Zooey Postat Noiembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2013 (editat) Am facut si eu in weekend, din pacate tot horror mi-au iesit. Cu pasta de curmale, dar in loc de faina de hrisca am pus de ovaz. Nu stiu ce n-am respectat, consistenta mi s-a parut ciudata, ar fi mers si mai dulci, mai multa pasta de curmale sau poate banane, eu le-am facut cu prune si scortisoara. Editat de Noiembrie 4, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cellena Postat Noiembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2013 (editat) Am mai incercat la un moment dat sa pun jumatate de cantitate faina (de hrisca sau de mei) si jumatate malai. Incercati si asa... Sa nu uitati sa scurgeti bine fructele inainte sa le incorporati. Sau poate mai putin iaurt.... Alte idei nu am :( Editat de Noiembrie 4, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
irilac31 Postat Noiembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2013 Asa...deci...eu acopar torturile cu pasta de zahar facuta de mine in casa. Lilly...d-na Viorica acopera torturile cu fondant cumparat, la nivelul la care a ajuns nu se mai complica sa faca ea pasta in casa. Bioana, am incercat si eu sa fac fondant din masharlow dar eu prefer pasta de zahar.mi se pare ca se framanta mai bine...sau doar ca m am obisnuit eu cu ea.. faci tortul il acoperi cu un strat f subtire de crema/unt/gem apoi aplici foaia de pasta de zahar. Incerc tot sa pun poza cum se taie blaturile dar nu merge....ma scoate din sarite ca nu pot atasa pozele...mai incer nu ma las pana nu reusesc. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
irilac31 Postat Noiembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2013 Bioana ce fel de lapte i-ai dat...de vaca? Mie imi e cam frica sa -i bag laptele de vaca...nu stiu de ce Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
irilac31 Postat Noiembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2013 Asa...acum sa va scriu reteta de pasta de zahar pe care o fac eu si-mi iese tot timpul. Pe net gasiti fel de fel de retete...pana sa o descopar eu pe asta mi-am prins urechile. 5 g gelatina/ 60 ml apa / 2 ling miere / 50 g ulei de palmier / 50 g amidon / aprox 600 zahar pudra. Gelatina se pu e in apa si se lasa 10 min sa se umfle, apoi se adauga mierea si se pune pe foc pana cand se topeste gelatina....atentie mare sa nu fiarba compozitia...doar sa se topeasca gelatina. Cand s-a topit o luam de pe foc si adaugam uleiul, apoi lasam la racit( eu o racesc afara, amestec continuu pana prinde consistenta..devine mai grosuta). In acest mom puteti pune colorant gel daca vreiti ca toata pasta sa aiba aceeasi culoare...daca vrei sa faceti mai multe culori lasati colorarea pe mai tarziu.Acest " sirop" se amesteca cu amidonul si zaharul puse cate putin...mai inati se amesteca cu lingura apoi cu mana ca pe un aluat.Daca vreti mai multe culori, cand e inca moale si se lipeste de maini,luati cate o lingura din pasta si puneti in castonele separate apoi puneti colorantul GEL, apoi tot adaugati cate putin de zahar. Nu puneti f mult zahar...daca e prea mult pasta va crapa. Trebuie sa fie moale dar sa nu se prinda de maini si sa o puteti intinde cu sucitorul. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
irilac31 Postat Noiembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2013 Asa...acum sa va zic ponturile :-) Mierea sa fie de salcam pentru ca este mai deschisa la culoare si nu denatureaza culoarea pastei. ulei de palmier sa-l folositi in stare solida daca e lichid va absorbi mai mult zahar.E recomandat pt pasta pt ca nu are gust specific cum ar fi untul sau uleiul normal,nu miroase si se absoarbe in pasta lasand-o moale si elastica. zahar pudra - de preferat rasnit si cernut inca o data,in acest fel pasta va iesi super fina. Cei drept eu cand ma grabeam si nu aveam de facut cine stie ce fineturi il lasam si asa.Eu folosesc doar zahar Margaritar deoarece contine si o cantitate mai mare de amidon decat alte marci. Colorantul pe care il folositi sa fie gel nu lichid. Cel lichid strica consistenta si se va folosi mai mult zahar. Nu veti obtine niciodata la pasta de zahar culori tari( rosu intent, albastru cerneala etc)..din cauza ca zaharul, alb fiind va deschide culoarea, dar culori pastelate obtineti sigur... exact ce aveti voi nevoie. Nu puteni ff mult colorant pt ca se strica pasta...se taie, cum ii spun eu. Daca vreti mai colorat puneti colorantul cat pasta inca e moale se framanta mai bine. Sigur..puteti pune si cand e gata dar trebuie intervenit iar cu zahar si va iesi pasta prea tare. Pasta se poate face cu o zi inainte ( eu o fac pe loc...adica nu o tin in frigi), se acopera f bine cu o folie alimentara dupa care se tine in frigider. Inainte de utilizare se scoate din frigi si se lasa la temperatura camerei 2 ore apou se framanta f f bine. Initial va avea o consistenta mai sfarmicioasa apoi se va lega. Cand intindeti foaia folositi ulei pe masa de lucru... Offf nu mai stiu ce trebuia sa va mai spun....daca aveti nelamuriri va rog intrebati-ma.Spor la treaba Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
irilac31 Postat Noiembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2013 cateva idei...dar gasiti o gramada pe net Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
irilac31 Postat Noiembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2013 in sfarsit pot atasa Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pyaoliang Postat Noiembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2013 Multumiim, Irilac pt. idei si schita! Si pt. retete...cred ca ma incumet si eu sa fac, dar o sa fac o proba saptamana asta. Nu gasesc miere de salcam, dar caut una cat mai deschisa la culoare. Am vazut doar colorant lichid, mai caut. Vreau sa-mi iasa un albastru pal, deci prea mult nu cred ca trebuie.Primele doua torturi sunt facute de tine?Multumim inca o data. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pyaoliang Postat Noiembrie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 4, 2013 Si sa mai scriem si retete de bebici, zic... Rosii umpluteavem nevoie de:- rosii rotunde, mai maricele- oua...astea in functie de cate vreti sa faceti, atatea oua cate rosii aveti-smantana-ulei-putina mozzarela, daca ati introdus-o, daca nu, nu-i musai. Reteta reprezinta o masa gustoasa pentru intreaga familie, deci puteti face separat fara sare pt. bebici.Rosiile se scobesc, nu ft. mult, se lasa peretii mai grosi, se pastreaza continutul.In fiecare rosie se pune o lingurita de smantana si se sparge cate un ou. Optional, pentru adulti, se pune sare, piper, cascaval/mozzarela (deasupra oului).Se introduc rosiile intr-un vas de yena uns cu ulei si pe langa se pun bucatelele de rosii ramase.Vasul se da la cuptor pana cand oul este complet gatit (faceti testul cu scobitoarea).Eu o sa fac maine pt. Victor, daca tot e asa iubitor de rosii...Dar in sosul rezultat (pt. ca va ramane un sos delicios) o sa-i inmoi painica integrala pt., nu-i asa, aportul de CAAARBS :-) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.