Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

fursecuri cu stafide


Recommended Posts

salut ! caut reteta de fursecuri cu stafide, dar ma-ntereseaza sa iasa ca cele de la cofetarie. deh...amintiri ! am incercat o reteta dar mi-a iesit cam cu gust de prigomigdale + ca s-au lasat la cuptor, au iesit subtiri. nu era ce cautam. am cautat pe culinar.ro dar nu am gasit nimic interesant. am mai gasit retete insa contineau amoniac si asta nu am de unde sa il iau. multumesc si spor la bucatareala ! [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/anda_ene/my_photos"]POZE[/url] [url="http://www.dropshots.com/panda"]FILMULETE[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Fursecuri cu stafide Ingrediente: 250 g unt 250 g faina 250 g zahar 250 g stafide 3 oua rom Mod de preparare: Se curata stafidele de codite si se pun intr-o cana cu cateva linguri de rom. Daca nu va place romul lasati-le cu putina esenta de vanilie. Se amesteca cu mixerul zaharul cu untul pana se fac ca o pasta, cateva minute. Se adauga ouale si faina. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se pun si stafidele si se amesteca pana se repartizeaza in toata coca. Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun gramajoare cu o lingurita. Se coc la foc mic-mediu, 10-15 minute. Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fursecuri cu stafide sau nuci 1 ou 1 ceasca zahar 1 ceasca ulei 2 cesti faina stafide sau nuci esenta de vanilie coaja de lamaie Oul se freaca bine cu zaharul (eu folosesc mixerul) si apoi se toarna uleiul cate putin pana se incorporeza bine. Se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie. Cu ajutorul unei lingure de lemn se incorporeaza faina putin cate putin. rezulta un aluat mai tare care se lipeste pe lingura. cu ajutorul unei lingurite se pun gramajoare din aluat in tava neunsa( este ulei in aluat). Se orneaza cu stafide sau cu nuci. Se dau la cuptorul incins in prealabil. Se coc foarte repede. cand sunt gata le scoateti cat sunt inca fierbinti, daca se intaresc in tava se vor rupe. Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fursecuri cu stafide Ingrediente: 200 g unt proaspat 200 g zahar 6 oua 200 g faina coaja rasa de la o lamiie 1/2 pahar stafide Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul pina ce se albeste. Se pun galbenusurile unul cite unul frecind cu lingura neincetat apoi coaja rasa de la lamiie si stafidele, iar la urma, putin cite putin, faina. In pasta obtinuta, se pun albusurile batute spuma, amestecind putin si foarte usor cu lingura. Se pune compozitia intr-o tava de copt unsa si presarata cu putina faina si se da la cuptor, la foc potrivit. Cind este gata se lasa sa se raceasca, citeva minute, apoi cu un cutit bine ascutit se taie in romburi sau patrate mici. Se lasa sa se raceasca complet in tava apoi se asaza pe o farfurie sau un platou si se presara cu putin zahar vanilat. Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Paleuri cu stafide Ingrediente: 3 oua 300g. zahar 300g. margarina 300g. faina un pumn de stafide zahar vanilat, esenta de rom Mod de preparare: Se freaca zaharul cu margarina pana ce aluatul devine cremos, se adauga ouale, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca in continuare, se mai adauga si stafidele care au stat in prealabil la inmuiat intr-un pic de apa calduta si la sfarsit faina. Totul se amesteca foarte bine. Iese un aluat potrivit de moale. Se pun gramajoare cu lingurita pe tava unsa la o distanta considerabila, deoarece la copt se latesc. Se pun la copt in cuptorul deja incalzit, sunt gata cand se coloreaza usor pe margine. Se scot din tava fierbinti cu ajutorul unui cutit. Se pot manca si dupa mai multe zile, de fapt cu cat stau cu atat se fac mai fragede. Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mai , esti meseriasa !! multumesc mult !!! am observat o chestie insa: niciuna din retete nu are bicarbonat. e ok ? oricum eu fac ce ai scris, doar ma intrebam eu pe mine... multumesc inca o data !!!! [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/anda_ene/my_photos"]POZE[/url] [url="http://www.dropshots.com/panda"]FILMULETE[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stiu si cu bicarbonat sau praf de copt sau amoniac, dar parca ai scris ca nu vrei cu din astea sau am inteles eu gresit?! Oricum, ce ti-am trimis, asa se fac, adica fara afanatori. Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ingrediente: 200g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 100g zahar, 150g unt, 200g ciocolata amaruie, 100g frisca, 100g stafide, 300g cirese Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si untul. Se framânta bine pâna se obtine un aluat neted. Se da la rece cam 1 ora. Se decupeaza din el rondele de 5 cm. diametru. Se asaza rondelele intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor, la foc iute, timp de 12 minute. Apoi se scot, se lasa sa se raceasca. Când s-au racit se glazureaza cu ciocolata astfel: pe un vas la bainmarie se topeste ciocolata amaruie, iar dupa ce s-a topit, se amesteca bine cu frisca. Fursecurile se scufunda in ciocolata si apoi se scot, asezandu-se pe o folie de aluminiu. Se dau la rece pentru 3 ore. Se servesc ornate cu cirese fara samburi si cu stafide. [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/carmen_marieta/album?.dir=8c86re2&.src"]Poze nunta..[/url] De-as avea trei dorinte astea ar fi: Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ingrediente: 200g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 100g zahar, 150g unt, 200g ciocolata amaruie, 100g frisca, 100g stafide, 300g cirese Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si untul. Se framânta bine pâna se obtine un aluat neted. Se da la rece cam 1 ora. Se decupeaza din el rondele de 5 cm. diametru. Se asaza rondelele intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor, la foc iute, timp de 12 minute. Apoi se scot, se lasa sa se raceasca. Când s-au racit se glazureaza cu ciocolata astfel: pe un vas la bainmarie se topeste ciocolata amaruie, iar dupa ce s-a topit, se amesteca bine cu frisca. Fursecurile se scufunda in ciocolata si apoi se scot, asezandu-se pe o folie de aluminiu. Se dau la rece pentru 3 ore. Se servesc ornate cu cirese fara samburi si cu stafide. [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/carmen_marieta/album?.dir=8c86re2&.src"]Poze nunta..[/url] De-as avea trei dorinte astea ar fi: Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

aha, marieta, mersic ! miria, ziceam de amoniac, ca nu se gaseste. bicarbonat de sodiu e ok, am. deh, asta e canada: fara spirt si amoniac la alimentara. multumesc ca mi-ati dat de lucru !!! [:D] [flo] [flo] [flo] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/anda_ene/my_photos"]POZE[/url] [url="http://www.dropshots.com/panda"]FILMULETE[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...