Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Reteta testata de COZONAC PUFOS


Recommended Posts

vai de mine ma scuzati, pierdusem din ochi subiectul asta...nu stiam ca-s asa multe intrebari! deci mii de scuze inca o data si sa trecem la treaba:

Nastea23: nu se sparg sub nici o forma formele de Jena. foloseste-le cu incredere. eu m-am saturat sa facut cozonaci in forme traditionale si ii fac doar asa, rotunzi, sau mini portii, in formele mici de jena, cat se mananca o data.

Catutza: sigur ca la loc ferit de curent....modific si in reteta! eu tin orice aluat cu drojdie cum am invatat de pe culinar, la dospit in cuptorul stins, doar cu lumina aprinsa inauntru. sau incalzit la 30 de grade, stins si pus apoi aluatul inauntru la crescut. asa poti sta si cu geamul deschis la bucatarie! eu ii framantla robot maxim 10 minute...hai 12 cu tot cu amestecat de vreo doua ori. e joaca de copil. mie imi iese un cozonac mare sau cati ai vazut in pozele alea. de Craciun fac cam 3 ture, ca duc si cadou, in vizite, etc.

Adema: umplutura cea mai folosita este cacao frecata cu unt si nuci presarate deasupra, plus stafie imbatate in rom. sau rahat si stafide.

Nana: umplutura cu branza....ca la pasca? cred ca poti freca ceva branza dulce cu zahar, eventual un galbenus si stafide in rom...si gata! mare grija sa nu fie prea curgatoare si nici prea multa, ca sa creasca frumos cozonacul.

spor la treaba tuturor, sa vad ceva poze in curand!

 

Roxana

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 101
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Roxana am si eu o intrebare, arata super cozonacii si poate ma decid sa incerc si eu anul asta de Craciun: ce fel de drojdie uscata folosesti? Eu folosesc de obicei numai drojdie obisnuita asa ca nu stiu cea uscata care e mai ok. La framantatul in robot o adaugi asa uscata, fara sa o dizolvi in nimic?Mersi mult.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">
Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Indraznesc sa pun si eu reteta mea de cozonac pufos, cu procedura foarte simpla de executare, asa mi se pare mie, desi trebuie framantat:

 

Cozonac pufos

 

Pentru 1 kg faina:

½ litru lapte, 6 oua – galbenusurile (albusurile se folosesc la umputura: batute spuma cu zahar, amestecate cu cacao si nuci macinate si stafide inmuiate in rom), 50 g drojdie, 300 g zahar, 1 lingurita sare, 200 g ulei, arome (coaja de lamaie+portocala, rom)

 

Maiaua: laptele se fierbe. Se adauga dupa clocot 2 linguri faina in ploaie, amestecand repede cu telul si se opreste, se da la rece. Dupa ce s-a racit se pune drojdia frecata cu zahar, 2 linguri ulei si 1 ou intreg din cele 6. Se freaca bine si se lasa la cald.

Separat se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, sarea si aromele. Cand s-a umflat maiaua, se amesteca bine cu galbenusurile si apoi cu faina toata (eu o cern de vreo 3 ori inainte). Se framanta si se pune treptat uleiul, se loveste de lighean (cam de 100 ori [:D]) si se lasa la dospit 1 ora + 1 ora in tavi.

se umplu cu amestecul de nuca si cacao cate 2 sau 3 ruloauri si se rasucesc/impletesc. inainte de a-i baga la cuptor (eu ii coc la foc mic) ii ung cu galbenus de ou si ii presar cu zahar tos. ies aurii. [pofta]

cozonacul de Paste

 

 

Gratiela, mamica strumfilor [hippi] Mariuca si [copil] Stefanut

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alynutza folsoesc drojdie uscata de la dr. oetker, nu am vazut alta sincera sa fiu. am folosit si drojdie proaspata fara probleme. drojdia uscata o pun dupa chef, direct in faina cand ma grabesc sau o las sa se umfle nitel inainte cu 10 minute in 3 linguri de apa

calda si o lingurita de miere.

mmmmm cat de bine arata cozonacul ala Gratiela! e umplut cu nuca?

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roxana, mare multumita de raspuns. [flo]Gratiela, reteta ta se poate framanta si la robot?

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">
Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Roxana, da, e umplut cu nuca si stafide. cam asta e umplutura noastra preferata. Multumesc de aprecieri, ai tai arata grozav! am retinut ideea cu vasele de jena.

 

Alynutza, nu stiu ce sa-ti spun, nu am incercat niciodata, eu am norocul sa mi-l framante sotul [il], ii place.

 

Gratiela, mamica strumfilor [hippi] Mariuca si [copil] Stefanut

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...