irilac31 Postat Aprilie 3, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2014 Pateul asta de casa suna tare bine, chiar cautam o reteta de genul asta sa mai diversific micul dejun...astept reteta. Si astept reteta si de la magdalene miam miam... Acum vreau sa-i fac BB dar jumatate de portie si pun compozitia in forme de briose, sper sa-mi iasa cateva. Iar pt wk vreu sa incerc sa-i fac pizza si sa-i dau prima data ciupercute. Aveti poate reteta de vreun aluat fraged pt pizza? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
almy Postat Aprilie 3, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 3, 2014 Aluat de pizza500 gr faina2 lingurite drojdie uscata400 ml apa calduta2 lingurite sare5 linguri ulei Se amesteca mai intai ingredientele uscate, apoi incet incet apa si uleiul. Se framanta bine, se lasa la dospit 2 ore la cald.Poti sa-l framanti la masina de paine daca ai. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bubulina42 Postat Aprilie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2014 Iri, Bioana, multumim de reteta! [flo2] si eu prefer metoda :"dupa ochi", doar la retetele noi ma mai cumintesc,pana vad ce si cum, apoi intru la "modificari". Da, e clar ca trebuie sa ii fac si eu, papanasii astia draguti, in putinele seri in care am putea vorbi despre cina.Bioana, nici eu nu i-am dat inca ficat la Nicholas si nici nu ma grabesc, pateul ala era pentru noi, daaaa, astia mari si pofticiosi, nu pt mofturosenii Almy, am soptit la iepuras ca vreau si eu, de Paste, o masina de paine, ca asa am niste retete pe care le-a faceeeeee, au au au! Insa de multe ori imi fura mult timp framantatul. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bubulina42 Postat Aprilie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2014 Ingrediente – Pate de ficat de pui400 g ficat de pui75-100 g unt3 galbenusuri fierte de ou5-6 boabe de piper1 bucata de 4-5 cm de praz/1 ceapa micasarepiper macinat Mod de preparareCuratam ficatul de punguta de fiere cu foarte mare atentie. Il spalam si il punem intr-o craticioara. Il acoperim cu apa (apa sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete), adaugam prazul/ceapa, taiat in ineluse subtiri, boabele de piper si 1 lingurita de sare.Fierbem ficatul pana este complet patruns (cca 20-30 de minute), la foc mic. Cu o lingura, luam spuma formata la suprafata apei.Fierbem 3 oua tari, pt cca 8-9 minute, le curatam, le taiem in doua pe lungime si extragem galbenusul.Dupa ce ficatul a fiert, il trecem rapid printr-un jet de apa calduta si il lasam sa se raceasca.Punem in robot ficatul rece, prazul, galbenusurile de ou, sare(daca mai este nevoie), piper macinat si untul moale (puneti doar 75 g la inceput si daca nu este suficient de cremos pentru gustul vostru, mai adaugati inca 25-30 g unt).Mixam pana cand obtinem un pate fin si cremosSuna si arata, mai ales, suuuper! Reteta e luata de pe site-ul Laurei Adamache, stiu ca are multe retete suuuper, insa nu am avut inca timp sa vad ce si cum.Sigur insa ca o sa pun o ceapa mica, prazul de aici e tareeee de ti se uraste pana fierbe sau inmoaie... Sper la bucatareala, cand aveti timp! [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Aprilie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2014 Neata,BUBU mersi de reteta.bine ca ai lasat reteta,ca desi cunosc site-ul ei si fac multe,multe din retetele ei cine stie daca/cand dadeam de reteta asta...la cat timp am liber...prazul imi place mult,fierbe repede,insa oricat il mixez imi mai raman "ate"...ma omoara...asa ca mai noi mai scot din el dupa fierbere.am ramas datoare... Empanada de atun (o placinta spaniola cu ton) pt masa:-500 gr faina. - 200 ml vin alb(de gatit,sau unul in plan ieftin). -1 ou. -100 ml ulei . -sare. -10 gr drojdiepui faina intr-un vas si la mijloc pui oul,sarea,vinul si drojdia.incepi sa framanti si incorporezi treptat uleiul.apoi la la odihna 20 de minute.nu e musai frigider.apoi o imparti in 2 si faci 2 foi.se intinde f usor.eu pun aluatul intre 2 hartii de copt,il intind si asa il pun in tava.iar foaia de copt de deasupra o folosesc sa intind a doua foaie.cateodata mai las putin aluat sa modelez putin deasupra.fac niste suluri mici si le pun fie pe diagonala,fie pe latimea si lungimea tavii .inainte de a da la cuptor ungi cu ou amestecat cu putin ulei sau lapte.umplutura clasica aici e atun cu sos de rosii.sosul de rosii de casa eu il fac asa:calesc o ceapa si 1 usturoi mic,apoi adaug o fasie de ardei verde si una de ardei rosu.nu te obosi sa le tai marunt,ca merg la robot mai apoi...asa si apoi rosii f coapte,pe care eu le decojesc...cam 400 de grame.o jumatate de lingurita de zahar(pt a taia din aciditate rosiilor)si sare.poti pune si o frunza de dafin,cu conditia sa o scoti inainte de a baga la robot.eu iau putin de pe foc,mixez bine si apoi adaug o conserva mare(350-400 gr)de ton scurs bine de ulei.pui umplutura intre cele 2 foi si gata.sa intepi cu furculita foaia de deasupra.la 180 de gr cam 40 de minute.iti dai tu seama cand e gata,dupa cum arata foaia.pofta mare. MAgdalene clasice cu lamaie si scortisoara -125 gr de oua(fie 3 mici,marimea M,fie 2 o mai mari)175 gr zahar-60 ml lapte-190 ml de ulei-210 gr faina-7gr de praf de copt-un praf de sare-coaja de la o lamaie mare-scortisoara.toate sa fie la temperatura camerei.mixezi bine,bine ouale cu zaharul,pana se deschid la culoare,apoi adaugi laptele si uleiul dupa care restul de ingrediente uscate(faina,sare,praf de copt,lamaie si scortisoara amestecate).mixezi pana s-au incorporat bine si acoperi si dai la frigider pt 1-24 de ore.asta ar fi ideal.eu le-am lasat vreo 14.de seara,pana a doua zi pe la amiaza.le scoti din frigider cu 30 de minute inainte de a le pune la copt.incalzesti cuptorul la 200 gr vreo 15 minute,apoi cobori temperatura la 180.daca le pui in hartie inainte de a le pune in forme cresc mai frumos.in varianta clasica se ia putin zahar in mana si se pune pe fiecare intr-o parte,asa ca o gramajoara mica,mica...sa vezi ce frumos cresc...cam in 15-18 minute,dupa reteta.la al meu cuptor i-au trebuit 21!!trebuie sa probez si muffins-urile tale.diferenta intre magdalene si muffins e ca primele se fac cu ulei si sunt mai pufoase pt ca se oxigeneaza ouale mai bine... Cand am timp le transform in cupcakes-deasupra o crema de unt,zahar si cacao... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Aprilie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2014 Ah,mersi mult de reteta de pate...si scuze de grseli...sunt pe metrou(ca de obicei...si nu pot sa recitesc tot sa corectez...) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bubulina42 Postat Aprilie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2014 [flo2] ba noi multumim, Bioana draga, de bunaciunile de retete postate! si nu iti face griji inutile pentru vreo greseala strecurata, crezi ca sta cineva sa faca checking?:) never, important e ca numai citind si deja ne ploua in gura ..Cel putin mie, care sunt pofticioasa de fel.Numai in sarcina nu am fost, culmea!! Adica ..eram o picatura.La paine calda atat! Am mai gasit si o alta reteta de pate, acesta nu e cel care se punea in clatite:), insa asta mi-a placut mult si mi s-a parut f f usoara. Si uite, in seara asta am citit pe un site cu retete bebe o reteta pentru mofturosi (la Irina nu se pune, daaaaaa?) , dar asa de tare mi-a placut numele, ca m-am distrat si am hotarat sa o fac: Granola Fulger McQueen sau Rapunzel:)( pentru 18 luni) Ingrediente:175 g fulgi de ovaz50 g stafide70 g nuci tocate nu foarte marunt (de preferinta nuci Pecan, insa poti folosi si nuci romanesti)4 lingurite sirop de artar20g nuca de cocos rasa2 lingurite ulei de canepa sau de floarea soarelui (cel de canepa are raportul perfect de acizi grasi omega 3-6-9)un praf de sare60 g zahar brun Cuptorul se incalzeste la 150 grade Celsius.Fulgii de ovaz, nucile, nuca de cocos, sarea si zaharul se pun intr-un bol mare si se amesteca bine cu o lingura de lemn.Separat, intr-un castronel, se amesteca bine cu telul uleiul si siropul de artar, apoi se toarna peste fulgii de ovaz. Totul se rastoarna in tava acoperita cu o hartie de copt si se da la cuptor pentru 40-45 minute, amestecandu-se la fiecare 10 minute.Cand a expirat timpul de coacere, granola se pune intr-un bol mare, se adauga stafidele, se amensteca bine si se lasa sa se raceasca Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bubulina42 Postat Aprilie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2014 PS inca ma gandesc cum e rezultatul ...inainte de final, ca e ciudat sa pui in bol Dupa ce dai la cuptor, insa om vedea, compozitia insa imi place foarte tare! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Aprilie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2014 La asta ma gandeam si eu...cum arata la final...ne spui tu,da? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bioana Postat Aprilie 4, 2014 Raport Distribuie Postat Aprilie 4, 2014 Eu caut ceva,pt mi,e,gen baton de cereale dsanatos,gatit in casa...daca ma vedeti dimineata cate car cu mine de mancare...ceva de mic dejun,la prima ora,apoi pt ora 10,iaurt,fructe... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.