Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Rinita alergica


Recommended Posts

Cine se confrunta cu aceasta boala neplacuta? Sa va spun despre mine: spre rusinea sau mandria mea (?) m-am diagnosticat singura pentru ca la doctor nu am ajuns, ce sa mai spun de analize sau investigatii amanuntite...[alcool] De 2-3 ani incoace pe mine orice raceala cat de usoara ma tine 2-3 luni. Adica daca ma atinge cel mai banal guturai eu stranut, am nasul cand infundat cand imi curge. In rest nu am dureri de nici un fel, nu am febra nu am nimic. Mai sunteti careva in situatia asta? Ce luati? Cu ce va trece? Se trateaza definitiv? Andreea Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Eu... Sunt alergica la polen, praf de casa/acarieni, par de catzel, pisica. Iar alergia la mine se manifesta prin rinita alergica. Pana sa fie diagnosticata (acum vreo 6-7 ani), ani de zile confundat-o cu raceala, deoarece mi se inflama si gatul de la atata stranutat, si am bagat in mine antibiotice [bang] [bang] [bang]... Cum se trateaza... Pai cred ca cel mai bine inlaturand cauza... adica alergia... si pentru asta am facut tratament de desensibilizare (parca asa ii zice) vreo 3 ani, cu progrese evidente. L-am intrerupt insa acum vreo 3 ani... si regresul e din ce in ce mai evident... Pot sa spun ca am anulat deja efectul acelui tratament [bang]. Ce fac, cu ce trece... in principiu evit tot ce e cu cortizon... Asa ca atunci cand crizele sunt mari, iau un antihistaminic (sper ca i-am zis bine), iar in rest incerc sa fac fatza cu Vividrin spray nazal, si pe cat posibil evitarea factorilor declansatori (greu primavara...). In perioadele de criza imi spal fatza cu apa cat pot de des, si ... strang din dinti... Nu mai imi vine acum nimic in minte legat de asta, doar ca ma gandesc pe undeva cu groaza la primavara urmatoare... Asta care a trecut a fost tare grea... Pe undeva pe forum s-a mai discutat despre asta si cineva a postat un tratament naturist. Cauta, poate te ajuta. Si daca mai ai intrebari, incerc sa iti raspund in masura in care ma pricep sau am experienta... Numai bine, Adriana.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cauta la Plafar extract din muguri de carpen (cred) , de la Plantextract. Nu stiu exact ce extract e pentru adulti, eu le-am dat copiilor extract de maces, special pentru copii (rinite si bronsite) si le-a mers tare bine. Intreaba care este extractul pentru oameni mari si multa sanatate!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am ! In principal fac alergie la polen, praf de casa si par de pisica. Si nu va spun ca am avut pisica, noroc ca m-am maritat si m-am mutat si a ramas pisica la tata! Acum nici nu pot sa ma duc acasa si sa stau mai mult de 2 ore, ca incep sa ma sufoc, trebuie sa ma blindez bine inainte cu medicamente ! Deci, revenind la rinita alergica, eu am avut rezultate f bune cu infiltratii cu Diprofos. Stiu ca e pe baza de cortizon, cineva mi-a spus ca e destul de periculos, dar eu am facut o singura data, sub supravegherea ORL-istului, si efectul a durat 2 ani. Si tineti cont ca pe vremea aceea stateam cu "alergenul" in casa, respectiv pisica ! Acum m-a apucat din nou, am impresia ca e sezon de alergie iar (e o perioada primavara si o perioada la inceputul toamnei). Daca te maninca ochii, ai o conjunctivita alergica; oftalmologul mi-a recomandat "Spersallerg", picaturi de pus in ochi. Foarte bune, tine efectul si 2-3 zile. In rest, antihistaminice - Nilfan, Claritine (sunt cele mai usurele si nu dau nici somnolenta, nici nu au efecte secundare), Tavegyl (dormi pe tine dupa aia). Sfatul meu, pe care ar trebui sa-l pun si eu in aplicare, e sa te duci la un alergolog, pt ca exista tratamente de desensibilizare care au efect pe termen lung, si chiar si antihistaminicele se iau pe termen mai lung. Sanatate, Boghi
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor, va multumesc mult de tot pentru sfaturi. Mie imi este la fel de rau dar cel putin m-am hotarat si voi merge cat de curand la medic sa ma caut ca nu mai pot. Astept in continuare sugestii mai ales naturiste pentru alergii. Va pup si multumesc inca o data! Andreea Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sotul meu are de mai multi ani problema asta. De curind i-a dat dr ORL-ist sa ia Clarinase, e si antihistaminic si actioneaza si pt eliberarea sinusurilor, si i-a facut bine. Trebuie sa iei citeva zile la rind si, evident, sa eviti factorii alergeni, ceea ce e mai greu, pentru ca uneori se declanseaza cind vine primavara, toamna. Mai e bun si Paracetamol Sinus. Sanatate! Ioana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu ma chinui cu rinita de vreo 12 ani. Am facut tratament cu Tavegyl si Ketotifen, insa boala nu s-a ameliorat. Apoi am mers an de an la mare si efectele neplacute s-au imputinat. La mine se manifesta mai mult iarna si, mai ales, la diferentele de temperatura. Acum nu folosesc nici un medicament, am urmat un tratament homeopat si simptomele aproape ca au disparut. De curand insa m-am mutat in casa noua si am inceput din nou sa stranut, asa ca s-ar putea sa trec din nou pe la homeopat. http://community.webshots.com/user/freediaro
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Draga Andreea, si eu ma chinui cu rinita de vreo doi ani si ceva. Dar... cred ca a mea nu e alergica, fiindca e perena, nu sezoniera. Si nu e declansata de ceva anume. Nu-mi trece nici la munte, nici la mare, nici zi, nici noapte. La mine a debutat brusc - intr-o zi m-am trezit cu ea pe cap. La doctor (ORL) m-am dus - mi-a dat sa iau Ketotifen (o tableta, seara la culcare) si simptomele au disparut complet. Si vreau sa-ti spun ca-mi curgea nasul cumplit, ca la robinet, aproape in permanenta. Nici nu puteam sa dorm noaptea, fiindca imi curgea tot timpul si senzatia aia ma trezea. A incercat sa ma treaca pe Nilfan (un antihistaminic de generatie mai noua), dar nu a avut nici un efect. Asa ca am ramas la Ketotifenul meu. Cateodata imi revin simptomele, dar nu la amploarea de la inceput. Totusi, revenirea simptomelor ma speria la inceput si mi-a dat trimitere la spitalul Malaxa - Alergologie. Vreau sa-ti spun ca mi-am facut programare, m-am dus cu toate documentele necesare, si, dupa o excursie de doua ore (atata am facut de la mine de acasa pana la capatul lumii unde e spitalul asta), am intrat in cabinet si mi-a spus ca nu au teste si, deci, am venit degeaba. Trebuia sa mai dau telefon din cand in cand, si cand au teste sa ma internez. Totusi, nu m-am mai dus, pentru ca specialistii de acolo mi-au spus ca, dupa simptomatologie, rinita mea nu e alergica, ci vasomotorie (asa banuisem si eu dupa ce citisem mult pe tema asta pe Internet). A propos, rinita ta e sigur alergica? Poate e vasomotorie, ca la mine. Daca rinita e vasomotorie, nu exista tratament, doar paleative. Iti poti usura suferinta si disconfortul cu antihistaminice si diverse picaturi de pus in nas (mie-mi recomandase Nasonex, dar nu-mi e necesar - imi ajunge Ketotifenul). S-ar putea totusi ca racelile tale prelungite sa aiba si alte cauze - poate ar trebui sa te duci totusi la un doctor - sa-ti faci un exsudat faringian, sau cauza poate fi o sinuzita, nu o rinita. Te inteleg ca eviti medicii, nici mie nu-mi place deloc sa ma duc la doctor, din cauza dezinteresului total fata de pacient, dar eu zic ca macar o vizita la medicul de familie ar trebui sa faci. Eu m-am dus, atat din cauza suferintei (nu puteam dormi noaptea), cat si din cauza starii de disconfort pe care o aveam din cauza felului cum eram permanent privita de cei din jur (cunoscuti sau necunoscuti) cand vedeau ca-mi curge nasul atat de rau. A mai scris o fata pe aici - Pusa - ca ea a facut un tratament homeopat si s-a vindecat complet. Dar tratamentul homeopat este strict individualizat, nu se poate "copia" de la altcineva, iar ca sa te duci la un homeopat trebuie sa stii diagnosticul precis. Sanatate - si daca afli ceva nou astept sa ma tii si pe mine la curent.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eeee ... pai de ce nu spui asa ? Rinita e alergica daca e insotita si de alte manifestari, stranut, mincarimi si inrosiri ale ochilor ... Daca doar iti simti nasul infundat si mai si curge, atunci e rintia vasomotorie. Nu sunt specialist, dar am trecut prin asta ! Si nu e adevarat, Milia, ca nu se vindeca, mie mi-a trecut (sau cel putin asa sper eu). Cauza rinitei vasomotorii, in cazul meu, a fost un abuz de Bixtonim. Atentie la picaturile pt nas de genul acesta, daca scrie pe ele a nu se folosi mai mult de 4-5 zile, in nici un caz sa nu le folositi ! ORL-istul mi-a spus ca maxim 3 zile se poate folosi Bixtonimul, daca nu mai da rezultate trebuie inlocuit cu altceva din alta familie. Ce se intimpla, mucoasa nazala este ca un burete, in momentul cind apare raceala sau alergia, se umfla si apare senzatia de nas infundat. Picaturile sunt vasoconstrictoare si dezumfla buretele. Dupa ce trece efectul, se umfla la loc si dupa mai multe cicluri din astea isi pierde elasticitatea si ramine umflat, de aici senzatia ca nu mai poti respira. Plus nasul care curge, o secretie incolora si apoasa. (asta mi-a explicat tot ORL-istul). Si dupa ce am fost la vreo 3 doctori care m-au indopat cu antialergice de toate generatiile (apropo, Nilfanul nu e de generatie noua, e de cel putin 30 de ani pe piata, Tavegylul da somnolenta, si Paracetamolul sinus la fel, si nu ajuta in rinita vasomotorie), am ajuns la un mosulet care mi-a dat un unguent preparat de el, ceva cu nitrat de argint, parca, cu care mi-a trecut treaba ! Zicea el ca arde tesutul buretos si intr-o luna scapi de problema, si asa a fost. Dupa care tesutul se regenereaza. Sper sa nu fi spus prea mari prostii, asa am inteles eu din ce mi-au explicat unul si altul. Doctorul respectiv se numeste Tomescu Petre, lucra la Policlinica Simona, era insa cam in virsta si putin cam ciudatel, tel. 224.26.64 (policlinica) si 679.39.60 (acasa). Daca mai ai intrebari, be my guest ! Sanatate tuturor, Boghi
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu este vasomotorie, caci stranut cat ma tine gura si ma mananca si imi lacrimeaza si ochii. Deci eu zic ca este alergica. Saru' mana de sfaturi. mai ziceti care ce mai stiti. Poate sa-mi recomande cineva un doctor homeopat? Asta dupa ce ajung la medicul specialist ca sa-mi puna diagnosticul. Andreea Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...