Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Vasectomia?????


Recommended Posts

Ce parere aveti despre vasectomie? Unde se face si ce implica? Va intreb pt ca am discutat despre aceasta varianta cu al meu si in pricipiu a spus ca e de acord… Este reversibila? Oare nu “le sifoneaza” un pic imaginea despre sine????? Paula.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Eu stiu ca nu este reversibila si ca sotul meu nici nu vrea sa auda de asa ceva. S-ar putea ca in alte tari barbatii sa aiba alta conceptie, dar cred ca pe romani ii deranjeaza macar in subconstient ideea ca nu mai pot procrea.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Auzi tu, pai deaia l-ai luat? Atata zbucium si atata truda ca acum sa-l castrezi?!?[:D] Acum, ca sa revenim, si eu stiu ca e ireversibila. Despre imagine chiar nu stiu ce sa zic, cred ca depinde de individ. Eu cel putin, atunci cand s-a vehiculat in ceea ce ma priveste o potentiala histerectomie, m-am simtit ingrozitor la gandul ca n-am sa mai pot face vreodata copii. In momentul acela parca mi-a amputat cineva o parte din suflet. Bine ca n-a fost cazul. Eu zic sa va mai ganditi.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Draga Paula, procesul acesta este ireversibil dupa cite stiu eu cel putin, in ce priveste sentimentul pe care il va avea dupa,...nu stiu ce sa zic cred ca ar trebui sa se gindeasca inainte si daca e hotarit sa faca asa ceva, atunci nu mai are nici un rost intrebarea a doua cu "sifonarea" imaginii!!Intradevar majoritatea barbatilor sint cam reticienti cind e vorba de asa ceva, dar sint si exceptii citeodata , asa ca nu pot sa-ti urez decit bafta si numai bine[canada] simona
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Wrong! Exista proceduri si proceduri. Vasectomia practicata la ora actuala in America de Nord este reversibila. Ligatura tubala (legarea trompelor) este ireversibila. Cat despre "sifonarea imaginii", sa-i explice nenea doctorul ca nu-i taie .... outele [:D][alcool], ci doar canalul seminal. Vasectomia nu afecteaza in nici un fel potenta (numarul de inotatori nu are de a face cu potenta). Este o procedura ce dureaza 20 minute, anestezie locala, dumnealui sotul pleaca pe picioarele proprii de la doctor. Pentru ligatura tubala.... anestezie generala, stat 1 zi in spital, 2 "butoniere" pe burtica (aici se face laparoscopic). http://www.vasectomymedical.com/vasectomy-reversal.html http://www.vasectomymedical.com/vasectomy.html si cea mai interesanta (contine link-uri la diagrame a si video ale procedurii Non-scalpel vasectomy) http://www.vasectomymedical.com/no-scalpel-vasectomy.html Bafta la lamurit!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Paula, iti recomand si eu niste site-uri pe tema vasectomiei, sunt convinsa ca citindu-le vei primi raspunsurile la tot ce te intereseaza. Si noi ne-am pus problema vasectomiei, dar pentru ca este o masura radicala, inca ne gandim la ea. reversibilitatea nu este imposibila, dar sunt sanse mici, iar procedura e mai complicata decat vasectomia. Uite un site, care mie mi s-a parut complet din punct de vedere al informatiilor: http://www.vasectomy-information.com/indexie.asp pentru intrebarile tale, uite o sectiune a aceluiasi site: http://www.vasectomy-information.com/faq/faq.htm In romana, am gasit o povestire adevarata, tradusa ce-i drept, dar scrisa cu mult umor: http://www.121.ro/content/show_article.php3?article_id=1346&page_nr=1 Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vasectomia este, fata de celelalte metode artificiale (prezervativul, anticonceptionalele,dispozitivul intrauterin, diafragma), o metoda chirurgicala (alaturi de legarea tubelor) de control al planificarii familiale. Niciuna dintre aceste 2 metode nu ar trebui aleasa atata timp cat sotul si sotia nu sunt amandoi foarte siguri ca nu vor mai dori niciodata sa aiba din nou un copil. Sotul meu a mai fost casatorit, si dupa ce fosta s-a saturat sa tot ramana si sa avorteze, l-a sfatuit sa faca vasectomie. Acum e casatorit (cu mine) si avand o alta familie, speram ca vom avea copiii nostri. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca ar fi ascultat-o. Vasectomia are intradevar avantajele ei (este cea mai simpla metoda de sterilizare permanenta, relativ nedureroasa si dureaza putin), dar si dezavantaje (operatie necesara pentru revenire este costisitoare, dificila si deseori fara succes, exista posibilitatea unor anumite efecte adverse in timp asupra sanatatii barbatului). __________________________________________________ „Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...