michelle-usa Postat Ianuarie 17, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 17, 2014 (editat) eu cumpar feta de la costco, nu e extraordinara...nici comparabila cu cea din ROm...dar merge la mamaligutza.vezi ca au si bucata intreaga si farimitzata (eu am cumparat doar farimitata) Editat de Ianuarie 17, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
buflea Postat Ianuarie 17, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 17, 2014 Ah, o stiu ...nu-mi place. Mi se pare amara ... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ni-na Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 Madam'Buflea,de nu-mi bagai embargo,un borcan cu branza(plus niste dulceturi si zacusti) voiam sa iti aduca Secret Santa.Si nu pentru ca ai muri de inanitie...... Si al meu sotz e fan mamaliga,eu sunt cea care doar trebuie sa spele ceaunul......nu aveti o solutie sa il curat mai usor?Oare sa imi cumpar o cratita antiaderenta mai inalta?Eu inca gatesc in tuci,iar mamaliga o fac in ceaun clasic. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ella73 Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 (editat) mama ce pofta mi-ati facut...fac si eu tortul zilele astea...am gasit cabanos in Germania la Real (e exact ca cel din Romania, fiica-mea e inebunita dupa el..ar manca zilnic cabanos prajit cu piure de cartofi ...si ea e ft mofturoasa la mancare...carnatii nici nu se atinge de ei, dar din astia ar manca non-stop)...aici exista branza gen telemea de vaca (in saramura; sunt mai multe feluri, unul e ft cremos, precum branza feta), dar nu se compara cu cea din tara (Marcia o mananca cu paste)...smantana e insa ft gustoasa.... Editat de Ianuarie 18, 2014 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alizee Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 eu sunt cea care doar trebuie sa spele ceaunul......nu aveti o solutie sa il curat mai usor?Oare sa imi cumpar o cratita antiaderenta mai inalta?Eu inca gatesc in tuci,iar mamaliga o fac in ceaun clasic. Si eu tot in tuci fac mamaliga si o invart cu telul.Dupa ce rastorn mamaliga, umplu tuciul cu apa pt cateva ore. Dupa aceea, incep sa razui cu o lingura de metal si, ce mai ramane, cu sarma de fier. Se curata usor. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 Mama mea, ardeleanca, facea mamaliga topaita.Nu mai stiu cum o facea...poate Marius, fetele din Oradea, din Cluj...Sau mamele lor. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
felicityhope Postat Ianuarie 18, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 18, 2014 weeei,voi sunteti mamaligari seriosi. Brava voua.Eu imi aduc aminte ca imi placea mamaliga a doua zi, cind o punea bunicul felii pe plita si se rumenea si pe urma o freca cu usturoi. Aici mamaliga merge la feta greek ( bufleo vezi de cumperi feta bulgareasca ca aia e asa cum spui tu), sau mincarica de ceapa cu pui, la varza. Deci sunt sau nu mamaligara ? Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ab5174 Postat Ianuarie 19, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 19, 2014 Numai la mamaliga m-am gindit de cind s-a descchis topicul asta.Azi am facut cu omeleta cu ceapa si ciuperci. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viviana Postat Ianuarie 19, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 19, 2014 Madam'Buflea,de nu-mi bagai embargo,un borcan cu branza(plus niste dulceturi si zacusti) voiam sa iti aduca Secret Santa.Si nu pentru ca ai muri de inanitie...... Si al meu sotz e fan mamaliga,eu sunt cea care doar trebuie sa spele ceaunul......nu aveti o solutie sa il curat mai usor?Oare sa imi cumpar o cratita antiaderenta mai inalta?Eu inca gatesc in tuci,iar mamaliga o fac in ceaun clasic.ni-na , iti dau reteta mea usoara de mamaliga.Folosesc o oala de inox de 2 kg ce are fundul ceva mai gros.Pun la fiert apa cu sare si putin ulei (uleiul ajuta ca mamaliguta sa nu se prinda)Cand apa e aproape de fierbere iau oala de pe foc, las apa sa se mai ostoiasca si pun in ploaie malaiul. Amestec bine cu o lingura de lemn. Pun capacul si oala o asez pe cel mai mic ochi dat la maxim de incet.O las 10 minute si e gata.O singura data mai intervin amestecand in ea. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
buflea Postat Ianuarie 19, 2014 Raport Distribuie Postat Ianuarie 19, 2014 Pfuuuu ...eu pun malaiul in apa rece si il las sa fiarba, mestecand, pana suge toata apa ...Si fac in oala de teflon, nu se prinde niciodata ...de ce ? Nu e bine in teflon ??? Stiu ce spui de feta greceasca ... Aia e singura care mai aduce cu telemeaua romaneasca. Dar e de oaie, telemeaua care imi place mie e aia de vaca... ni-na, mai bine taceai ...daca mai spuneai si dulceata de cirese amare, imi taiam venele pe subiect ... Eu am doua alimente pentru care fac moarte de om: shorici si dulceatza de cirese amare Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.