Mediajust Publicat Octombrie 21, 2010 Raport Distribuie Publicat Octombrie 21, 2010 M-am pricopsit cu vreo 10 kg de vinete. N-am nici timp, nici loc sa le bag coapte la congelator (am facut deja o serie). Zacusca nu mai fac - mai am de anul trecut, nu am mari amatori prin casa. Intrebarea este - as putea sa le folosesc in vreun soi de conserva care sa fie rapida si cu manopera mica, si gustoasa? (Imi cer iertare daca exista deja postata reteta - dar chiar n-am timp sa citesc tot. Macar un link m-ar ajuta foarte mult.) Va multumesc pentru orice sugestie. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silvi_2005 Publicat Noiembrie 6, 2010 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 6, 2010 Scuze ca abia acum am vazut cred ca vinetele atle si-au intalnit destinul demult [flo] este ceva reteta foarte buna mama o face eu din lipsa de spatiu si borcane nu am mai facut-o cu ardei copt pus pe fasii si vinete coapte tot asa pe fasii la borcan. Se consuma ca atare ca antreu sau se pot pregatii mancarica, dca mai ai vinetele [:D] cer rereta [flo] [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura__ Publicat Noiembrie 12, 2010 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 12, 2010 Prima conserva din viata mea de pana acum este aceasta [url="http://unseremblog.blogspot.com/2010/10/pasta-de-rosii-am-facut-o-acum-vreo-3.html"] pasta de rosii[/url]..Sper ca de la anul sa fac mai multe. Pana atunci, parintii sa traiasca [flo]. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
IuliaCiornei Publicat Noiembrie 19, 2010 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 19, 2010 am vazut printre mesaje, zarzavt pentru ciorba. eu dau pe masina gogosari si toc verdeata. pun sare, amestec bine ingredientele si le pastrez in borcane. este un zarzavat simplu de facut si da gust foarte bun ciorbelor. http://retetadelicioasa.blogspot.com/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silvi_2005 Publicat Noiembrie 19, 2010 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 19, 2010 Este excelent si eu fac asa, de la sare aroma legumelor este mai potentata si le ia la indemana mereu. Pe langa astea eu mai fac niste cuburi naturale de legume, cu radacinoase lasate la abur cat sa se inmoaie putin, apoi mixate cu sare, putin ulei de masline si verdeturi. Se fac pasta cu putina apa si se toarna in ghilajul de cuburi de gheata si se dau la congelator. Le pastrez in pungute si le pun la sosuri, super, fripturi , orice ce simt eu ca cere o textura mai fluida. La fel mai fac cuburi de verdeata care lepun direct in ciorbe si se dozeaza mai usor. [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JuliaSM_2 Publicat Septembrie 13, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 13, 2011 Iulia si Silvia,pot sa toc ardei gras cu patrunjel si cu rosii si sa le pun la borcane asa,cu sare?Aveti o masura,de ex la un kg de zarzavaturi-o lingura de sare? Eu stiu ca,in copilarie,mama avea mereu borcane in combinatii asemanatoare si erau super in extra-sezon.Nu am acces la reteta,insa. :( Multumesc anticipat,am legumele deja la indemana,doar reteta exacta imi lipseste.[flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b.nica Postat Septembrie 13, 2011 Raport Distribuie Postat Septembrie 13, 2011 Am vazut retete de ketchup postate pe aici. Am o mare dorinta: piticii mei sunt mari amatori de Ketchup Hellman's si nu mai vreau sa le dau decat ketchup facut in casa:aveti o reteta, verificata, asemanatoare? Edit.Dau la schimb o reteta grozava de aperitiv cu vinete de la soacra mea.[:D] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serialbastre Publicat Septembrie 14, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 14, 2011 Si eu astept o reteta de ketchup. [:D] Andreea si [copil] [url="http://cezara-ilinca.blogspot.com/"]Cezara - Ilinca [/url](2.06.2009) [url="http://in-bucataria-mea.blogspot.com/"]In bucataria mea[/url] [url="https://picasaweb.google.com/AndreeaTzui"]POZE[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lulu77 Publicat Septembrie 14, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 14, 2011 Julia, eu faceam(acum nu mai fac din lipsa de spatiu ptr depozitat borcan, ma reorientez spre congelator)zarzavat ptr ciorbe astfel: gogosar tocat(puneam gogosar ptr ca imi place mai mult, este mai dulce, mai carnos)+ patrunjel+telina frunze + rosii, amestecate cu sare mare grunjoasa neiodata. sarea o puneam oarceum la ochi, destula oricum, si in mancare nu mai puneam sare. azi o sa incep sa pregatesc gogosari ptr murat, eu pun gogosari murati la rece - neopariti. am mai pus ieri 2 caserole cu boabe struguri negri, ptr prajituri. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JuliaSM_2 Publicat Septembrie 14, 2011 Raport Distribuie Publicat Septembrie 14, 2011 Lulu,saru-mana! Ma pun pe treaba,chiar am asteptat un raspuns aici! [pup] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.