caress Postat Ianuarie 14, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2014 Mirela, puriceii bunica mea ii facea altfel, taia mamaliga rece, ramasa din ziua precedenta in bucatele de 1/3 cm aproximativ, si le prajea in ulei, apoi le presara cu sare. Si eu sunt ,,una polentona'', cum spun italienii, doar ca acum am inlocuit mamaliga din malai cu cea din tarate de ovaz, care mi se pare chiar mai buna la gust.Si eu o mananc cu aproape orice; cu oua, cu branza si unt, cu branza si smantana, cu iaurt rece, cu varza, cu peste, cu ciuperci, cu sarmale, cu lapte si sare, cateodata si cu anumite ciorbe. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
strumphitza Postat Ianuarie 14, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2014 ahhhh...ce-mi facusi!!!! acum mi-e pofta de mamaliga rece cu lapte acru pus a prins in oala de lut!!!!! faina am de la mma de acasa, bunaaa si bio si cu un gust fantastic!!! ...oala de lut am, numa laptele la prins trebuie sa-l pun!! din pacate nu cred ca iese ca la mama..... sotului meu ii place tare mamaliga cu ou, branza sarata, tocanite, tochituri... imi curg balele gandindu-ma la o felie de mamaliga coapta pe plita si apoi pus gem pe ea cand se raceste.... nici lapte cu mamaliga calda/rece nu am mai mancat de mult.... da branza prajita stiti sa faceti?! :) bun bun bunnnnn rauuuuu!! lapte fiert si turnat faina in ploaie, facut cirisor moale iar cand e gta fiert pus un castron bun de branza de oi sarata maruntita si amestecata in cirisor....ohh numa asta o sa visez acum!!!! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Ianuarie 14, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2014 Mirela, puriceii bunica mea ii facea altfel, taia mamaliga rece, ramasa din ziua precedenta in bucatele de 1/3 cm aproximativ, si le prajea in ulei, apoi le presara cu sare. Ah carres ca mi-am amintit!!! Mama facea mamaliga coapta pe plita,mamaliga rece taiata felii,coapta pe tabla pe aragaz sau pe plita sobii,pe sare grunjoasa! Mincam cu fasole facaluita si acritura!!!! [pofticios] Ma duc sa ma culc ca cine stie ce ginduri imi mai vin!!!! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
caress Postat Ianuarie 14, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 14, 2014 Eu rontai o rodie si balesc la toate cele scrise aici... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
a_alinta Postat Ianuarie 15, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2014 Amestec intr-o strachina un cub de unt, un ou fiert si o bucata potrivita de branza si deasupra pun un strat de mamaliga fierbinte.Se topeste untul si se inmoaie branza sub stratul ala de mamaliga care se imbiba de gustul lor si e o minunatie! Asa mancam si la bunica in copilarie!asta e reteta lui barbata-miu! sa nu imi spui ca esti ardeleanca Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Postat Ianuarie 15, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2014 Mamaliga cu smantana - number one cina pt fie`meaEu prefer cu cascaval asa topit care se intinde si se-ntindeee.Cand e tatal meu acasa , ne face cu slaninuta prajita, feta bucatele si mamaliguta, asa in straturi, yummmy Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat Ianuarie 15, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2014 Ador mamaliga si copilasii mei la fel.(o fac clasic pe foc si nu la microunde ca-i la fel de lung). Pe linga cele clasice : carnea in diverse sosuri (de rosii, de ceapa, cu vin), imi mai place puiul in sos de curry cu mamaliquta.In italia am mincat o mincare de peste rece cu ceapa si mamaliga. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ginger01 Postat Ianuarie 15, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2014 Noi mancam mamaliga asha :- cu pastrav sau somn prajit si mujdei- cu smantana si branza de burduf cand gasesc si jumere de slanina - cu gorgonzola si radicchio (cred ca e cicoare in romaneste) - asta-mi place mie cel mai mult - cu tocanitza de porc,vitel sau pui -cu lapte si zahar- taiate felii si prajita pe gratar cu branza topita Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alizee Postat Ianuarie 15, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2014 Era o vorba din popor si un criteriu de selectie in ceea ce priveste tinerele domnisoare bune de maritat, legat de mamaliguta. Il stiti?Se spunea ca daca nu stiau sa faca mamaliguta si nu iesea ca la carte nu erau bune de maritat.;))) Pe mine m-a invatat barbata-miu sa fac mamaliga. Si, acum, o fac mai buna decat el. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alizee Postat Ianuarie 15, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 15, 2014 Revin : cel mai mult imi place mamaliga cu oua fierte, branza si iaurt ( care e mai slab decat smantana ). E buna mamaliga chiar si cu iaurt simplu deasupra. O mai mananc la varza si sarmale. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.