Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

operatie colecist


Recommended Posts

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns
problema mea este ca vezica biliara e plina de pietre mici si exista riscul ca una din ele sa migreze pe canalul coledoc si nu-i a buna de loc. alta varianta e sa fac o infectie urita sau o pancreatita.....nici una din variante nu e mai usoara ca cealalta si se va lasa cu o operatie de urgenta, clasica si cica cu sechele....asa mi-a spus doctorul..... nu am probleme altfel, adica pot sa maninc orice ca nu ma supara, rar de tot ma mai inteapa.....ideea este ca eu maninc destul de usor, dietetic, nu prajeli sau carne rosie......am facut si tratament pentru bila dar nimic......iar acum mi s-a spus ca daca nu ma operez urgent exista riscul sa nu mai pot fi operata laparoscopic si operatia clasica nu-i asa placuta....mai ales ca eu am avut in iarna si o histerectomie subtotala si idea altei operatii care sa ma tina la pat ma ingrozeste..... eu sunt convinsa sa ma operez, dar doream sa stiu ce implica, cit stai in spital, in cit timp te refaci si daca dupa e totul ok..... va multumesc!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Draga mea, si eu am avut colecistul plin de pietricele si am fost operata laparoscopic, acum 7 ani. Eu m-am recuperat f repede, in spital nu am sta decat vreo 2 zile dupa operatie. Ca si tine si eu mananc usor, nu prajeli, maioneze, mancaruri grase, dar fac asta pt ca asa vreau eu, nu mi-a impus nimeni. Mama mea, care a fost operata clasic acum 26 de ani mananca orice. Daca vrei sa ma intrebi ceva, fa-o linistita. Pupici si sanatate
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Atunci poate e mai bine sa te operezi acum laparoscopic daca mai tarziu crezi ca nu o sa se mai poata. Stiu ca sucul de lamaie sau tamaia(dar nu trebuie sa atingi dintii cand o iei) mai topesc pietricelele . Eu aveam colescistul strangulat si bila foarte lenesa , deci nu prea seamana.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mama lia,pietricele de la colecist nu se sfarma si nu se elimina cu nimic,doar cu operatie,clasica sau laparoscopic.Pietrele de la rinichi se pot sfarma si elimina. Parerea mea e sa mergi la operatie,indiferent cum se va face,sa nu faci vreo complicatie si sa fie mai rau. Sanatate! alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am fost si eu operata de asa ceva acum 7 ani, la 24 ani. Aveam crize mari, vomam, ma durea stomacul de nu mai puteam. Cind m-am prezentat la spital nici nu mi-a venit sa cred cind mi-au spus ca ma opereaza de urgenta. Am fost operata in Bucuresti, la spitalul...ei, dar am un lapsus teribil, nu-mi mai pot aminti numele, e un spital extrem de cunoscut, cel de la Universitate. In schimb imi amintesc numele chirurgului, Stefan Voiculescu, tinar si dragutz. A fost o operatie la laparoscop, sub anestezie generala. M-am trezit din anestezie cu pietrele legate de mina. Am fost internata marti, m-a operat miercuri si luni am fost acasa. M-am refacut destul de repede, vineri eram deja in oras. Timp de 6 luni am fost foarte, foarte atenta cu ceea ce am mincat, acuma maninc orice, dar nu foarte gras, niciodata nu mi-a placut. Mi-au ramas 3-4 cicatrici pe burta, sint foarte mici. La o vizita medicala pe care am facut-o in Franta doctorita mi le-a admirat, mi-a zis ca rareori vede cicatrici asa de mici dupa o operatie. In concluzie, daca chiar trebuie sa te operezi, iti doresc mult curaj si insanatosire grabnica!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

multumesc mult pentru raspunsuri!!! pe mine ma ingrozeste ideea de a sta la pat multa vreme, ca ai mei parca sunt handicapati fara mine......nu stiu unde se afla lucrurile prin casa, cum sa foloseasca te miri ce.....si sotul si pustoaica care e destul de marisoara, are 11 ani..... cam in cit timp se vindeca cicatricilea alea? eu am avut o surpriza neplacuta dupa histerectomia subtotala, la aproape 2 luni dupa operatie, cind credeam ca totul e ok...mi-a plesnit operatia intr-un loc.....recunosc ca eu am fost vinovata, ca eram harnica rau...faceam curatenie, cumparaturi....ma minca undeva....adevarul este ca ma simteam bine, operatia se prezenta bine, dar efortul a facut rau..... so, doream sa stiu cam in cit timp voi fi apta de munca dupa operatie, fara a avea probleme..... va pup pe toate!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...