Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Intrebam, cautam - ordinea sa o pastram :):)


Recommended Posts

Servus la fetele harnice! Vroiam sa va intreb daca imi puteti da si mie o reteta de dulceata de mure, am cules ieri mai multe decat putem papa, eu si fetita mea, si m-am gandit sa fac dulceata...sau mai bine peltea? Nu prea stiu, mai ales ca nu ma pricep DELOC la dulceturi...Multumesc de sfaturi si idei! [pup]Mirunda "Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi". Din Germania in Franta...Europa este casa mea!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 519
  • Creat
  • Ultimul răspuns
No ca eu nu am primit inca raspuns la mure, acum incerc cu perele[:D] Am gradina plina de ele, si as vrea sa incerc un jeleu, sau peltea...aveti voi oare vreo idee? Inca odata va multumesc, ar fi grozav daca mi-ati da voi o reteta! Mirunda "Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi". Din Germania in Franta...Europa este casa mea!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mirunda, intrebi de pere si eu iti raspund de mure. Dulceata o faci ca una clasica : fructele puse cam 2 ore cu zahar (in parti egale sau in raport 100:70 daca murele sunt dulci) si fara apa ! Apoi o pui la fiert pina se leaga. Peltea : fructele se pun la fiert cu putina apa, pina se desfac. Apoi se zdrobesc si se filtreaza (prin sita sau prin tifon, daca vrei sa ai pulpa de fruct sau sa fie numai jeleu). Apoi masori cantitatea de lichid in grame si pui zahar 1:1 sau 100:80 (nu mai putin caci nu se mai prinde). poti stoarce si citeva picaturi de zeama de lamiie (o jumatate de lamiie la 3-4kg) cind o pui la fiert ca sa-si pastreze o culoare frumoasa. Amindoua preparatele se toarna caldute in borcan si nu se lasa deloc sa se raceasca in oala. Cit despre instrumente : e de preferat o oala larga din inox sau (culmea chicului) din cupru. De mestecat dulceata/pelteaua : lingura de lemn fara mirosuri. Murele le mai poti congela (cam 400g in fiecare punga : cit sa fie pentru excat o prajitura/tarta) sau le poti face murata : cu zahar si alcool 40°. Mik.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Reteta pentru ardei umpluti: Pregatesti umpltura ca pentru sarmale, asta depinde de fiecare regiune, eu sint din Brasov si o prepar astfel/ -pregatesti carnea tocata( porc+ vita, sau numai porc , sa fie si putin grasa); cureti citeva cepe si le tai in cubulete mici, un buchet de patrunjel ; si o canita de orez Cantitatile nu pot sa ti le dau , eu pun la ochi , nu cintaresc -pui ceapa la calit in ulei fierbinte( pui o cantitate mai mare de ulei ) , adaugi carnea tocata, patrunjelul, bineinteles sare , piper, si orezul, -lasi citeva minute la foc potrivitsi apoi umpli ardeii scobiti, cam trei sferturi, caci orezul se umfla la fiert si apoi le pui capacul la ardei -Pregatesti o oala cu fundul mai gros, pui pe fund citeva frunze de varza si daca vrei niste felii de slanina, sa dea gust bun, etalezi ardeii si deasupra acoperi tot cu putina varza taiata feliute - -cind ii pui la fiert poti pune putin suc de rosii, sau chiar rosii taiate in feliute peste ardei si putina apa - lasi sa fiarba la foc potrivit ,oala acoperita cu un capac, cam o ora, sau poti sa pui oala la cuptor Sper sa-ti foloseasca sfaturile mele Pofta mare
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna Mirunda Cum locuiesti in Franta , mergi la orice supermarket si cauta o cutie de zahar care se numeste VITPRIS de Alsa, e pentru dulceturi, geleés § pates de fruits, in cutie ai reteta Eu am facut de caise, de capsuni si cirese, e excelenta si nu i-ti cere mult timp Seara placuta
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salut fetele harnice! [biz] Va rog sa ma ajutati sa gasesc retete de aperitive cat mai gustoase si mai aratoase.Merci muuuuult![il][dual] Irina[cit] si Edy Irlandezu'[hc]cel scump[9cer]!(5 noiembrie 2002) Poze cu noi la 2 anisori[hagi] http://danielirina.tripod.com/mypersonalsite
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...