Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce inseamna condilomatoza vulvo-vaginala??


Recommended Posts

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Geniest, eu stiu ca e vorba despre papiloame/condiloame cauzate de HPV - citesti mai multe pe net. Acum depinde de cat de grav e, mai exact ce marime au papiloamele si unde sunt situate (in exterior pe vulva, in vagin, pe col...). In cazul unor condiloame mici si razlete, se prescrie podofilina (care uneori nu prea da rezultate). Mai nou se foloseste Condilyne (cred ca asa se numeste), este pe baza de podofilotoxina, dar e mai pura solutia si se ia la recomandarea medicului, sub supravegherea acestuia. Daca nu dispar in cateva luni cu tratament topic sau daca sunt multe si mari, se apeleaza la alte metode (vezi site-ul recomandat). Insa trebuie sa stii ca aceasta afectiune nu se vindeca niciodata, ci doar devine inactiv virusul. Te poti reinfecta usor in cazul unei scaderi a imunitatii organismului. Trebuie neaparat sa te duci la ginecolog pentru a-ti determina ce tip de HPV ai. De acum incolo musai doua teste Pap pe an, implicit, deci, doua teste ginecologice... Desi suna inspaimantator, nu are rost sa disperi si sa te ingrijorezi fara rost. Acum trebuie sa te concentrezi sa scapi de ele (uneori doctorul trebuie sa fie cel care aplica substanta pentur a le indeparta, datorita faptului ca pot fi in interiorul vaginului sau pe col). Sa ai grija de sistemul imunitar, sa ai grija la sres, alimentatie si, bineinteles, viata sexuala. "Where there's a will, there's a way!!!"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
ce test se poate face pentru depistarea HPV?? si pentru barbati ce test se face? tare m-am speriat cand am citit pentru ca o prietena de-a mea a avut condiloame dar le-a tratat si a scapat de ele, dar totusi voi ziceti ca nu se vindeca niciodata? si ea poate infecta si alte persoane toata viata?chiar daca nu mai are condiloamele?va multumesc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Maimutoi, poti face colposcopie, asta pe langa citobacter. La colposcopie se uita medicul la col cu o lampa speciala si foloseste o substanta care scoate condiloamele in evidenta. Iti ia proba de pe col si o dau la analize si verifica daca tipul de HPV face parte din grupa celor cu risc crescut. Dupa aceea iti zic ei ce trebuie sa faci... Virusul acesta e similar cu Herpesul, adica ramane permanent in organism, dar nu neaparat activ. Se poate sa fi existat un singur episod sau sa fie episoade recurente care se declanseaza la scaderea imunitatii sau din variate alte cauze... Cred ca transmiterea virusului are loc clar atunci cand virusul e activ. Si cred ca si atunci cand e latent, dar trebuie sa verifici, ca s-ar putea sa ma insel... La barbati nu stiu exact, dar se depisteaza atunci cand e activ, adica atunci cand apar simptome, din pacate, chiar daca nu sunt condiloame vizibile. Numai bine, Adi [:)] "Where there's a will, there's a way!!!"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...