Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Am un muschiulet de porc - ce fac cu el?


Recommended Posts

eu asa ii pun, pentru ca muschiuletul e subtire, se face repede, cartofii taiati in sferturi sunt mai subtiri si se fac si ei in acelasi timp.

Da, dar chiar 30 min? La ce temperatura? 

Eu cartofii ii tin la cuptor 45 min, la 200 grade (tot asa, taiati in 4). Cu muschiuletul chiar sunt curioasa. Nici eu nu cumpar ca nu stiu cum sa-l gatesc.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Eu il fac in mai mult feluri,toate au succes la mine in familie.

 

Fac asa cum a psus viviana,cu diverse garnituri(este important sa-l prajesti inainte la foc puternic,asa ramine suculent inauntru,este totusi un muschiulet foarte sensibil,imediat dai gres cu el daca nu-i acozi atentia cuvenita [:D] ,se usuca repede si ai pierdut totul).

 

Pe timpul verii il fac cu garnitura de sparanghel si gnocchi trasi in ulei.Muschiuletul il tai in felii de 1-1,5 cm grosime,il invelesc in sunculita englezeasca de mic dejun si il prajesc in tigaie(daca nu etsi sigura ca e facut il poti pune in folie de aluminiu sau hortie d ecopt,putin la cuptor).

 

Destil de des il fac cu ciuperci la cuptor.Ideal este de pregatiti cu o zi inainte,insa eu l-am facut dectul de des direct ca nu am avut timp.La fel ,tai muschiuletul in felii de 1-1,c5 cm grosime,pe prajesc rapid si pe o parte si pe alta(le condimentez cu sare si piper),apoi scot din tigae,le infasur in suculita de mic dejun si le pun intr-o forma rezistenta la cuptor.Tai ceapa julien si o claesc in putin unt si o pun peste muchiulet,la fel trag ciuprecile la tigaie si le pun peste ceapa.Deasupra pun un de smintina si bag la cuptor.(asa s elas ala frigider peste noapte).Se serveste cu cartofi natur sua paste(noi servim cu paste si piure de mere).

 

Mai fac,insa mai rara ca cere mai mult timp,umplut cu ciuperci.

Muschiuletul il desfac,il transform intr-o "foaie patratoasa",il bat putin,il condimentez cu sare si poper si pun o umpluturaa de ciuperci calite cu putina ceapa.Rulez,leg cu sfoara,il prajesc in tigaia foarte incinsa pe toate partile si apoi il bag la cuptor,cu putin vin sau bere deasupra.La fel se serveste cu diverse garnituri.

 

Toate retele sunt foarte bune,primele foarte usor de facut si poti jongla cu ele in multe feluri.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

e un muschiulet de ala subtire. 

 

Rox si viv, suna bine ce spuneti acolo si pare simplu. Oare merge sa pun si cartofii odata cu el la cuptor?

Numai si numai daca ii fierbi in coaja aproximativ 10 minute dupa ce apa da in clocot. Ca si cand i-ai fierbe pe jumatate. Ii cureti de coaja, ii tai in jumatati si pui langa.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mianda, cu al meu cuptor asa e, la 200 de grade, cam 30 de minute. dar normal ca ma uit si eu la ele cum arata, daca-s nefacute nu le scot [:)].

 

a propos de cuptoare si temperaturi, eu am invatat ca se testeaza. ca degeaba pui tu indicatorul pe 200 daca el nu e precis. si niciunul nu este. deci testez pe cuptorul gol, cu becul-semnal stins, cate grade are de fapt. si asa stiu daca e cum zice el sau ba.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da,de acelasi muschiulet spun si eu,insa eu tot il prajesc la foc rapid inainte,cit sa se inchida porii,sa ramina sucurile alea inauntru.

 

nu, nu ma obosesc niciodata.

 

dar la final de obicei las cuptorul pe temperatura maxima si grill superior cu ventilatie, sa se rumeneasca bine (daca nu imi place cum arata). asa fac cam la orice friptura.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...