Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Tulburari Bipolare


Recommended Posts

Un alt nume al acestei afectiuni e si "psihoza maniaco-depresiva" dar e evitat in fata non-specialistilor din cauza interpretarii gresite pe care o da "muritorul de rind". As vrea sa stiu daca, odata diagnosticata afectiunea iar tratamentul pus in practica (sub controlul si autoritatea unui psihiatru, bineinteles), mai exista cale de vindecare sau tratamentul e pe viata ? Cunoasteti cazuri concrete de vindecare? Se poate spune ca pacientul e vindecat sau doar continua sa traiasca cu boala dar fara medicamente ? (in situatiile cele mai fericite) Se poate ajunge la un compromis de genul : medicamente preventiv in perioadele din an cind simptomele revin ciclic (martie si noiembrie, mai si septembrie de exemplu)si fara medicamente in restul timpului ? Multumesc anticipat If you want to win you have to learn to be a master of the game.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Buna, nu stiu prea multe despre tulburarea respectiva, dar un psihiatru e cel mai in masura sa dea un raspuns (si un psiholog, evident). Ce stiu eu de pe la fac e ca tratamentul tine f bine boala in frau atunci cand e cazul (copromisul de care vorbeai), daca se vindeca total asta nu mai stiu...Cazuri concrete de vindecare n-am vazut, n-am auzit. Ideea e sa nu intrerupi tratamentul atunci cand se impune ca efectele sunt ff urate. Sper sa te mai lamureasca un psiholog, Gio si Taisia
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna.Raspunsuri corecte si documentate la intrebarile tale iti poate da doar un psihiatru. am studiat putina psihiatrie in facultate si imi amintesc ca aceasta boala nu are vindecare,dar cu medicatie adecvata si un mod de viata echilibrat, se poate duce o viata normala. Nu stiu daca se pot face compromisuri de genul celui descris de tine,hotararea vis-a-vis de un compromis de acest fel tot psihiatrul care cunoaste bine situatia trebuie s-o ia. Multa sanatate si numai bine![flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La fel ca si in cazul celor mai multe afectiuni psihiatrice , nu este vindecabila , dar poate fi tinuta sub control cu um tratament bine condus si frecventa recaderilor si episoadelor depresive sau maniacale sa fie foarte mica. Pot avea viata normala, dar important este sa inteleaga ca sunt bolnavi ;altfel renunta la tratament .
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by delsim
Pot avea viata normala, dar important este sa inteleaga ca sunt bolnavi ;altfel renunta la tratament .
"viata normala" e un fel de a spune In cazul unei femei, medicamentul e contraindicat in timpul sarcinii (efect teratogen). Deci cum poti avea un copil in aceste conditii ? Sa stai noua luni - un an fara tratament e imposibil, sa ai un copil sub tratament, risti sa iasa un ... "monstru "! oricit de sanatos ar fi in aparenta la nastere, poate pe la 2 ani sau pe la 7 sau pe la 13 dezvoltarea lui fizica si intelectuala poate sa se resimta ! Ce mai ramine din normalitatea vietii ? If you want to win you have to learn to be a master of the game.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, e adevarat "normal" este un fel de-a spune. Nu se pot bucura de toate , ca un om fara astfel de probleme.Ma referisem mai mult la faptul ca se pot integra in societate, pot munci, pot avea relatii sociale, etc. La copii, nu ma gandisem , e drept, si bine ca ai lamurit acest aspect.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...