramida alimentelor arata camasa: [url]http://www.danone-institute.org.il/Family/newimg/piramida.jpg[/url] Aceeasi dieta promeveaza ideea ca pentru a fi sanatos, trebuie sa consumi cat mai putine grasimi, iar cele pe care totusi le consumi, sa fie de natura vegetala, in nici un caz de natura animala, deoarece acestea "cauzeaza" boli cardiace, la fel cum consumul de oua "ridica" nivelul de colesterol din sange, lucru care bineinteles este fals. In fine, nu mai intru in detalii, insa ceea ce vreau sa spun este ca ultimele studii din domeniul nutritiei evidentiaza faptul ca fibrele din cereale (taratele) contin o cantitate insemnata de acid phitic substanta care nu este neutralizata de catre procesele enzimatice specifice digestiei, fapt care duce blocarea absorbtiei anumitor minerale, iar apoi a carentei acestora din organism. Exista cateva metode de neutralizare a acidului phitic din cereale, acestea fiind: fermentarea, inmuierea in apa, si germinarea(sau mai simplu indepartarea meanica a taratelor). Conceptul de faina integrala- paine integrala, este un produs recent al civilizatiei contemporane moderne, deoarece societatile primitive de oameni, sau cele care pastreaza vii traditiile, nu consuma cerealele cu tot cu tarata, iar daca totusi le consuma, le prepara in asa fel in cat sa neutralizele substantele nesanatoase. Exemplu: asiaticii (in special in zonele rurale) consuma orezul decorticat; majoritatea comunitatilor umane rurale consuma painea in doua sortimente: alba(din grau decorticat) si neagra acrisoara (din cereale integrale) preparata dintr-un aluat fermentat. Chiar si la sat, la noi in tara, oameni nu mananca decat paine alba facuta in casa. Oare de ce? Ma indoiesc ca din ignoranta.Este interesanta intelepciunea acestor acestor comunitati umane in care traditia si mestesugurile sunt transmise din generatie in generatie, si care le asigura bunastarea si sanatatea, spre deosebire de societatea moderna. Singurelele animale care pot digera perfect cerealele sunt animalele rumegatoare, datorita conformatiei speciale a stomacului acestora, care permite fermentarea. Stomacul uman insa, este foarte diferit de cel al animalelor rumegatoare. In afara de asta, un aport adecvat de legume si fructe in alimentatie asigura in totalitate necesarul de fibre alimentare (fibre de calitate) pentru functionarea optima a sistemului nostru digestiv. [flo]
Pulstar, sint foarte informative mesajele tale. Chestia ca griul si orezul decorticat ar fi mai sanatoase o aud pentru prima oara, majoritatea sustin contrariul...Eu una ma chinui sa maninc piine neagra desi nu imi place...Hm, poate asta e un motiv sa maninc piine alba, Hippie! Mai spuneai tu undeva ca mai multe uleiuri nu ar fi bune (canola, raps etc). Te refereai la cele care contin uleiuri hidrogenate ca nu sint bune, sau la toate uleiurile vegetale exceptind uleiul de masline?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[:)] Uleiurile hidrogenate in general nu sunt bune, indiferent daca acele uleiuri in stare nehidrogenata ar fi sanatoase, ca de ex. uleiul de masline, sau nuca de cocos. Procesul in sine de hidrogenare le distruge, si le transforma intr-un produs toxic. Iar in particular, nesanatoase sunt acele uleiuri mentionate in masajul respectiv adica uleiul de soya, porumb si safflower, uleiul de rapita(canola), uleiul din seminte de bumbac,etc.(datorita raportului nefavorabil de acizi grasi omega6/omega3), si, toate grasimile incinse la temperaturi inalte in vederea prajirii sau procesarii alimentelor. De mentionat ca uleiurile vegetale trebuie consumate doar in stare cruda(la salate, etc), niciodata folosite la prajit sau gatit. Exceptie de la regula fac doar uleiul de palmier si uleiul de nuca de cocos(virgin), care datorita faptului ca au o structura saturata (in comparatie cu celelalte uleiuri vegetale care au structura poli-nesaturata) este stabil si rezista bine la temperaturi inalte fara a se descompune in compusi toxici si cancerigeni(acizi trans-grasi), asa cum se intampla cu celelalte uleiuri vegetale. Nici chiar uleiul de masline care este mono-nesaturat nu rezista la temperaturi inalte(atentie!). [flo] pentru mai multe informatii in legatura cu grasimile intra pe: http://www.westonaprice.org/know_your_fats/know_your_fats.html ....si http://www.mercola.com/2002/aug/17/saturated_fat1.htm
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alex-n, dieta de care tu spui, adica cea care trebuie ca contina multe cereale, pentru aportul lor de fibre face parte din ceea ce se numeste "politically correct diet", in care piramida alimentelor arata camasa: Draga pulstar, nu ma intelege gresit. Eu sunt adeptul unei alimentatii echilibrate, fara excese. Nu sustin ideea unei alimentatii cu multe cereale, ci doar ca acestea au un rol important in hrana omului. Nu sunt la curent cu ultimele studii de nutritie, dar din cat am invatat eu in facultate si dupa aceea, problemele de sanatate si cele metabolice apar in 90% din cazuri datorita execeselor intr-un sens sau altul si igienei deficitare a alimentatiei. De aceea eu sunt adeptul unei diversificari a hranei. Bineinteles ca galbenusul de ou nu creste colesterolul unui om sanatos, care maninca echilibrat, dar crede-ma ca pt un pacient cu hipercolesterolemie galbenusul de ou nu va fi benefic(de asemenea, galnesunul de ou nu poate fi sanatos pt o persoana sanatoasa care maninca 10 oua pe zi!) Asta tot din studii de cardio realizate pe mai multi ani si pe un lot mare de pacienti. Este adevarat ca cerealele contin acid phitic. Dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie consumate! Si in brasicaceae (varza, conopida, gulii, napi) exista cantitati apreciabile de glucozizi, care se transforma in tiocianati sau izotiocianati. Acestia pot substitui iodul din combinatiile sale, impiedicandu-l sa se acumuleze in gl. tiroida. Asta inseamna sa nu mai mincam varza? Avand o alimentatie diversificata, putem sa preintampinam scaderea absorbtiei unor minerale de catre acidul phitic sau blocarea preluarii iodului la nivelul tiroidei. Tot prin studii s-a demonstrat ca excesul de carne si grasimi animale predispune la cancer de colon, iar consumul de fibre reduce acest risc. Si sunt multe exemple! DECI, cum am mai spus, eu sunt pentru o alimentatie ECHILIBRATA. Numai bine, Alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by pulstar
[:)] Uleiurile hidrogenate in general nu sunt bune, indiferent daca acele uleiuri in stare nehidrogenata ar fi sanatoase, ca de ex. uleiul de masline, sau nuca de cocos. Procesul in sine de hidrogenare le distruge, si le transforma intr-un produs toxic. Iar in particular, nesanatoase sunt acele uleiuri mentionate in masajul respectiv adica uleiul de soya, porumb si safflower, uleiul de rapita(canola), uleiul din seminte de bumbac,etc.(datorita raportului nefavorabil de acizi grasi omega6/omega3), si, toate grasimile incinse la temperaturi inalte in vederea prajirii sau procesarii alimentelor. De mentionat ca uleiurile vegetale trebuie consumate doar in stare cruda(la salate, etc), niciodata folosite la prajit sau gatit. Exceptie de la regula fac doar uleiul de palmier si uleiul de nuca de cocos(virgin), care datorita faptului ca au o structura saturata (in comparatie cu celelalte uleiuri vegetale care au structura poli-nesaturata) este stabil si rezista bine la temperaturi inalte fara a se descompune in compusi toxici si cancerigeni(acizi trans-grasi), asa cum se intampla cu celelalte uleiuri vegetale. Nici chiar uleiul de masline care este mono-nesaturat nu rezista la temperaturi inalte(atentie!). [flo] pentru mai multe informatii in legatura cu grasimile intra pe: http://www.westonaprice.org/know_your_fats/know_your_fats.html ....si http://www.mercola.com/2002/aug/17/saturated_fat1.htm
Draga Pulstar, stii cumva daca in Romania se gaseste ulei de nuca de cocos sau de palmier? [:X][pup] Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 8 luni Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by pulstar [...] insa ceea ce vreau sa spun este ca ultimele studii din domeniul nutritiei evidentiaza faptul ca fibrele din cereale (taratele) contin o cantitate insemnata de acid phitic substanta care nu este neutralizata de catre procesele enzimatice specifice digestiei, fapt care duce blocarea absorbtiei anumitor minerale, iar apoi a carentei acestora din organism.
Pulsar, te rog, ai vreo referinta, m-ar interesa. [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...