Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Intrebari privind nasterea la Municipal/Badiu


madutza

Recommended Posts

O prietena urmeaza sa nasca natural (in principiu) la Municipal si ar dori cateva sfaturi si cateva raspunsuri la intrebarile sale. Eu tot la Municipal am nascut, dar prin cezariana. Uitati intrebarile: 1. Ce hainute si cate din fiecare are nevoie? (eu i-am spus for 5 body, fro 5 pantalonasi, 1 caciulita, sosetele) 2. Te lasa cu insotitor la travaliu? (va naste cu Badiu) 3. Cum se numeste sectia dr. Badiu, cand nasti unde te duce? In aripa modernizata? Am inteles ca s-ar numi A2. Eu am nascut prin cezariana si acolo m-a dus, dar o fi doar pentru cezariene? 4. Subiect spinos: Preturi!!! Cat costa o nastere normala, normala cu epidurala si cezariana? Cat se da la Moasa, anestezist, si alte persoane "influente"? Orice sfat referitor la nasterea la Municipal este binevenit! Multumim frumos! Madutza[mamica] si Mariuca[fetita] (17 Mai 2004) [url="http://community.webshots.com/user/padme_ami2003"]ANA[/URL]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna, Madutza, si sanatate multa pentru tine si prietena ta+bb!

 

Nu am nascut cu Badiu dar urmeaza (prin mai) si m-am interesat destul de indeaproape.

 

1. Hainute nu stiu, dar sigur gasesti pe forum, stiu ca am citit cate ceva dar nu imi aduc aminte unde.

 

2. Te lasa chiar cu sotul... Mie mi-a spus inca de la prima consultatie, ca daca sotul vrea (si rezista [:D]), poate sa si filmeze.

 

3. Sectia se numeste intr-adevar A2, este cu rezerve de 2 paturi, bb-ii stau cu mamicile in camera, au baie in camera si holul este desenat cu floricele... Nu este numai pt cezariene, acolo se duc in general pacientele catorva medici (Badiu, Badea, etc). Din cate stiu nu se plateste nimic in plus.

 

4. Preturi: cezariana 200-250E, nastere naturala 150E, asta la medic. La anestezist 1.500.000, la moasa... nu mai stiu. Pe la asistente, merge cu 100.000 sau mai putin, cat poti. Stiu ca dupa nastere ai 2 asistente, una pt mama si una pt bb, si la ele se cotizeaza mai mult, la fel celor care sunt in tura in periada cat este in spital. Brancardieri, infirmiere - 20-30.000. Am inteles ca asistentele sunt in general dragutze chiar daca nu le dai, dar paza buna...

Astea sunt preturi medii, acum fiecare da cat il tine buzunarul. Desi nu mi se pare ok sa dam o gramada de bani cind oricum platim statului cu sacul, dar nu mai comentez acum.

 

Daca datele nu ti se par prea exacte, incearca sa trimiti un PM fetelor care au nascut acolo, dar cred ca am dreptate cam 90%. Daca afli altceva, te rog spune-mi si mie!

 

 

Sa fie sanatosi si ea si bb!

 

 

Mikka

DPN 15.mai

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am nascut in sept 2003 cu Sasha Badiu...asa ca o sa incerc sa raspund la intrebari:)

 

1....hainute nu am prea avut voie sa aducem ...aveam ceva body-uri la mine...dar am foloist numai la iesirea din spital...e bine sa aiba pampershi ..ceva ulei de corp...crema pt iritatii..:)

 

2....nu-i obligatoriu sa te duca pe A2...cand am nascut eu...a fost un baby-boom...si locurile erau brusc epuizate....asa ca am stat pe A4 ...parca...la 4 in camera...nu a fost rau...curat...si la cat eram de fericita nici nu-mi mai pasa cate suntem ..oricum am stat numai 3 zile:)...si au trecut iute:)

 

3...te lasa si cu mama insotitorului daca vrei....numa sa reziste la lichidul acela roshu si de diverse grupe...:))...ca-i din belshug:)..deci cine poate...se inarmeaza cu aparatul foto..sau camera video...Sasha este intelegator:)

 

4...aici o sa vbesc din auzite...ca la mine nu a vrut sa primeasca nimic...si isi face meseria la fel fie ca ii dai...fie ca nu...(am vazut diverse pareri in ceea ce-l priveste...dar mie comportamentul lui ...asa putin boem mi s-a potrivit...)...deci..doctorul era in 2003 cam 100 usd(euro)...nastere normala...eu am nascut cu epidurala...cu kitul lor de anestezie...si la epidurala intelesesem ca-i in jur de 50-75 usd (euro)...depande cin' ti-o face...in fine...si aici am ratat...ca erau in ziua aia in care nu si nu...:)))...moasa...am avut doua...una tinerica (mirela parca)...si una mai in varsta (no name)...au fost super faine...si abia au primit ...o cutie de bomboane...cea mai in varsta...cea tanara...nimic (asta am inteles ca au patit si alte fete care au nascut cu cea tanara)...infirmierele..eheheee...aici ii marea buba...10..20..50 de mii ...pt schimbat cearceafuri...pt facut toaleta...pt spalat bebelul...pt...pt...pt...sunt super de treaba ...deci trei zile...nu stiu cate ture...cam 3 mil jumatate...apoi pediatra...noi am avut-o pe dna doctor Culcer...cam 100.000 de vizionare...

 

SFAT: daca vrea sa nasca natural...asa sa faca...si sa vbeasca cu Badiu de epidurala...de fapt el este sustinatorul infocat al acestui tip de anestezie...SFAT BONUS:)))...la mine a venit anestezistul de garda...un tinerel...a avut o mana super buna...mi-a bagat o doza prin cateter apoi mi-a mai lasat o doza pt cand va trece efectul celei dintai...aveam dilatare 9cm cand am inceput sa simt contractiile...si la prima doza trebuie sa ai dilatare 4cm ca sa te anestezieze...deci simti ceva pana ti se face anestezia...dar...cand a fost sa vina moasa sa-mi puna a doua anestezie...cica trebuia sa nasc...si mai bine nu-mi face..ca daca nu pot impinge...bla bla bla...deci nu mi-a mai facut a doua anestezie...asa ca am trait live nasterea....nu boscorodesc acum pt ca am nascut f usor...plus piciorul in freza lui Badiu pt ca ma luase cu frison de la atat impins:)))...DECI...atentie la doze...poate vrea sa nu simta nimic...nimicuts...si se poate...Badiu nu apare dect sporadic...si cu precadere...cand nasti....daca nu-s probleme:)...deci poate hotari altcineva de cate doze ai nevoie...A doua oara...ca-s edificata ce-i cu nasterea naturala...fara anestezie...(desi acei 5 cm ...6cm...in care nu am simtit contractiile au fost un vis frumos...si m-au tinut odihnita pt impinsul amazoanei in lumea cu luminile:))...o sa cer epidurala...cel putin tot atat de mult...nu stiu daca pana la capat pt ca nu simteam nimic...numai vedeam pe monitor ca e o contractie...si nu prea ma pricipeam cum sa imping fara sa simt..":))))...

Cam asta ar fi ...scuze daca am fost incoerenta...dar e si putina nostalgie in amintirea minunii...:)...Deh...a trecut un an si 3 luni:)))...dar las' ca de ne ajura Dumnezeu...mai trecem o data prin asta...ca merita:)

 

Numai bine va dorim si nastere usoara...bebei sanatosi si norocosi va dorim:)

 

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

 

http://community.webshots.com/user/floarea_soarelui

 

floarea soarelui

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Madutza,

 

Eu am nascut natural la Municipal in septembrie 2004 dar nu cu Badiu ci cu Grigoriu asa ca nu ma bag la scoruri, desi sunt cotati cam la fel. O sa iti spun cat am dat eu, dar nu fac din asta o "regula".

 

1. Nu ii trebuie neaparat hainute, decat daca vrea cu adevarat. Eu am avut hainute o caruta si in final le-am folosit doar pe cele de iesire din spital. Am stat in spital vreo 40 de ore in total (am nascut Duminica noaptea si Marti la pranz eram externata). iti dau ei acolo

 

2. Sotul meu a stat la nastere. Cand am fost ultima dat ala spital am vazut pe un geam o circulara semnata de seful de sectie (Horhoianu) cum ca e voie cu un insotitor echipat corespunzator. Deci presupun ca au inceput sa faca din prezenta insotitorului o practica si eu nu pot decat sa ii felicit ca tare bine a fost.

 

3. Eu am stat in A4 si a fost ok, curat, personal ok. Tot asa, a nascut toata lumea in duminica aia si nu erau locuri. De fapt a doua zi dupa nastere am stat in sectia de travaliu ca nu erau locuti la lauze si faceau externari pe banda rulanta ca sa mai elibereze locuri.

 

4. Eu am dat cam asa: 6.000.000 la dr., vreo 500000 la asistenta de la neonato care l-a luat in primire, ca eu una nu am vazut doctorul si nici sotul nu l-a identificat, vreo 1.500.000 la moasa si apoi la pansamente si asistentele de copii cu 50.000 merge.

 

Daca vrei detalii despre nastere, vezi in semnatura ca e link catre povestea nasterii mele.

 

Adelaid="red"> [iepu] si Andreiid="blue"> [copil]

Povestea nasterii id="limegreen">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am nascut pe 1 sept 2004 la Municipal cu dr. Moarcas,natural.

1. hainute nu e cazul sa-i aduci,iti pun ei la dispozitie scutece curate si camasute,abia cand pleci acasa sa-ti aduci hainele tale.

2.Sotul meu a asistat la nastere,dar a avut noroc,am ajuns noaptea la 4 si nu era nici naiba pe acolo,doar doctora mea si asistenta,in rest nu prea lasa sa intre insotitori (iti spun ca eu am stat 1 sapt internata)

3.Eu am stat intr-o rezerva de 2 paturi in A4 si a fost foarte bine,erau in aceasta aripa si paciente ale lui Badiu,depinde cate locuri disponibile sunt (eu am avut neplacuta surpiza sa stau in salonul de lauzie pana seara ca nu erau paturi in saloanele de nou nasuti)

4.Eu m-am cam aruncat la bani,deci nu te lua dupa mine.Cu o zi inainte i-am dat doctoritei 1 milion (eram in "depasiri" si eram disperata sa nasc odata),noaptea i-am dat 150 Euro (restul vorbeau de 100 la normal si 150 la cezariana),moasei sotul i-a dat 1 milion (si-a meritat toti banii),si in rest "maruntis" ca nu le mai stiu numarul.La Neonatalog nu i-am dat nimic pentru ca NU A VRUT - mai rara asa ceva.

SFATURI: sa ai muuuult marunt la tine ca nu faci nici o miscare fara 20-30-50 mii lei.Cand te spala (de 3 ori pe zi),cand iti schimba copilul (de enespe ori pe zi), cand le face baie (seara), cand vrei un asternut curat (ti-am zis ca eu am stat o saptamana),cand vrei sa te pui bine cu infirmierele sa-i lase pe ai tai in vizita, cand vrei ceva special de la bucatarie (se poate si asa ceva).

 

Monica si bebe Bogdan

http://community.webshots.com/user/monicaotelea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am uitat sa-ti zic ca ai nevoie pt bebe de pampersi,sampon,ulei de corp,crema pt fundulet (eu folosesc Nivea cu oxid de zinc si nu am avut probleme pana acum).Pentru tine muuulta vata (am consumat vreo 3-4 pachete mari,tampoanele nu le suportam-ma durea cusatura), supozitoare cu Diclofenac,eventual ceva supozitoare Hemorzon (de la impins poti avea probleme cu hemoroizii).

 

Monica si bebe Bogdan

http://community.webshots.com/user/monicaotelea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am nascut acum aproape un an la Municipal cu Dr. Badiu. Daca imi amintesc eu bine, lucrurile au stat cam asa:

 

1) Nu ne-au lasat sa folosim hainutele de acasa pentru bebe. Nici nu am insistat, desi aveam la mine. Ce ar trebui insa sa aiba ar fi niste scufite, pentru ca acelea de acolo sunt imense.

Eventual si niste manusi, pentru cazul in care BB are unghiute mari si se raneste.

 

2) Nu m-a lasat cu insotitor pentru ca atunci era carantina. Nu stiu daca altfel s-ar fi putut. Sotul meu a reusit sa ma vada 5 minute cand eram cu anestezia si inca 5 minute dupa nastere. Pana sa imi faca anestezia am stat eu afara pe hol.

 

3) Nu mai stiu cum se numeste sectia. Cred ca A2. Insa desi am dat bani la greu in toate directiile, nu erau rezerve de 2 libere, asa ca am stat in camera cu 5 paturi, dar am stat numai 3 in camera.

 

4) Nu mai tin minte "preturile oficiale". Ceea ce am dat eu la o nastere cu epidurala: medic - 200 USD (insa am tot dar minim 500 mii pe parcursul sarcinii incepand cu 7 luni), anestezist - 2 milioane lei, moasa - 1.5 milioane lei. Asistentei care a luat copilul (nu a catadicsit sa vina un medic neonatolog) - 500 mii lei. Daca se schimba tura la nasteri si vine inca o moasa, chiar daca sta la salon cateva ore, recomand sa ii dea si aceleia. Eu nu i-am dat (pentru ca nu m-am gandit, nu de altceva) si erau in stare sa ma lase sa mor in balta de sange. Neonatoloagei i-am dat inainte de externare - 1 milion. Aici e discutabil, eu voiam insa sa pastrez legatura.

 

La toaleta dupa nastere (2-3 ori pe zi) -30-50 mii. Pentru vizitele asistentelor de la pediatrie (2-3 ori pe zi) - 50-100 mii. Turele se schimbau la 8 ore.

 

5) Alte sfaturi. Sa ia multa multa vata si Garmastan pentru sani. Pentru BB: sapun, sampon, pampers, crema pentru fundulet.

 

Sa nu aiba lucruri de valoare la ea. Mie mi-au furat telefonul mobil din salon. Nu am plans dupa cele 20 milioane date pe el ci dupa pozele facute la nastere cu camera incorporata (de aceea il si luasem).

 

Sa ii aduca familia ceva de mancare si de baut imediat dupa nastere. E vital pentru a porni lapticul. Poate chiar ceai de chimen si anason (gasiti instant de la Hipp).

 

Sa se inarmeze cu multa rabdare. Daca am urat ceva in spitalul acela a fost personalul! Sunt si oameni extraordinari, dar sunt si persoane inumane si hraparete.

 

Ii doresc prietenei tale o nastere usoara si un BB sanatos si papacios!

 

Rox id="green">si Alexandra Maria id="red">[copil] (10.02.2004)

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am nascut acum trei saptamani la Municipal si ma limitez la a-ti raspunde la prima intrebare deoarece ai primit raspunsuri pentru restul. Eu am avut hainute pentru bebe si din a doua zi l-au imbracat cu hainutele aduse de mine. Chiar a facut un eritem alergic despre care doctorita mi-a spus ca se poate datora si cloraminei cu care sunt spalate hainele din spital si nu sunt foarte bine limpezite.

 

[pup]

bebe Dragos si mamica Lali

 

http://community.webshots.com/user/laurastoica100

 

"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

buna, eu sunt mai noua pe aici. Abia am aflat ca sunt insarcinata.Sunt in 8 saptamani si vreau neaparat sa nasc la Municipal, insa nu ma hotarasc intre doctori ca Anca,Badiu,Grigoriu,Badea. Am auzit si bune si rele de nu mai stiu pe cine sa aleg. Desi e cam devreme am atatea intrebari si temeri si acest forum e atat de folositor. Stie careva care dintre acesti doctori fac cezariana la cerere? Eu mai am pana nasc, abia prin august-septembrie dar deja ma documentez. Imi iau notitze despre doctori, despre "preturi", despre tot ce trebuie sa iau in gentutza la mine. O sa tot cer informatii iar voi sunteti tare dulci si ne dati multe amanunte importante.

Dani

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ah si mai am o intrebare: deci te lasa cu insotitor sot, prietena, mama, sora? stie cineva daca si dr.Anca te lasa cu insotitor.pt mine e f. important sa nu fiu singura atunci. Si la fel am auzit ca in aripa A2 ajung paciente ale unor anumiti doctori.E valabil si pt dr. Anca si Badiu?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...