Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Vrancea(4)


Recommended Posts

[hia] fetele

 

Kata abia astept pozicile.Ma bucur ca Roby a fost in forma,ca doar a fost "marele" sarbatorit,nu?[;)]

 

Lorena bine ai revenit! [pup] Din pacate,eu nu te pot ajuta cu reteta pt pasca,pt ca mi-s cam antitalent in bucatarie [:D],in schimb,daca intri la "cartea de bucate" a DC cred ca o gasesti(o sa dau eu o cautare acum si daca o gasesc,pun un link).

 

Andra,Prixi????

 

Noi aseara am avut musafiri,o tanara familie din Iasi,si ne-am simtit super-bine si chiar am luat o decizie:de Pasti facem impreuna cozonaci si oua rosii.Abia astept,ca singura...nu m-as fi incumetat sa fac.

 

In rest...va pupicesc si revin

 

 

 

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugoid="red">

 

noi[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 114
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Neatza!

 

Sa nu uit, am intrat pe culinar si am scos reteta:

Pasca cu brinza de vaci

 

Ingrediente:

750 gr. brinza de vaci proaspata, 100 gr. unt, 200 ml smintina, 50 gr. gris, 50 gr. faina, 200 gr. zahar, 5 oua, 1/2 lingurita de sare, 100 gr. stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de lamiie

 

Mod de preparare

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit. Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisindu-se alternativ doua cite doua. In spatiul din mijloc se pune umplutura. Se freaca brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smintina, sarea, grisul, faina, coaja de lamiie rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit se pune peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare. Se preseaza cu mina lateral, inalt, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza. Se asaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou sau numai cu albus si se da pasca la copt in cuptorul incalzit.

 

sau:

 

Pasca de Paste

 

Ingrediente:

pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg. faina, 8 galbenusuri, coaja de lamiie, o cana cu lapte dulce, 300 gr. zahar, 200 gr. unt. Pentru umplutura: 1 kg. smintina groasa, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 gr. stafide, 300 gr. zahar, sare

Complexitate: Medie

Nota:

Numar voturi: 3

Comentarii: Fara comentarii

 

 

Mod de preparare

Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca. Umplutura se realizeaza combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smintina. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.

 

Acum am treaba dar intru mai tarziu sa va povestesc . [pup]

 

 

 

 

 

--------------------

 

Andra

Noi [huta]

Weekend 2-3 aprilie

 

Ajutati un OM sa traiasca!id="red">

 

Subiectul Liviu pe forumul DC

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetelor!

 

Vaaai, toata lumea a semnat deja condica, numai eu ...am ajuns cu intarziere! Ei, dar vad ca nici Andra nu ne-a zis nimic despre petrecere!Desi eu stiu, ca-s smecherutza[;)], si am intrat si la fetele din Anglia si am citit acolo! [:D]

 

Chiar ca asteptam pozicile, Kata! Dupa atatea descrieri, suntem sigure ca v-ati distrat de minune!

 

Nici eu nu stiu reteta de pasca, Lorena , ca te-as fi ajutat cu draga inima! Dar asa cred si eu ca sigur o gasesti in cartea de bucate a forumului!

 

Felicitari Flori pentru decizia luata si am sa va tin pumnii sa va iasa cozonacii! Eu cred ca voi cumpara niste briose de aici, care sunt nemaipomenite, si poate am sa fac niste prajituri, ca se pregatesc mai usor! Pentru oua, sper sa gasesc vopsea pe aici, daca nu ...le colorez cu carioca sau cumpar numai oua de ciocolata si gata![:D]

 

Va las acum ca trebuie iar sa invat la flamanda ca am deseara curs!

Am sa mai intru sa vad ce ati mai postat!

O saptamana usoara la toata lumea!

 

Pupici![pup][pup][pup]

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa...

 

Pai sambata am facut curat, am facut salam de biscuiti, am facut baie, m-am epilat, mi-am facut unghiile...parca plecam la Hollywood la petrecere! [bis] Ei, oricum, daca sambata sunt si eu libera, e ziua in care am grija de mine de obicei...

 

Si sambata seara am mers la chef. Ma asteptam la lume multa, muzica, dans... [pk]Insa am constatat cu tristete ca nu mai stim sa ne distram asa cum trebuie sau poate noi stim dar nu mai stiu altii...cert e ca nu a fost cu nimik diferit fatza de o zi in care mergeam in vizita...Am stat tot cu aia mica, Alexandra Maria (cheful era acolo in casa) si de vorba...si la 11 am venit acasa..

 

Mi-e dor de o petrecere din aia [roker][disco] cum faceam in liceu, in facultate...chiar asa s-au dus timpurile oare?

 

In fine. Duminika de dimineata ne-a trezit soarele. Ce zi frumoasa! Am fost la alimentara romaneasca, cu Roxana (Voljena) si Karina si am cumparat (eu) niste cremwusti, un salam de Sibiu si niste carnati oltenesti...Nu prea aveam ce alege pt ca era pe duca marfa, azi primea alta dar nu am cum sa mai ajung...

 

Apoi am venit la noi si au mai venit si Cristina, Cristi, Ramona si Andreea, asa ca in casuta noastra mica nu mai aveam loc...[:-)))] Am facut pizza [papica], am mancat tot felul de chipsuletzee si salam de biscuiti si am stat pana tarziu la vorba...Azi dimineata abia m-am dat jos din pat...Si Lari saracutzul ca s-a trezit de la 5.30...[q]

 

Azi a plouat de dimineata dar acum a dat soarele...deh, Londra!

 

Eu vreau sa incerc chiar weekendul asta un cozonac pt ca ma tem sa fie prima data chiar de Paste sa nu gresesc...

Am o reteta simpla de la o profesionista asa ca va spun ce mi-a iesit!

 

Noi avem vopsea de oua din .ro ca mi-a trimis mama iar azi ajunge iar soferul cu pachet de la ai mei in care avem varza pt sarmale (traiasca mama ca mi-a trimis deja foile taiate! [pup]) si pastrama!!

 

Nici nu ne-am hotarat ce facem de Paste, am vrea sa mergem undeva in afara Londrei, poate Cambridge...sau poate stam acasa sa ne odihnim!

 

Pupici fetelor scumpelor.

 

 

--------------------

 

Andra

Noi [huta]

Weekend 2-3 aprilie

 

Ajutati un OM sa traiasca!id="red">

 

Subiectul Liviu pe forumul DC

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu chiulim deloc Andra draga, doar ca mai intram, mai aruncam o ochiada, citim ce au mai scris fetele harnicute...

 

Oricum cred ca tot v-ati simtit bine sambata, chiar daca nu ati mai dansat ca pe timpuri![:D]Am observat acelasi lucru si la mine si la sotul meu, dar probabil ca de vina e varsta![:D] Ne incanta mai mult o iesire cu prietenii sau chiar stat acasa la noi sau la ei, si vorbit...pana ni se termina toate subiectele de discutie! La fel, rontaim si noi cate ceva, mai facem noi fetele ceva bun, mai o bere, ca doar v-am zis ce minunatii avem aici si uite asa pana la ziua!!!

 

Am auzit ca si pe aici ar fi un magazin romanesc, se numeste "La George" [;)], dar e asa de departe...si asa de aglomerat, ca de fiecare data sfarsim prin a lua tot ce avem nevoie de la magazinul polonez de alaturi![:D]

 

Chiar sa ne spui cum faci cozonacii, ca daca stiu ca reteta e verificata, poate fac si eu (ar fi prima oara)! De fiecare data as fi vrut sa incerc, dar cand vedeam cat de mult trebuie framantat aluatul, ma lasam pagubasa!

 

A propos de frunze de varza: eu pun la murat varza aici, mi-am cumparat o galeata de plastic si pun o varza taiata fideluta si cand se mureaza, fac o varza calita... [pofta]. Am incercat sa pun si foi intregi pentru sarmale, dar varza de aici e diferita de cea de la noi, adica e asa de scortoasa ca nu am putut sa fac sarmale! Cica ar fi varza turceasca care ar mai semana cu aia de la noi, dar nu am cumparat pana acum si nu stiu sigur!

 

In privinta vremii, nu are rost sa mai spun nimic pentru ca vorba aia: esti la o azvarlitura de bat de noi si poti sa fii sigura ca daca la voi ploua, intr-o ora ploua si la noi si daca la voi e soare, tot ce-i posibil ca si la noi sa fie! Am citit ca esti specialista in incantatii [:I]...vezi ce faci pentru we viitor sa nu mai [pic]!

 

Va pup fetele![pup][pup]si mai vorbim!

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu is pe aici,dar ma invart pe la "greva postei" [xx(]

 

Avem si noi o vreme...nu-ti vine sa faci nimic...Cezar acum a plecat la sala si numai ca nu dormea in picioare,asa era de terminat.Iar eu sunt cam asa [toanerele

 

Azi fac snitele de peste...Aaaa si sa nu uit:de azi am zis ca incerc sa renunt la dulciuri,prajeli,paste si alte cele ce ingrasa,ca observ ca dau foarte greu jos Kg de pe mine,asa ca trebuie sa fiu fff.atenta sa nu mai pun.

 

Pupi si revin [:X][:X][:X]

 

 

 

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugoid="red">

 

noi[foto]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[:-)))] Pai snitelele nu sunt prajite???

 

Io vreau sa fac saptamana asta peste cu mamaliga si mujdei de usturoi dar Lari nu mananca peste...[q] Azi ma pune sa ii fac iar supa cu galuste ca asta ii place lui...si felul doi cred ca fac iar un pui cu ciuperci (marengo).

 

Pup fetele.

 

--------------------

 

Andra

Noi [huta]

Weekend 2-3 aprilie

 

Ajutati un OM sa traiasca!id="red">

 

Subiectul Liviu pe forumul DC

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...