Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Galuste delicioase


hristina

Recommended Posts

quote:Originally posted by alayna
quote:Originally posted by Darria

Cu riscul de a ma repeta, mai spun o data cum prefer sa le fac ca sa fie bune: ou+gris(imi pare rau ca nu am cantitati, le fac ochiometric [:D] ) -> consistenta unei creme mai groase. Apoi las 10 minute sa traga grisul ou, sa se intareasca. Lasand grisul sa absoarba oul, galustele vor fi pufoase, nu tari, dar sa nu pui prea mult gris.


id="quote">id="quote">Ahaaaa,eu nu le-am mai lasat sa traga oul.In partea a doua am pus mult gris,puteam sa fac niste bile perfect rotunde.Si le-am pus la fiert repede.Pai daca mai lasam 10 min ,se faceau ciment[bang].De asta au iesit tari. N-am stiu ca grisul se va umfla.Nu prea am gatit cu gris.Acum am inteles.Data viitoare o fac mai moale si las grisul sa se umfle.[8D]Din greseli invata omul ! [:D]"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
id="quote">id="quote">Hai sa-ti zic si eu cum fac galushtele...pun 2 oua,sare,4 linguri la ou de gris.2 linguri de ulei si minunea de bicarbonat de sodiu....face minuni...Separ albusul de galbenus si il bat spuma...galbenusurile le frec cu sarea si uleiul,adaug albusurile si apoi grisul,ploaieLa urma pun un praf de bicarbonat ..si gata...Le fac si le las vreo 10 minute..dupa care dau focul incet la supa si incep sa le pun cu o lingurita uda..si le las la fiert...20 de minute...La 10 minute le intorc ca se umfla si nu se fierb in intregime....Sa-mi spui daca le faci asa daca ti-au iesit....[pofta][pofta]IOANA 2006(1an si 2 luni)[foto]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Hai ca vin si eu cu secretul meu.

Eu le fac din 2 oua pe care le bat bine (fara sa le mai separ), pun un pic de sare si gris cat sa fie cum zic si fetele, ca o crema groasa (incat sa nu curga daca o iei cu furculita, de ex), pun si cam 2 lingurite de ulei, si marele secret: un praf mic mic de tot de praf de copt (ca sa iti dau exemplu de cantitate - cat e marimea unei pastilute). Castronelul cu compozitie il dau la frigider, il tin acolo 20-30 min. Cand le pun in supa, focul e dat la minim, incat supa sa nu fiarba in clocote, pun galustele cu o lingurita inmuiata in apa, dupa care las sa fiarba acoperit cam 20 min.

Daca nu va displace solutia asta cu praful de copt, e solutia ideala ca sa va iasa pufoase si sa nu mai aveti bataie de cap. Nu sunt o bucatareasa cu experienta, nu invart oale cu mancare toata ziua, dar galustele mele ies intotdeauna ireprosabile (am dat gres doar prima data cand am facut galuste pt. ca era compozitia foarte subtire si s-au imprastiat prin oala, dar am remediat problema punand inca un pic de gris).

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Hai sa va ajut eu deoarece decand am reteta asta mi-au iesit intotdeauna pufoase.Se bate un ou marime M cu putina sare,se pune 35 gr.unt tinut la temp.camerei,apoi incet incet,amestecand,se pune 80 gr.gris.Supa trebuie sa fie fierband,pt ca se pun imediat cu lingurita in supa.Se lasa sa fiarba 20 min,dupa care se i-a deoparte,si inca 10 min se lasa acoperite cu capacul.Pofta buna![cina2]

 

hey!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...