Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Endometrioza ....?


Recommended Posts

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Uita-te pe reclama mascata,acolo explica foarte bine ce este cu aceasta boala si chiar despre laparoscopie da f.multe detalii.Laparoscopia este folosita in endometrioza si in scopul de a diagnostica si pentru a curata leziunile mici daca se stie clar ca ai boala asta.Dar mai bine intra acolo si cred ca te vei lamuri ce si cum,si daca totusi mai ai nelamuriri ,poti sa ma intrebi si sper sa te pot ajuta.Si eu am endo.Numai bine!

 

Inga

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Blanca nu m-am uitat site-ul indicat de Inga, nu stiu ce se spune acolo despre endometrioza, insa eu recent am citit multe carti in domeniu (si eu am probleme cu sanii (fibroadenom) si un fibrom micut) si am aflat ca toate acestea impreuna cu endometrioza sunt determinate de dezechilibrele hormonale din corp, si in special esterogen (estradiol) in excess si progesteron f. putin sau chiar deloc. Pentru a-ti echilibra balanta hormonala trebuie sa incerci sa mananci cat mai natural (mancare organica) si suplinesti progesteronul folosind numai cai naturale.

Intra pe Asteptand un ingeras in viata noastra si anume la Fibrom uterin, acolo vei gasi mai multe detalii despre ce trebuie facut, ce alimente sunt recomandate, suntem mai multe fete si vei gasi discutii interesante, pe postarile mai vechi.

Sanatate

 

Smerenia este regina virtutilor.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Buna fetelor!

 

Loma si Blancaid="red">

 

probabil ca deja ati aruncat o privire pe acel site indicat de Inga. Acel doctor a fost si al meu[flo](am nascut cu el)insa si-a creat o reputatie in ce priveste cazurile de endometrioza si ma rog... cum bine zice denumirea site-ului, de infertilitate. Una din cauzele infertilitatii ar putea fi aceasta boala - endometrioza.

 

Acolo sunt super frumos explicate toate cauzele si, mai mult daca aveti intrebari, veti fi uimite ce rapid vi se raspunde de catre dr.[cool]

 

sanatate va doresc

 

Gabriela si [copil]Mariuca

 

Ce bine ca esti...ce mirare ca sunt!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai tocmai de pe acel site vin...i-am pus o intrebare domnului doctor in legatura cu durerii foarte mari in primele ore ale ciclului si dansul mi-a raspuns ca e posibil sa am endometrioza si sincer....m-am speriat foarte tare..incerc sa ma documentez de pe site sa vad ce srie acolo dar mi s epare fff complicat.

Dar am zis sa va intreb si pe voi , sa ma linistiti un pic..poate e ,poate nu e...trebuie s ama duc la control nu?

Dar am fost la domnul doctor si am facut o colposcopie , oare atunci nu se vedea daca era ceva....?[q]

 

http://community.webshots.com/user/blanca_000

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Blancaid="Arial Black"> uite aici mai citeste despre endometrioza. Cu cat stii mai multe cu atat mai bine.

 

http://www.herbs2000.com/women/herbs_w_13.htm

 

Nu te speria cu durerea de burta la ciclu, si eu am sunt la fel in primele ore sar pe pereti, (si sunt asa de vreo 15 ani) daca nu iau calmante, apoi urmatoarele zile sunt suportabile. Dar du-te si la un control, e bine sa te vada un doctor nu te lua numai dupa vorbe.

 

Ukiid="Arial Black">, am auzit de dr. Tutunaru, cica e f. bun, eu personal nu-l cunosc.

 

 

Smerenia este regina virtutilor.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Blanca endometrioza nu se depisteaza la colposcopie, este o alta metoda, la colpos. se vizualizeaza microscopic colul uterin, pentru a depista eventuale leziuni, sau depistarea cauzelor unor inflamatii rebele.

Edometrioza este o inflamatie a captuselii interioare a uterului, sunt insa cazuri cand acesta se poate extinde si in exteriorul lui, si se poate localiza pe anexe, (trompe, ovare). Ca sa-ti spuna exact daca suferi de endom. se deschide putin uterul si vizualizeaza interiorul, eu asa am inteles ca se procedeaza in America de Nord.

Nu stiu in Ro. ca nu sunt de specialitate, eu spun dar ce am citit.

 

Smerenia este regina virtutilor.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Blanca000,la noi cred ca diagnosticul de endo se pune numai in urma unei laparoscopii sau a unei operatii.Si eu aveam dureri in primele zile,uneori chiar nu eram buna de nimic.Cand in final,am ajuns la doctor s-a constatat un chist de 9 cm si am fost operata urgent.La operatie au mai gasit si pe celalalt ovar chisturi mai mic si chiar pe trompe.Nu mi-au scos nimic atunci(decat chisturile)insa din nefericire s-au refacut.Din ceea ce am inteles eu,endometrioza este formarea de tesut endometrial (mucoasa care captuseste uterul) si pe alte organe.Nu se stie prea clar ce este cu aceasta boala si ce anume o declanseaza insa,se pare ca o sarcina ar ameliora boala.Cred ca ar trebui sa mergi sa te vada un doctor,pentru ca orice boala luata din pripa are rezolvare mai buna si mai rapida.Sanatate multa!

 

Inga

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Blanca, daca tot ai intrebat pe site-ul doctorului Tutunaru, de ce nu stabilesti o intalnire cu el, poate te lamureste mai bine.

E la spital Elias si e de garda pe 19 feb, cred ca e sambata.

 

e un dr bun si...nici nu ia $$$!!!

Ma rog, nu vreau sa-i fac reclama, dar chiar e bun si merita sa incerci, sa scapi de probleme...

 

Sanatate!

 

gabriela si mariuca

 

Ce bine ca esti...ce mirare ca sunt!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Endometrioza este o afectiune care se caracterizeaza prin prezenta de celule identice cu cele ale mucoasei uterine (endometru) in alte locuri decat normal (uter). Aceste locuri pot fi: vagin, perineu, ovar, trompe uterine sau, mai departe: vezica urinara, intestine.

Aceasta boala afecteaza femeile in perioada reproductiva, niciodata inaintea pubertatii sau dupa menopauza. Celulele de tip endometrial localizate anormal, se comporta ca si endometrul: au reactivitate hormonala si evolueaza ciclic ca si mucoasa uterina; mai intai o faza proliferativa apoi secretorie, asociata cu sangerare. Localizarea anormala devine periculoasa pentru ca sangele acumulat nu poate fi eliminat dar si prin faptul ca leziunea progreseaza si exercita compresie asupra tesuturilor din zona invecinata.

Simptomele acestei boli sunt diverse si depind de localizarea endometrului ectopic. Pot fi dureri prelungite, foarte puternice si cu intensificari mai ales inainte de menstruatie.

 

 

 

Endometrioza poate deveni o boala destul de dureroasa, deoarece tesuturile endometrice ale uterului cresc si in ovare, trompe uterine, vezica urinara, tubul intestinal sau cavitatea abdominala. Etiologia tesuturilor endometriozice consta in cresterea si difuzarea lor lunara, in timpul fluxului menstrual. Cind acestea ajung la gradul de difuzie si nu mai au unde se raspindi, se umfla si produc cicatrice in locul afectat.

Simptomele pot include dureri in timpul raportului sexual, inainte si dupa menstruatie, in timpul urinarii sau al defecatiei. Din alte simptome fac parte durerile care cresc si devin insuportabile in primele zile ale fluxului menstrual. Femeile care nu au reusit sa conceapa un copil timp de un an sau mai mult, avind o viata sexuala activa, pot avea endometrioza si in cazul in care nu au simptomele sus-mentionate.

Cele mai frecvente cazuri de afectare de endometrioza se produc la femeile avind virsta intre 25 si 45 de ani, mai ales daca sarcina si nasterea sint aminate pe mai multi ani, cu toate ca motivele pot fi multiple. Diagnoza endometriozei cere o examinare ginecologica minutioasa, investigatie prin ultrasunet, test cu rezonanta magnetica si laparoscopie.

Cursul de tratament va depinde de virsta, gravitatea simptomelor si dorinta de a mai avea copii. Tratamentul hormonal si alte medicamente pot ajuta la micsorarea volumului tesuturilor endometriozice, insa el nu prezinta un curs de tratament total.

In cazuri de endometrioza grava pot fi afectate si distruse organele pelviene, ceea ce poate duce la sterilitate permanenta. Daca ati sesizat unele simptome din cele mentionate mai sus, consultati imediat medicul.

 

Acestea sunt 2 articole luate de pe net. Am mai multe salvate dar astea sunt cele mai scurte.

 

Multa sanatate.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...