Bubulina42 Postat Martie 23, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2014 ahhh, tarta asta de clatite cu spanac se cere facuta!!Multu,Bioanaaaaa! [flor] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Martie 23, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2014 BUBU notar reteta de chiftelute de cartofi.probam saptamana viitoare,cu siguranta.multumesc.azi am probar tarta cu spanac si feta.eu nu am pus si ciuperci.super gustoasa....saptamana viitoare,am musafiri si o repet.si eu am degand sa o fac si cu fructe.fetelor,merita facuta reteta,o sa va placa...si am mai facut chiftelele melé de spanac si o tarta-3 ciocolati....Irina a mancat aluat de tarta....ce s-a mai distrat frramantand...doamne ce ii mai place.nici nu misca pe scaun,sa nu cumva sa nu o dau jos...a probat si umplutura...BUBU clatite cu ciuperci ai facut? Tot in Israel am invatat.sa iti povestesc...fierb 2-3 cartofi si reci ii zdrobesc bine,ca pt piure.separat calesc ceapa tocata marunt,ardei rosu si ciuperci.adaug sare si matar si amestec apoi cu cartofii.umplu clatitele si le servesc aperitiv,cu o lingura de smantana... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Martie 23, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 23, 2014 Imi place poza... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Martie 31, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2014 Ieri am facut vinete umplute la cuptor...nimeni nu mai gateste nimic?? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bubulina42 Postat Martie 31, 2014 Raport Distribuie Postat Martie 31, 2014 Cornulete ultra rapide 200g faina1galbenus125g margarina75g zahar2lingurite coaja rasa de portocala2plicuri zahar vanilatse framanta toate si aluatul rezultat se inveleste in folie si da la rece 60min.Apoi se iau bucati din el,se modeleaza cornulete care se pun in tava,pe hartie de copt si se dau la cuptor,la 160 grade pentru 10-12 min.Fierbinti se trec prin zahar pudra (sau nu):) Eu am pus unt, insa sunt un pic mai tari cu unt, dar delicioase.Mi s-au parut mai bune fara zahar, decat date prin zahar.Ies doua tavi. Aluatul pare sfaramicios, chiar e , asa ca rabdare, fiindca se lucreaza usor, pana la urma. se face f f repede.Trebuie doar ora aia la frigi si gata:) Portocala le da o aroma divina.Nu e nevoie de4 praf de copt, de nimic, asta e super.Si cresc:) reteta nu imi apartine, of course, am gasit-o pe un site si mi-a placut, mai ales ca e rapida.Bioana, suna tare bine, cum ai facut vinetele, ce ai pus? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Aprilie 1, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 1, 2014 Off,off...am pierdut mesajul...ziceam ceva de genul...BUBU mersi mult.maine ma apuc de treaba.Irina o sa fie foarte incantata.parca mi-o inchipui incercand sa isi deslipeasca rahatul (le pun rahat si dulceata)de pe degete....nu o sa le dau prin zahar.am si eu o reteta asemanatoare.cum eu am putin timp(ca vreau sa le fac cu Irina si ea merge f devreme la culcare,il pun vreo 20 de minute la congelator.e faramicios cum zici tu,dar asa rece se lucreaza fain...mersi mult de tot. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Aprilie 1, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 1, 2014 Vinete umplute tai vinetele in doua,pe lungime.le increstez bine cu cutitul si pe lungime si latime,fara sa ajung la coaja,dar aproape pana jos.le inghesui pe o farfurie,sarezi putin si sigilezi cu folie de bucatarie sa nu intre aer.asa le dai la microunde cateva minute.al meu e lenes...le-am lasat 3 minute.apoi le scoti,pui cu fata in jos si cand sunt mai reci scoti toata pulpa cu ajutorul unei linguri.o toci marunt.pt.ummplutura calesc ceapa,ardei,morcov ras marunt,ciuperci,vinete si rosii sau vreo 2 linguri de sos de rosii.sau in loc de ciuperci pun carne tocata.umpli jumatatile de vinete,pui deasupra branza,sau ungi cu sos de rosii si apoi branza,sau doar felii de rosii...si dai la cuptor.eu le las 15-20 de minute si apoi dau la gratinat inca vreo 2-3 minute.Irina a mancat duminica o jumatate de vanata... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bubulina42 Postat Aprilie 1, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 1, 2014 wow, ce bine sunaaaa, trebuie sa incerc neaparat reteta asta, cine stie cum am surpriza sa manance si Nicholas, ca ar fi un gust complet nou pentru el.. Maine oricum mergem la cumparaturi, am o lista lungaaaaaaaaaaaa:)Merci mult, Bioana draga! [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Aprilie 1, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 1, 2014 (editat) Así pregatesc qnochi de cartofi cu sos de vita.ne plalc la toti...-gnochi gata cumparate ca am f f putin timp...(adica galuste de cartofi).astea doar le fierb in apa cu sare(se fac sin cartof fiert,ou,faina..)-sos-tai julien o ceapa mare si o pun la calit,adaug ardei rosu taiat f subtire si morcov(il tai cu instrumentul ala de curatat cartofi si morcovi...)apoi adaug carne de vita,la fel de subtire taiata si cateva rosii decojite.eventual cateva linguri de sos de rosii(daca m-ai gasesc din cel facut de mine...)si las pe foc mic.in ultimele 5 minute pun si galustele de cartofi in sos... Editat de Aprilie 1, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bubulina42 Postat Aprilie 2, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 2, 2014 Mălai dulce şi lapte Mălaiul dulce e un desert ușor de făcut, deloc sofisticat și merge foarte bine și la micul dejun alături de o cană de ceai sau o cană de lapte.Pentru 12 porții:130 g făină albă130 g făină de porumb grisată130 g griș din grâu130 g zahăr3 ouă medii130 g iaurt slab200 ml lapte½ păstaie de vanilie1 linguriță bicarbonat de sodiu, stins cu zeamă de lămâie50 gr visine proaspete sau din compot (optional)Coajă de lămâie Gălbenușurile și zahărul se freacă împreună până se obține o spumă albicioasă. Albușurile se bat spumă cu o pișcătură de sare. Făina, grișul și mălaiul se amestecă bine într-un vas, se adaugă spuma de gălbenușuri și zahăr, coaja unei lămâi dată prin răzătoarea mică, iaurtul, laptele și bicarbonatul stins. Se amestecă bine apoi se încorporează în compoziție spuma din albușuri. Se adaugă la urmă vișinele și semițele din păstaia de vanilie. Se toarnă compoziția într-o tavă pentru chec și se dă la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius. Se verifică cu o scobitoare și dacă e cazul se mai lasă câteva minute până se coace (dacă scobitoarea iese curată din prăjitură, e semn că s-a copt). (la mine a fost gata intr-o ora si 5min, tinut la 350gr).Bine de pus malai din acela fin,ok?E bun si Nicholas a mancat doua felii,nu mi-a venit sa cred! N-am pus visine ca nu am avut.Mi se cam pare mie ca el vrea numai chestii noi, sa le testeze:))),deci am treaba, daaaa? [flo2] [flo2] Bioana, merci frumos , asta cu gnocchi trebuie sa incerc si eu, ca ii dau rar carne de vita.Si nici eu nu i-am dat pana acum vinete.Ciuperci da.Ar trebui!Anyway.O sa incerc tot ce e scris de tine aici, asta sigur.Pupam Irinuca si mamica de Irinuca si le dorim o zi minunata, la fel ca tuturor minunilor! [flo2] PS reteta e luata dupa un site de papa pt copii Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.