Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Zuzele (acum mamici) in bucatarie


Recommended Posts

Cum e crema de zahar ars?Eu nu-mi aduc aminte [bang] Ce ziceti de niste pastrav fript cu mamaliga si mujdei? diseara i-mi trimit sotzu' dupa peste [:D] [gravi]+22 [baietel] [baietel] sufletelele mele [url="http://bd.lilypie.com/Xr8Mp2.png"]Atat mai avem[/url] http://www.flickr.com/gp/12633231@N05/Tj0xtE
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

quote:
Originally posted by Ginger00
Cum e crema de zahar ars?Eu nu-mi aduc aminte [bang] Ce ziceti de niste pastrav fript cu mamaliga si mujdei? diseara i-mi trimit sotzu' dupa peste [:D] [gravi]+22 [baietel] [baietel] sufletelele mele [url="http://bd.lilypie.com/Xr8Mp2.png"]Atat mai avem[/url] http://www.flickr.com/gp/12633231@N05/Tj0xtE
Ginger, iaca: pentru amestec 1l lapte 8 oua 300 gr zahar zahar vanilinat 150 gr zahar pentru caramelizat se amesteca ouale, zaharul, laptele si zahr vanilinat se caramelizeaza (atentie sa nu se arda!) zaharul intr-un vas si se intinde pe margini in sus cat este lichid se toarna compozitia in vas si se pune la cuptor, preferabil la bain-marie (altfel se face ca buretzelul pe margine [xx(]) se serveste rece, cu sosul de caramel care se face [pofta] Pofta buna!! Monica Life's a beach [url="http://bd.lilypie.com/yQmzp3.png"] pisoi in lucru [/url] [url="http://www.flickr.com/photos/monicu/sets/"] poze de tot felu' [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ah, fetele, azi am mancat niste nuga, asa buna a fost.... pacat ca era cu arahide, a trebuit sa le scuip una cate una (nu-mi plac deloc in dulciuri, imi plac doar prajite si sarate). trebuie sa caut sa-mi iau cu nuca!! sotul meu tot imi spune sa va mai dau o reteta de prajitura, e foaaarte buna, dar consistenta si nu trebuie mai mult de o felie odata!! eu nu prea pot manca, pentru ca nu ma omor dupa ciocolata, dar pentru doritoare uite aici: Prajitura cu ciocolata Oliver (de la Oliver de pe tvr2, blondu' cu mancarea) 100 gr zahar 150 gr nuci, 150 migdale, 6 oo, un pahet de unt, 300 gr ciocolata menaj sau tablete ciocolata neagra. Se dau la mixer migdalele, si nucile, se toaca fin 200 gr ciocolata. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat galbenusurile cu zaharul pana devine pastos. Intr-un castron se amesteca nucile, migdalele, untul, si galbenusurile. Se pregateste tava cu hartie pergament unsa bine cu unt. Se bat albusurile bine spuma, se amesteca cu compozitia, se amesteca usor sa nu se lase spuma. Se toarna totul in tava, se uniformizeaza cu lingura si se afunda in compozitie bucatele de ciocolata din ultima suta de grame (care poate fi si ciocolata cu lapte sau ciocolata alba). Se coace la foc mic aprox 1 ora. se serveste buna calda cu inghetata pe deasupra mmmmmm Monica Life's a beach [url="http://bd.lilypie.com/yQmzp3.png"] pisoi in lucru [/url] [url="http://www.flickr.com/photos/monicu/sets/"] poze de tot felu' [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si de ciorba de fasole nu zice nimeni nimic???[:D] V-ati saturat deja de ea?![:D] Ieri dimineata mancam ciorba de fasole cu ceapa... Mancarea mea preferata e, momentan, un sendvis facut la aparat. Contine muschiulet si cascaval... care se topeste...[cool]. Ce nu refuz niciodata in materie de carne e pastrama de oaie[:D]. Ioana [url="http://bd.lilypie.com/wOFAp3.png"][gravi][/url]16+ [url="http://community.webshots.com/user/numeioana"]burtica[/url]
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ioana, all time favorite pt. mine e tot ciorba de fasole, si ieri am mancat un pic la restaurant, dar fara ceapa, ca ma duceam dup-aia la curs... da' a fost buna si asa!! Tot pe tine te rog, daca crezi ca e deja vremea lor -adica au mai trecut de greturi etc.-, sa le inviti si pe mamicile de martie-aprilie sa ne adunam mai multe [gravi] la pofte aici! Sau vreo mamica de noi-dec, daca ne citeste! si iarasi dupa ce poftesc de vreo luna e pastrama de porc de la Selgros. fac ei la carmangerie pastrama doar cu sare si fum e asaaaa buna. pe alocuri cam cingo, dar nu-i bai! eu sunt oricum imuna la toxo, n-ar fi problema, numai ca nu ajung pe acolo sa cumpar, si cand imi aduc aminte iara ma ia cu hipersalivatie... va pup si iar plec la curs, azi se termina mai devreme, apuc sa mananc bine la pranz!! Monica 24 Life's a beach [url="http://bd.lilypie.com/yQmzp3.png"] pisoi in lucru [/url] [url="http://www.flickr.com/photos/monicu/sets/"] poze de tot felu' [/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by docdecap Sau vreo mamica de noi-dec, daca ne citeste!
Va citeste si o mamica de nov-dec [:D]. Momentan nu prea am idei culinare ... sunt in pana. In aceasta vacanta in Ro mi-am satisfacut cam toate poftele ... am fost rasfatata din punctul asta de vedere. Dar ca sa raman in tema totusi, am facut zilele trecute fasole prajita cu jumeri si muraturi ... mmmm ... Si o mancare la care imi sta gandul si pe care sigur o voi face sapt. viitoare sunt niste paste numite "pizzoccheri", iar reteta ar fi cam asta: "pizzoccheri (un fel de taietei din faina de "grano duro") se gasesc la coop, iar pe cutie au si reteta. Iti trebuie doar cascaval, unt si parmigiano, cartofi, varza sau spanac. Reteta e super buna. De fapt, catofii si cu varza taiata se fierb 5 minute, dupa care se adauga peste ei pizzoccheri si se mai fierb 10 minute. Pui un strat de pizzoccheri (fierti 12-15 min impreuna cu 1-2 cartofi taiati cubulete si un sfert de varza sau spanac), deasupra felii de cascaval semigras, parmigiano, iar un strat de pizzocheri si tot asa. La urma torni untul topit in care pui si un catel de usturoi ..." Am gasit traducerea pe un alt forum ... E o mancare specifica zonei de munte de-aici, suuuuper gustoasa (cel putin mie imi plac mult de tot). Petronela [url="http://bd.lilypie.com/mplcp2.png"][fetita][/url] bb Silvia
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna zuze din bucatarie; Docdecap, in prajitura de la Oliver nu trebuie si ceva faina? Ca ma atrage tare, poate o fac zilele astea.[pofta]. Fetelor ce ziceti de o ciulama cu ciuperci, pui si mamaliguta[pofta]? Eu cred ca asta voi face azi. VOrbiti de icre miammiam, ce mult mi-as dori, sunt preferatele mele, dar aici nu exista. Pur si simplu nu au notiunea de salata de icre[:(]. Intreba cineva Anca. Diana cred cum sa nu mai fie icrele sarate. Le pui la desarat inainte de a le prepara,le lasi apoi la scurs si pui paine inmuiata in lapte inloc de gris. Sunt o bunatate[pofta]. Va pipik, o duminica placuta. Carmen mami de Mihai 24.8.99 ; [gravi]19+,[baietel]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Super subiectul.Poate ma mai inspir si eu de la voi pentru ca nu prea mai am idei de mancare.Am mai invatat niste retete de pe culinar dar nu pot sa gatesc gras. Ieri am facut Kufta,o mancare arabeasca.Azi cred ca o sa fac varza cu piept de pui. Nu mai stiu cine scrisese la Odisee de oalele Zepter,oare sunt oale sub presiune? Elena [baietel]24+
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...