Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Avort spontan??


Recommended Posts

Buna tuturor, tocmai am fost la un control ginecologic si am primit rezultatul ca sunt insarcinata dar embrionul nu s-a dezvoltat inca. Sunt in a saptea saptamana de sarcina si la ecografie nu s-a putut vedea nimic decat saculetul (de 11,7mm) in care trebuie sa se formeze embrionul. Sarcina este intrauterina. Saptamana viitoare ma voi duce din nou la control si sper sa obtin un rezultat mai bun. Am citit mult despre avorturile spontane dar nu am avut sangerari pana acum, ma simt perfect. Putine modificari la sani si dureri asemanatoare perioadei de menstruatie care am inteles ca sunt normale la sarcina. Testul de sarcina a avut un rezultat pozitiv. In Germania, unde locuiesc este tehnica destul de avansata si nu cred ca nu s-a putut vedea embrionul. Poate reuseste cineva sa imi mai impartaseasca din experientele lor, pe curand! Laura
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Lauraid="red"> bine ai venit printre noi[dc]!

imi pare rau sa aud asa ceva , nu am trecut prin asa ceva dar sunt fete care au trecut si iti pot da niste lamuriri in ceea ce priveste problema ta !

Eu iti urez multa sanatate si fericire .

 

Elenaid="size2"> id="red">Alvaroid="navy">id="size2"> [copil]Alvaro-Daniel id="size2">id="blue">http://community.webshots.com/user/elenalove27

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

am trecut prin asa ceva in nov 03... nu mai doresc nimanui sa pateasca asta[q]

 

mai precis, a fost o sarcina oprita in evolutie prin saptamana a 10-a, dar care nu a inceput sa sangereze (ca sa stiu daca e ceva in neregula) decat peste cateva saptamani...

pana in saptamana a 10-a facusem toate analizele, inclusiv echo, totul era ok

mai aveam un copil nascut cu un an inainte, si sunt rh negativ (dar nu aparuse nici un fel de anticorp, mai ales ca facusem imunoglobulina la nastere)

 

nici acum nu stiu ce s-a intamplat

 

faptul ca nu se vede nici o activitate la echo... ce sa zic... nu vreau sa-mi dau cu presupusul... la mine asa si-au dat seama, cand a inceput sangerarea, ca e o sarcina oprita... dar cum nu ma pricep prea bine, nu zic nimic, poate la tine e altceva

la mine sangerarea a inceput dupa ce sarcina se oprise... dupa cateva saptamani

si unul din semnele ca era ceva in neregula a fost faptul ca sanii care mi se umflasera cand am ramas insarcinata mi s-au dezumflat (inainte de hemoragie) - asta m-a intrebat doctorita

 

multa-multa bafta!

sa-ti ajute DUMNEZEU!

 

 

ca o incurajare, acum sunt insarcinata din nou!

 

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

inca ceva: aici, in canada, m-au "linistit" spunandu-mi ca daca o sarcina se pierde, inseamna ca a fost ceva in neregula cu fatul si organismul elimina singur ceva ce nu ar fi fost viabil... si mai ales, ceva care m-a uimit, faptul ca procentul de sarcini pierdute ar fi de 25%!!!

 

 

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna tuturor...din nou, am fost la doctor si de fapt se formase doar sacul amiotic fara embrion....embrionul nu a existat niciodata...doctorii s-au purtat excelent iar maine am programare la extragerea acestui saculet din uter, operatie care va dura 10 minute. Data viitoare va fi cu sigurantza cu succes! Pe curand!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Imi pare rau s-aud, Laura, ca nu ai avut succesc de data asta, dar vad ca esti optimista si asta e bine.

 

Sarcinile oprite in evolutie nu inseamna ca se elimina imediat. Azi a incetat sa bata inimioara, maine se declanseaza avortul spontan. De regula trece o perioada mai mare de timp, poate dura si cateva saptamani fara sa ai simptome de nici un fel pana se declanseaza hemoragia. Corpul probabil are nevoie de timp de interpretarea tutror rezultatelor si pana da comanda de eliminare dureaza. Intr-adevar, corpul nostru e atat de perfectionat incat detecteaza neregulile ivite in dezvoltarea unui embrion si daca el nu e viabil, atunci corpul reactioneaza in consecinta si respinge respectivul embrion. De cele mai mutle ori initiaza si eliminarea (adica acea hemoragie care apare la avortul spontan), insa nu intotdeauna corpul nostru si reuseste sa duca la capat tot acest proces, adica nu toate organismele care resping o sarcina neviabila reuseste sa elimine complet produsul de conceptie (embrion, saculet etc.), cateodata raman resturi interioare care nu se mai elimina. Ele stand acolo, intra in putrefactie si pot aparea infectii, de aceea atunci cand avortul spontan este incomplet se recurge la chiuretaj.

Din momentul in care s-a depistat ca o sarcina este oprita in evolutie, deci bebe nu mai traieste sau, ca in cazul Laurei, nici macar nu s-a format (asta eu stiam ca se numeste sarcina molara), ai 2 optiuni: ori astepti sa se declanseze singur si natural avortul spontan (avantajul este ca e un proces natural, dar poate dura un timp destul de mare pana la declansare si unele femei nu prefera aceasta varianta), ori poti sa faci imediat un chiuretaj (este un fenomen nenatural, dar nu se mai asteapta atat de mult timp). Probabil ca in cazurile in care se constata ca embrionul a incetat de mult din viata si organismul inca n-a declansat avortul spontan, se recomanda imediat chiuretajul din cauza riscurilor de infectie pe care le poate pune embrionul intrat in putrefactie.

 

De cele mai multe ori nu exista nici u nfel de semne care sa ne dea de stire ca embrionul a incetat din evolutie. Exista insa cazuri cand poti sa iti dai seama daca ai avut simptome de sarcina si vezi ca ele au incetat oarecum subit si concomitent: cum zicea, gandacelul, ea a avut sani mariti, umflati care la un moment dat au revenit la starea normala de neinsarcinata; sau daca ati avut greturi si ele dispar brusc etc.

 

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

[gravi] 13 sapt DNP 1 nov.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Laura, se pare ca sarcinile molare nu se prea elimina singure prin avort spontan (asa cum probabil te asteptai tu). Uite ce-am gasit eu despre sarcina molara:

"O sarcina normala presupune unirea cu succes a unui spermatozoid (care poarta informatia genetica a tatalui in cei 23 de cromozomi ai sai, jumatate din numarul de cromozomi ai unui organism uman) cu un ovul (purtator a informatiei genetice de la mama, de asemenea in jumatate din numarul de cromozomi). In anumite circumstante, de obicei extrem de rar repetabile la acelasi cuplu, ovulul nu are nucleu si deci nici cei 23 de cromozomi necesari completarii numarului normal de cromozomi ai speciei umane. Drept urmare spermatozoidul nu poate fecunda ovulul astfel incat sa rezulte un organism, deoarece nu se restabileste numarul diploid de cromozomi necesar vietii, adica 46 cromozomi.

 

Dar daca acelasi ovul anucleat este penetrat de doi spermatozoizi, materialul genetic al acestora restabileste numarul diploid de cromozomi, astfel ca se poate da startul formarii unui nou organism. Celula astfel formata incepe sa se divida si sa formeze zigotul, adica viitorul embrion. Un astfel de organism nu poate supravietui, pentru simplul motiv ca anumite gene necesare dezvoltarii embrionare se afla doar in materialul genetic al mamei si nu la tata, si invers. In consecinta pentru dezvoltarea unui organism uman sunt necesare prezenta materialului genetic de la ambii parinti. Daca este prezent numai materialul genetic patern, se dezvolta bine placenta dar nu si embrionul propriu-zis. Daca este prezent numai material genetic matern, se dezvolta bine embrionul, dar cu o placentatie nula. Inutil a spune ca ambele situatii conduc la sarcini neviabile. Mola hidatiforma reprezinta o sarcina care are material genetic doar de la tata, in consecinta este doar un fel de placenta (mola totala) sau si cu un rudiment de embrion (mola partiala). Sansa ca dvs. sa mai aveti inca o sarcina molara frizeaza absurdul (sau ghinionul absolut)."

 

Inteleg ca tu ai sarcina molara totala. Cateva statistici: in USA exista 1 caz la 1000 de sarcini, in Asia exista 8 sarcini molare la 1000 de sarcini. Riscul de aparitie al unei sarcini molare creste dupa 40 de ani. Exista diferente privind numarul de cazuri in functie de rasa, dar nu se stie de ce. asiaticile au spre ex. un risc mai mare decat europencele.

Riscul de a mai face o a doua sarcina molara este sub 1%.

Ca simptome: se pare ca majoritatea femeilor cu sarcini molare experimenteaza sangerari/pete la inceput, au stari de greata si voma mult mai accentuate, iar nivelul de hCG este foarte mare fata de valorile normale. Solutia in cazul unei sarcini normale este chiuretajul (sub anestezie, se foloseste un aspirator micut care extrage sarcina molara). Produsul extras se trimite la laborator pentru confirmarea diagnosticului si de regula se fac analize de hCg si tiroida (in cazuri rare, femeile cu sarcina molara dezvolta complicatii ale glandei tiroide).

Destul de des o sarcina molara apare dupa o pierdere de sarcina sau dupa un chiuretaj (si asta e un motiv pentru care nu se recomanda sa nu ramai imediat insarcinata dupa un chiuretaj).

Dupa chiuretaj se recomanda controale dese la medic pentru ca sarcinile molare pot reveni (in sensul ca se poate relua procesul de dezvoltare a sarcinii molare din momentul chiuretajului - se numeste recurenta). Controalele trebuie sa fie 1 la 2 sapt. pana cand uterul revine la forma initiala, apoi o data la 3 luni. analize de hCg se fac saptamanal pana cand acesta atinge valoarea normala (sub 5IU/L) si apoi se repeta lunar.

Se prescriu de regula anticonceptionale si nu se recomanda sa ramani insarcinata 1 an (cam mult, nu-i asa, dar vezi ce-ti zice medicul tau). Este foarte importanta aceasta supraveghere si strictete pentru ca sarcina molara poate reveni dupa chiuretaj. Daca se observa o revenire/recurenta a sarcinii molare, atunci se prescrie chimioterapie pentru distrugerea tuturor celulelor placentare care ar fi putut ramane in uter dupa chiuretaj si care duc la recurenta. Cand sarcina moalra "revine" / reapare, exista riscul ca celulele placentare ramase sa se extinda la celelalte organe, la fel ca si cancerul (dar nu e cancer), de aceea se recomanda chimioterapia in cazuri de recurenta. Din fericire, recurenta nu apare decat la 20% din cazurile de sarcini molare complete.

Toate informatiile astea despre sarcina molara le-am tradus dintr-un material in engleza. Uite aici link-ul daca te intereseaza.

http://www.obgyn.net/women/articles/molarpreg_dah.htm

 

Mult noroc, Laura si cu siguranta dta viitoare va fi bine.

 

 

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

[gravi] 13 sapt DNP 1 nov.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...