Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sunt foarte necajita...


christeen

Recommended Posts

Desi ma consideram destul de "destupata" in problema nasterii cu anestezie epidurala studiind ce presupune aceasta si cautand chiar medici specialisti care pot face acest lucru la noi, iata-ma in luna a 9-a aproape de nastere, ca medicul anestezist pe care l-am gasit, imi spune nonsalant ca nu vine la maternitate in cazul in care nasc noaptea sau in Weekend, asta dupa ce l-am abordat inca din luna a 5-a si m-a asigurat ca nu e nici o problema, ca e dispus sa o faca (desi la noi se face foarte rar), asigurandu-ma ca voi avea chiar si trusa necesara de la spital. Nu mai inteleg nimic...Cum se poate asa ceva. La ce s-o fi gandit cand a acceptat acest lucru si de ce s-a razgandit? Nu stia inca de la inceput ca este posibil sa nasc noaptea sau in weekend. In rest, nu stie nimic despre analizele mele, nu s-a uitat pe nici o ecografie de-a mea, sa zici ca a vazut ceva si l-a speriat. Judecati si voi!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

E posibil sa astepte insistentzele tale si bineintzeles cotizatia necesara. Si nu stiu daca se mai pune problema acum de a gasi un alt medic. Poate incerci si gasesti unul, iar daca nu, sugereaza-i ca o sa fii recunoscatoare ca la noi in Romania asa merge.

 

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[gravi]Vizavi de cotizatie, cred ca e aiurea, nu? Cum sa-i dau inainte daca nu stiu cum o sa nasc? Vezi cum e, de la a vrea si pana la a se face ceea ce vrei e o cale atat de lunga si neinteleasa. Medicul ginecolog nu vrea sa-mi provoace nasterea si, presupunamd ca ma apuca intr-o seara si am o nastere usoara si spontana, la ce-mi mai foloseste cotizatia. Oricum, dr. anestezist a avut suficient timp sa-si dea seama si cu cine vorbeste, si ce potential am, si de toate...Ca nu i-am spus-o direct ca ii dau atat sau atat, e drept. Dar, din moment ce am sustinut inca de la inceput ca vreau acest lucru, chiar si cu argumentele descurajatoare de la inceput, spuse de dr. ginecolog in prezenta anestezistului, cum ca "aceasta e o procedura mai grea si periculoasa, bla, bla", nu vad ce argumente sa-i mai aduc ca sunt PREGATITA si moral si material. O sa radeti, dar acest lucru ma inversuneaza pe zi ce trece si ma face sa-mi doresc si mai mult sa nasc asa, tocmai pentru a-le demonstra cat de mult s-au inselat in ceea ce ma priveste. Dar nu scap eu? Nu ma fac eu mare? [haibat]Va pup!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa e, pai atunci daca esti hotarata sa mergi mai departe si sa nasti cu doctorul tau, nu pot sa iti urez decat succes, nastere usoara si sa ne contactezi dupa, sa ne povestesti!

Daca se intampla cumva sa nu mai fie nevoie sau sa nu vina anestezistul pentru epidurala, poate te va ajuta putin din experientza mea. La sfarsitul travaliului, pe durata caruia am stat mai mult intinsa in pat, cand am simtit ca nu mai gasesc nici o pozitie in care sa imi mai calmez durerile, mi-a venit intzeleapta idee de a ma ridica, si de a sta pe vine, si apoi ca un soi de genoflexiuni sau genuflexiuni, nu stiu exact cum se zice. De 2-3 ori, ridicat si asezat usor pe vine si in felul asta i-am usurat si grabit lui bebitza venirea pe lume si scapat mai repede de dureri.

 

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, exact asa a nascut si o prietena de a mea, asa cum zis Lucia! Era programat pentru o cezariana dar bebe nu a mai vrut sa stea si a nascut prematur. A avut un travaliu relativ usor, dar ii era greu avand bazinul mic si fiind si foarte slaba (avea 58 de kg), si cand nu mai stia cum sa stea, s-a dat jos de pe masa si a ajuns pana la urma sub masa, pe vine (expresia ei:"ca si cum as fi stat pe un wc turcesc"), si in urmatoarele cinci minute a si nascut! Am mai auzit si pe la alte persoane ca pozitia asta ar usura nasterea, defapt expulzia! Depinde acum daca te lasa sa te dai jos de pe masa, asa de capul tau!

Iar in ceea ce priveste faptul ca anestezistul nu vrea sa se deranjeze in cazul in care nasti noaptea sau in wk, mi se pare tare aiurea, si exact de chestia asta ma temeam si eu, de fapt ma tem, pentru ca si eu voi naste in curand si va fi totusi o cezariana. Dar daca ma apuca noaptea, sau tot asa in wk? Mai rau ar fi sa nu dau de doctorita si medicul de garda sa nu vrea sa se bage. Pentru ca, de regula cam asa se intampla![xx(]

 

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ellinia, sa inteleg ca nu iti imaginezi cum te lasa sa te dai jos de pe masa?

Pai sa te lamuresc...

Cand esti in travaliu, nu stai pe masa de operatie, ci intr-un salon special unde sunt mamicile aflate in travaliu. Acolo poti face ce vrei: sa te plimbi, sa stai culcata, sa stai in picioare, cu sau fara perfuzia legata de tine, sa faci diverse miscari sau ce vrei tu. Iar in momentul cand simti ca nasti, cum a fost la mine (eu eram singura acolo, fara sora, fara medic, fara alta mamica, fara infirmiera - in momentul cand am inceput sa ma asez ghemuit) am strigat sa vina cineva si au venit toti si m-am urcat pe masa de nasteri.

 

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu are rost sa te necajesti,eu inainte sa nasc imi cumparasem chiar trusa de epidurala,in ideea de a nu se intampla sa nasc noaptea (ceea ce s-a si intamplat [:D]) si sa nu aiba in stoc trusa.De anestezist nu m-am sinchisit nici o clipa,intotdeauna este cineva de garda de la anestezie (am nascut la Universitar),mai rau e sa nu vina medicul tau .[xx].(aici poti cotiza ceva inainte asa de aducere aminte...).

Dar,travaliul meu a fost atat de scurt si de intens incat pana a venit anestezistul (de la un etaj inferior,nu au trecut mai mult de 15 minute,sotul meu cronometra disperat) eram la dilatatie 8 si in juma de ora eram gata nascuta.Cred ca cel mai bine iti cumperi trusa iar anestezia stie sa ti-o faca orice medic de specialitate.Si nu cotiza inainte,poti pati la fel ca mine (sincer iti doresc sa ai o nastere la fel de rapida ca a mea).

 

Monica si bebe Bogdan (01.09.2004)

http://community.webshots.com/user/monicaotelea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...