Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Puterea unui cuvant si bucuria de a-l rosti


Recommended Posts

… Este doar un gand pe care l-am avut astazi, in drum spre serviciu.. Un gand cald si aproape, unul plin de bucurie si optimism.. Ce-ar fi sa vorbim putin despre extraordinara forta a cuvantului “NOI”, rostit intr-un cuplu? Despre clipa aceea cand dintr-o data constati ca pur si simplu nu mai spui “eu” sau “tu”, “el“ sau “ea”, ci pur si simplu pronunti usor, deschis, clar si cu multa dragoste: “NOI”? Momentul in care devii constient ca esti complet si puternic si implinit numai daca jumatatea ta este aproape..ca sunteti doi, simtindu-va un intreg? Sa vorbim despre faptul… …Ca este de ajuns sa il simti in preajma pe celalalt, ca sa fii fericit… Ca este singurul pe care doresti sa il vezi cand deschizi ochii, dimineata… Ca cel caruia i-ai dat inima ta si visele tale si emotiile tale, cel (cea) care te face sa traiesti de fiecare data, in fiecare noua zi, clipe mai frumoase, mai tandre,mai pline de dragoste, este jumatatea aceea pe care o simti cum te implineste… Stim cat de mult inseamna pentru suflet gramul aceala de fericire intensa, plina, de nedescris, sentimentul ca NOI putem merge usor mai departe si ca impreuna stim sa lasam in urma ce nu ne place, tot ce nu-i bun, tot ce ne-ar putea frange zborul.. NOI.Iubesc forta pe care o emana acest cuvant.Atat de simplu, atat de modest insa atat de puternic! Este extraordinar sa ajungi in acel moment cand realizezi ca nu mai spui ‘Eu” ci spui “Noi”.Si nu numai ca spui, dar simti forta aceea ce porneste din tine si il cere, il tine aproape, il lasa sa se inalte.. ..Voi cum il percepeti? Andrada34
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Si noi suntem "NOI" inca din prima zi de casatorie. "Si se va uni barbatul cu femeia si vor fi un singur trup". Si o singura inima... imensa, si un singur suflet... larg (e mai bogat, culege simtiri de la doua persoane), si o singura minte... puternica si sanatoasa (doar are acces la doua creiere. Practic, cred ca pana sa ma casatoresc cu sotul meu, nu am fost o persoana completa (desi atunci asa ma vedeam), ci doar jumatate, care s-a implinit doar atunci cand si-a intalnit jumatatea. De cand ne-am casatorit cu greu mai pot spune "Eu" atunci cand este vorba de familie, chiar si in timpul sarcinii spuneam "Noi". Mai in gluma sau mai in serios, noi am dus sarcina impreuna si chiar am nascut impreuna, eu chinuita in travaliu, el chinuit de incertitudine si neputinta, stiind ca eu sufar. Si nu stiu cui i-a fost mai greu. Ma bucur ca ai postat subiectul asta, pentru ca zilele trecute m-am gandit si eu la asta, in timp ce foloseam cuvantul "noi" intr-o conversatie.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu cand am inceput sa fiu prezentata "prietena MEA" mi s-a facut pielea gainii pe mine. Era doar iubita, dar eram a lui! "Noi" sper ca vom ramane mereu asa, ca nimeni si nimic nu ne va putea desparti! In schimb cand vorbim inte noi de "acasa" senzatia e iarasi foarte puternica. "Acasa la noi", Doamne ce frumos e! Multumesc! Nimeni nu e perfect ! Diana .
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi, de fiecare data cand folosim anumite cuvinte , de exp:"noi", "sotia mea", "sotul meu","familia noastra", "acasa","tu si eu", "viata noastra", "lucrurile noastre", "planurile noastre" etc, nu sunt simple cuvinte; pentru noi este limbajul cuplului nostru, legatura dintre suflet si vorbire. Parca sunt notiuni noi , cuvinte pe care acum le folosim cu alte rezonante in inimile noastre decat pana acum, pe care le descoperim ca niste copii si le rostim incantati de sunetul si insemnatatea lor .
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

As vrea sa citez ceva: „Noi doi Tu si eu, avem atata iubire, incat arde ca un foc, in care coacem o bucata de lut, modelata in cate o figurina, una cu chipul tau, si una cu chipul meu. Pe urma le luam pe amandoua si le spargem bucati, le amestecam cu apa, si modelam din nou, alte doua figurine, cu chipul tau, cu chipul meu. Eu sunt in lutul tau. Tu esti in lutul meu. In viata impartim aceeasi mantie. In moarte vom imparti un singur coºciug.” ( Kuantao-Sheng) Acest citat sta frumos lipit pe minunata mea faianta din baie, lipit de minunatul meu sot, partas la minunatul cuvant NOI, jumatatea mea. Nu stiu daca pentru toti oamenii, si mai ales pentru barbati semnificatia este aceeasi, dat fiindca ei sunt mai reci, mai duri, dar stiu ca pentru sotul meu are o mare importanta. Si pentru mine? Sigur! Pentru o femeie, dragostea, familia este totul, in timp pentru ce pentru un barbat este doar o parte din viata lui. Viata si Domnul ne da unori norocul sa intalnim jumatatea cuvantului NOI. Sta in puterea noastra sa pastram aprinsa aceasta flacara, si aceasta „ecuatie” TU+EU=NOI sa dureze la INFINIT!!! Succes tuturor!!! Trebuie sa ne traim viata cat mai frumos putem, pentru ca avem doar una! Rici, o viitoare[mamica] ______________________________________________________________ „Dumnezeu sã te þinã în palma mâinii Sale, iar îngerii sã te îndrume mereu.”
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Intradevar este foarte frumos cuvantul 'NOI'.Are o rezonanta puternica si-ti face inimioara sa tresara de fericire si implinire iar acum cand putem spune "copilul nostru" parca intensitatea sentimentelor nu poate fi masurata.Si acum cand scriu despre aceste cuvinte simt inimioara cum tresare! [cina2]E intradevar frumos cuvantul NOI! Ione` www.saracut.go.ro
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

NOI - cand spun acest cuvant inima se umple de fericire, am o liniste sufletesca, nu mi se poate intampla nimic pentru ca suntem NOI - o fortza. Desi EL si EU suntem f departe exista intotdeauna cuvantul NOI in tot ceea ce fac si imi da putere . Azi am primit o felicitare de la jumatatea mea si bineinteles ''puterea cuvintelor'' m-au facut sa plang de fericire. Romaria
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca e locul potrivit sa postez acesta minunata dedicatie: "Esti viu? Real? Sau esti cel mai frumos vis pe care l-am visat vreodata? Esti inger? Sau doar rodul imaginatiei mele? O persoana pe care am nascocit-o ca sa umple golul? Sa aline durerea? Unde ai gasit timp sa ma asculti? Cum de ai putut sa intelegi? M-ai facut sa rad cand inima-mi plangea. M-ai luat la dans cand nu puteam sa fac un pas. M-ai ajutat sa pot visa din nou cand sufletu-mi murea. Mi-ai aratat stropii de roua si am tinut in palma diamante. Tu mi-ai adus flori de camp si am tinut in mana orhidee. Tu mi-ai cantat si-un cor de ingeri a inceput sa cante. M-ai tinut de mana si m-am indragostit de tine cu toata fiinta. Mi-ai daruit un inel si ti-am apartinut. Ti-am apartinut tie si am cunoscut infinitul." Cu multumiri pentru ceea ce am primit fara sa cer, cu sperante pentru ceea ce o sa fie ... Rici ______________________________________________________________ „Dumnezeu sã te tinã în palma mâinii Sale, iar îngerii sã te îndrume mereu.”
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...