szivarvany Postat Noiembrie 20, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 20, 2013 Eu acu 2 luni cand am tinut postul am mancat multe, multe, multe nuci. Nu am resimtit deloc foamea. Acum e mai greu. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Noiembrie 20, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 20, 2013 Mancare de linte:750g linte se inmoaie in apa rece cateva ore, apoi se fierbe cu 2 morcovi, o ceapa, vegeta sau sare (eu fol. vegeta fara msg), 1 frunza dafin, cimbru. Se scurge si clateste, se pastreaza zeama daca vreti. Separat se calesc 2 cepe mari si 2-4 catei de usturoi cu un ardei rosu tocat, se adauga un pic de apa/zeama si morcovul fiert, zdrobit. Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 1-2 cutiute de pasta de rosii, se mai clocoteste 1 minut, apoi se toarna in oala cu linte fiarta, in care se toarna si apa/zeama fierbinte, cat absoarbe mancarea. Se mai da un clocot, se potriveste de gust si se adauga patrunjel tocat. E satioasa si spornica, din cantitatile de mai sus iese o oala mare de mancare, eu am facut pt 2-3 zile minimum (la 2 pers.). Puteti injumatati cantitatea. Dimineata mananc mai consistent (decat seara): paine cu humus, rosii mici, ardei, masline, paine cu margarina cand nu am humus. Azi am mancat si cativa cartofi prajiti. Langa un ceai in care dizolv miere cu catina. Gustare in timpul zilei: curmale, smochine, banane, nuci caju, migdale (nucile obisnuite sunt f scumpe aici). La pranz: bors de sfecla, mancare de linte Seara: cativa biscuiti, un ceai, fructe, seara nu prea mi-e foame. Ginger, te inteleg perfect si eu m-am luptat cu senzatia de foame permanenta in primele zile. Acum e mai bine, cred ca organismul se adapteaza la lipsa proteinelor animale. Eu stiam ca in fiecare sambata si duminca e P.U.V. (dezlegare la peste, ulei si vin). De acum ma voi uita zilnic in calendar. Maine e sarbatoare: intrarea Maicii Domnului in biserica, dezlegare la peste.Voi cumpara ceva peste, daca nu gasesc, am conserve: sardine, ton, macrou. Post luminat in continuare! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Noiembrie 20, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 20, 2013 (editat) Buna!Azi: MD-pomelo G la 13 -2 mere mici P-16.30-3 ciuperci cu usturoi,linte cu castraveti murati,citeva migdale C-o rosie mica cu o lingura salata de vinete,ciorba de fasole boabe verzi cu 2 fire de ceapa verde cu sare,o cioco sly ,4 caise,5 migdale Sint frinta de oboaseala si e abia miercuri. Dimineata ,de cind mi-ai spus, Ellinia ,ca wassa mea nu-i buna,maninc fructe. Vinetele ,zacusca le mincam tot cu wassa. Ar trebui sa fac eu de casa si mie lene asa ca maninc ce am. Simbata si duminica as putea minca salata de vinete si fasole batuta .In timpul saptaminii nu pot ,ca eu le pun ceapa si nu merge sa ma duc la birou si sa-i dobor cu o simpla respiratie. Margarina nu-i sanatoasa ,asa ca mai bine o evitati. Miine voi minca niste somon afumat,peste la cuptor sau vreo conserva de peste. Ma feresc de conserve ,ca stiu ca au zahar.Pup si noapte buna! Editat de Noiembrie 20, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Miriluta Postat Noiembrie 20, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 20, 2013 Ieri a fost o zi dificila pentru ca am mers la restaurant cu un grup de colegi. Toti au mancat peste sau creveti ....eu niste legume amarate tavalite prin ulei de masline si niste orez fiert.CINA: cartofi copti la microunde si pasta de ardei Azi MD: 2felii de toast cu gemGustare: 30g nuci cashewPRANZ: paste cu sos de ardeiCINA: 1,5 chifle si fasole batuta cu muraturi Maine:MD: fructePRANZ: somon cu garnitura de cartofi, fasole verde si rosii in ulei de masline. Desert: placinta cu mereCINA: Mancare de linte Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fleurdelise Postat Noiembrie 20, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 20, 2013 Mai, eu nu inteleg cum "tineti" numai cu fructe la MD. Probabil e chestie de metabolism si de program. Ar merge adaugate, dupa opinia mea, niste fructe uscate, niste nuci, o lingurita de miere. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
QiaoBing Postat Noiembrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 21, 2013 Tot pentru MD merg si budincile din seminte de chia. Mie imi plac. Pentru maine am de gand sa o incerc pe asta http://www.rawmazing.com/raw-orange-chia-seed-breakfast-pudding/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Noiembrie 21, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 21, 2013 (editat) Buna! Azi: Md-wassa cu gem de mere fara zahar P-bors cu fasole,o felie de ton cu lamiie ,cald si bun, satios, o bucata de pastrav (a meritat sa tin post) G-cafea decaf C-rosii cherry cu salata de vinete,,peste,caise uscate,migdale Am mincat wassa ,ca nu maninc piine normala si nu cred ca are nimic :auzi,poate contine urme de lapte praf. Fleurdelise ,as fi mincat fructe ,ca simteam nevoia ,dar pitisem strugurii intr-o punga si nu i-am remarcat. Abia la prinz mi-am amintit si mi-am propus sa maninc dupa amiaza. Iar am ratat ,ca am ajuns tirziu ,pe la 19 si mi-era foame . Nu amestec mincarea cu fructele,ca tin dieta.....daca nu-mi amintesc miine dimineata, se strica pina gasesc momentul prielnic. Noapte buna! Editat de Noiembrie 21, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ellinia Postat Noiembrie 22, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2013 Pentru azi - ardei umpluti si humus. Pentru maine cred ca am sa fac o supa de linte, inca nu stiu cum, ca n-am facut niciodata, trebuie sa caut o reteta. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Noiembrie 22, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2013 (editat) Buna! Supa crema de linte Se pune lintea la inmuiat ,2 ore ajung ,apoi se fierbe cu morcov ,ceapa ,ardei,2-3 catei usturoi ,sare ,piper. Cind e fiarta ,fierbe foarte repede,se mixeaza ,punind intii partea mai densa si se mai adauga zeama ,din ochi,daca trebuie sa fie mai fluida.In supa crema,in castron se pune zeama de lamiie dupa gust si crutoane. Pt crutoane: piinea mai uscata se taie cubulete si se prajeste putin in tigaie de teflon cu doar o picatura de ulei masline.Pofta buna! Editat de Noiembrie 22, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Noiembrie 22, 2013 Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2013 eu azi mananc macaroane cu varza.in weekend tot asa , paste cu sos de rosii si oregano, mancarica de ciuperci cu mamaliga. de`astea :-) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.