Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

NUUU hotarit E-urilor din hrana zilnica!!!!


maminuta

Recommended Posts

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005
Va mai arat ceva painici de casa : Paine paysan cu cimbru verde : http://bucataria-sylviei.ro/paine-paysan-cu-cimbru-verde/ Paine italieneasca ciabatta cu masline http://bucataria-sylviei.ro/ciabatta-cu-masline/ se poate face si cu rosii uscate. Ca idee masina de paine e prima invetitie utila pt sanatate ca painea e aliment de baza [flo] si e foarte simplu de utilizat [flo] Si un mic dejun delicios pt pitici si pt cei mari petits chinois : http://bucataria-sylviei.ro/petits-chinois/ [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Te rog sa nu te superi pe mine dar in afara de faptul ca e delicios micul dejun propus, altceva nu mai are. Eu personal nu i-as da copilului meu o bucata de paine cu faina alba si zahar alb nici ca desert, daramite ca si mic dejun. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 132
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Si ca sa vedem si ce e ok sa papam si ce nu: Bune: paste pe baza de sos tomat, legume la gratar, minestrone, peste si carne, carapaccio de vita sau peste, prosciutto cu melone, mozzarella capresse, pizza cu blat subtire, inghetate. "Ne-bune": paste cu sos de smantana, lasagna, peste si fructe de mare prajite, osso bucco, pizza pufoasa si calzone, paste si pizza quarto formaggi, tiramisu. Bune: salate pe post de aperitiv, supe-crema, legume la vapori (mai ales sparanghel), scoici si fructe de mare, peste. "Ne-bune": foetajele, foie-gras-ul, sosurile cu smantana, untul cu bagheta, maioneza, carnea prea mult gatita (3-4 ore), branzeturi, mousse-ul de ciocolata. Bune: sushi si sashimi, supe, carne, peste si legume gatite direct la masa, pe plita incinsa sau in tigaie, legume la vapori, orez brun fiert, creveti si fructe de mare picante, tofu (branza de soia). "Ne-bune": tempura (legume si peste pane), sosuri dulci de amidon sau vin de orez, orez prajit, legume prajite, pachetele de primavara, vita sau porc cu sos dulce acrisor Bune: ensaladas (salate), legume si carne la gratar, gazpacho (supa rece), fructe de mare si peste. "Ne-bune": carne, peste si fructe de mare prajite (friptura), paella (prea mult orez), mai multe tipuri de salamuri si carnati (chorizo). Bune: salata de patrunjel (tabouleh), salata de vinete, frigarui de vita si de berbec, shaworma de pui, vita sau miel. "Ne-bune": pasta de naut (humus), carnea tocata si prajita. Sursa:doctorbilic.com Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui maminuta
Si ca sa vedem si ce e ok sa papam si ce nu: Bune: paste pe baza de sos tomat, legume la gratar, minestrone, peste si carne, carapaccio de vita sau peste, prosciutto cu melone, mozzarella capresse, pizza cu blat subtire, inghetate. "Ne-bune": paste cu sos de smantana, lasagna, peste si fructe de mare prajite, osso bucco, pizza pufoasa si calzone, paste si pizza quarto formaggi, tiramisu. Bune: salate pe post de aperitiv, supe-crema, legume la vapori (mai ales sparanghel), scoici si fructe de mare, peste. "Ne-bune": foetajele, foie-gras-ul, sosurile cu smantana, untul cu bagheta, maioneza, carnea prea mult gatita (3-4 ore), branzeturi, mousse-ul de ciocolata. Bune: sushi si sashimi, supe, carne, peste si legume gatite direct la masa, pe plita incinsa sau in tigaie, legume la vapori, orez brun fiert, creveti si fructe de mare picante, tofu (branza de soia). "Ne-bune": tempura (legume si peste pane), sosuri dulci de amidon sau vin de orez, orez prajit, legume prajite, pachetele de primavara, vita sau porc cu sos dulce acrisor Bune: ensaladas (salate), legume si carne la gratar, gazpacho (supa rece), fructe de mare si peste. "Ne-bune": carne, peste si fructe de mare prajite (friptura), paella (prea mult orez), mai multe tipuri de salamuri si carnati (chorizo). Bune: salata de patrunjel (tabouleh), salata de vinete, frigarui de vita si de berbec, shaworma de pui, vita sau miel. "Ne-bune": pasta de naut (humus), carnea tocata si prajita. Sursa:doctorbilic.com Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt
Ceea ce ai insirat tu mai sus era sub urmatorul text: "Cum sa mananci sanatos...la restaurant Restaurantele sunt adevarate bombe calorice. Portiile sunt mari spre uriase, iar bucatarii nu se sfiesc, in numele "artei culinare", atunci cand vine vorba de sare, zahar si grasimi de tot felul." Subiectul a inceput cu lupta impotriva E-urilor. Acum tu pui liste cu mancaruri calorice sau mai putin calorice. Intr-adevar mai bine mananci legume la gratar decat tempura, dar nu din cauza de E-uri (care reprezinta subiectul discutiei), cin din cauza modului de pregatire. Dar si tempura, mancata ocazional, de oameni care nu au probleme de greutate/ colesterol e ok. Daca pornesti un subiect de discutie, pui o lista, 2, 3 care au legatura cu ce se discuta si apoi discuti. Tu tot copy/ paste liste si atat. Pareri personale nu ai? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carina dar ce are faina alba? eu folosec si faina bio f mult si inainte foloseam faina obisnuita, zahar pun numai de trestie sau miere si nu vad o problema [flo] bine eu nu am sustinut ca vreau sa traim bio 100% ca nu putem piticull mananca la cantina, mananca dulciuri....nu suntem asa stricti dar e alegerea noastra. [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005
Carina dar ce are faina alba? eu folosec si faina bio f mult si inainte foloseam faina obisnuita, zahar pun numai de trestie sau miere si nu vad o problema [flo] bine eu nu am sustinut ca vreau sa traim bio 100% ca nu putem piticull mananca la cantina, mananca dulciuri....nu suntem asa stricti dar e alegerea noastra. [url="http://bucataria-sylviei.ro/"]BUCATARIA SYLVIEI[/url] Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Mai nimic nu are faina alba. Faina alba e procesata si astfel isi pierde continutul de fibre, mare parte din minerale si vitamine si acizii grasi esentiali. Un articol usor si interesant despre faina alba: http://www.westonaprice.org/Replacing-White-Flour-with-Whole-Grains-in-Four-Simple-Steps.html Faina alba vs faina neagra, zahar alb vs zahar brut (nu brun), orez alb vs orez integral, cereale comerciale vs fulgi sau cereale brute fierte nu tine de alimentatie BIO. E vorba de alegeri sanatoase pentru copiii nostri in primul rand, alegeri alimentare care sa le ofere cat mai multe beneficii. Si eu fac chinezoaice sau cinnamon buns cum le zic americanii, dar folosesc faina neagra si zahar moscavado de exemplu. Inclusiv in croisante am inceput sa inlocuiesc cate putin sa vad ce iese si la 30-70% (neagra-alba) e inca ok. Si eu folosesc si faina alba, dar in proportii din ce in ce mai mici si doar in preparate care nu suporta faina neagra. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Carina,poate ar fi interesant daca ne-ai posta niste retete sanatoase testate de tine pentru pitici.Si sursele de unde procuri faina neprocesata si alte alimente sanatoase. Multumesc.[flo] Cit despre postarile mele copy-paste,nu sunt specialist in chimie alimentara si nu am nici specializare pe nutritie,so,atrag atentia fie si cu acest copy-paste asupra importantei alimentatiei cit mai ok pentru copiii nostri macar,daca nu si pentru noi . Eu dupa ce am stat de vorba cu prof Mencinicopschi,pot afirma ca sunt mindra ca am reusit sa renunt la adaosurile din mincaruri. Ieri am primit primii pui ecologici,de undeva de linga Buzau...multumesc Adela[flo],oua de asemenea.Miine incerc si o faina de secara tot de la tara pentru piinici. So,fetelor,daca puteti da surse de unde va procurati voi mincarica fara aditivi,verificata,certificata,eu una v-as ramine recunoscatoare.[flo] Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui maminuta
Carina,poate ar fi interesant daca ne-ai posta niste retete sanatoase testate de tine pentru pitici.Si sursele de unde procuri faina neprocesata si alte alimente sanatoase. Multumesc.[flo] Cit despre postarile mele copy-paste,nu sunt specialist in chimie alimentara si nu am nici specializare pe nutritie,so,atrag atentia fie si cu acest copy-paste asupra importantei alimentatiei cit mai ok pentru copiii nostri macar,daca nu si pentru noi . Eu dupa ce am stat de vorba cu prof Mencinicopschi,pot afirma ca sunt mindra ca am reusit sa renunt la adaosurile din mincaruri. Ieri am primit primii pui ecologici,de undeva de linga Buzau...multumesc Adela[flo],oua de asemenea.Miine incerc si o faina de secara tot de la tara pentru piinici. So,fetelor,daca puteti da surse de unde va procurati voi mincarica fara aditivi,verificata,certificata,eu una v-as ramine recunoscatoare.[flo] Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt
La nivel de fainuri, cereale, zahar, sare, condimente, cumpar de la Plafar sau de la Cosul Verde din Cluj sau imi comand in cantitati mai mari de pe internet (fie din tara, fie din afara). Ma refer la faina integrala de grau, secara, orz, ovaz, quinoa, amaranth, hrisca. La cereale ma refer la orz, ovaz, kamut, secara, quinoa, mei intregi nu fulgi. Zahar, folosesc doar muscavado in ceea ce consumam noi in casa. Lapte cumpar lapte eco de la Dorna sau de capra de la o firma nemteasca. Oua cumpar de la o doamna pe care am cunoscut-o acum ceva vreme si la care am mers acasa. Carne de vitel imi cumpar de la o macelarie din Sighet cand merg la socru in vizita. Carnea de pui o cumpar din pacate inca din supermarket in mare parte. Legume si fructe, fie de la Cosul Verde, fie de la piata. Vara de obicei imi fac stoc de fructe de padure (stoc mare) de prin tara (umblam cu lada frigorifica dupa noi). In loc de salamuri/ sunci si alte asemenea mancam: piept marinat si apoi facut in tigaie, pastrama de porc/ vitel facut de noi in casa, gravlax (somon marinat). Painea o fac exclusiv in casa si o congelez feliata. In mare, incerc sa gasesc alternative sanatoase (adica produse natural si neprocesate) cam la orice. Nu reusesc 100% dar sunt pe drumul cel bun. Ma legasem de copy paste pentru ca se trecuse de la E-uri la mancaruri care ingrasa sau nu (ultima lista). Lasagna care in ultima ta lista de "nebune" poate fi sanatoasa sau nesanatoasa in functie de ce ingrediente folosesti. Pot sa scriu retete pentru pitici daca imi spui ce te-ar interesa (mic dejun, pranz, desert, etc). De exemplu pitica mea azi mananca asa: MD: budinca de curmale cu faina de kamut si faina neagra si lapte de capra P: pulpe la cuptor cu piure de cartofi+morcov+sfecla rosie C: sandwich cu unt, gravlax si avocado Gustari: mar, biscuiti cu ulei de masline si fulgi de secara Desert seara: inghetata In masura in care stiu, iti pot raspunde la intrebari. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Anda si Carina (deja domnisoara) http://community.webshots.com/user/andamihai http://andaoana.wordpress.com/ http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
piept marinat , pastrama de porc/ vitel facut de noi in casa, gravlax (somon marinat). Pot sa scriu retete pentru pitici daca imi spui ce te-ar interesa (mic dejun, pranz, desert, etc). De exemplu pitica mea azi mananca asa: MD: budinca de curmale cu faina de kamut si faina neagra si lapte de capra P: pulpe la cuptor cu piure de cartofi+morcov+sfecla rosie C: sandwich cu unt, gravlax si avocado Gustari: mar, biscuiti cu ulei de masline si fulgi de secara Desert seara: inghetata
Carina,ti-as foarte multumi si cred ca si multe alte mamici daca am incepe sistematic. Gravlax,pastrama de porc/vitel,piept marinat. Si apoi retete de mic dejun de exemplu. Suna tare interesant meniul Carinutei."budinca de curmale cu faina de kamut si faina neagra ".Tare curioasa sunt cum ar putea fi asta.[pofta] Asteptam retetele tale. Si,desigur si ale altor mamici.[flo] Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Reteta de piine pe care am adoptat-o . Este fara framintat.Si fara masina de piine.Ideala de lasat peste noapte la dospit.O pun la dospit seara cind vin de la serviciu si dimineata inainte de a pleca o coc,astfel ca pina ajungem la masa de seara este numai buna de servit.Fac de 3 ori pe saptamina.Si e super! Singurul dezavantaj:timpul mare de dospire. Ingrediente 450 gr faina(orice fel, nu e nevoie de faina speciala), 1/4 lingurita de drojdie uscata, 1 1/4 lingurita de sare, 360 ml de apa. Mod de preparare Faina, sarea si drojdia se amesteca. Se adauga apa calduta si se amesteca doar pina ce se aduna toate impreuna. Se acopera cu folie de plastic si se lasa in bucatarie timp de 14-16 ore, sau daca e vara si cald se poate pune in frigider pina a doua zi. Ceea ce place la lume e faptul ca poti jongla cu orele, o framinti de seara( framintat e un fel de a spune ca nu ia mai mult de 30 sec tot framintatul) si socotesti orele pt a doua zi cind vii de la lucru sa continui cu restul. Se poate lasa la dospit pina la 30 de ore. Se rastoarna pe masa cu faina si incerci sa-i dai forma de piine (chiar ca n-are importanta, doar ca sa-i scoti putin aerul din ea). si o lasi la dospit alte 2 ore. Incalzesti cuptorul la 500 F sau 260 c si pui in cuptor tava in care o coci ca sa fie fierbinte cind o rastorni in ea, de recomandat e o cratita cu capac, eu am pus intr-una de teflon, dar am pus si direct in tava fara capac, nu e nici o problema, NU SE LIPESTE DE LOC DE TAVA orice fel de tava folosesti, nu trebuie unsa, eu chiar am pus putin apa in tava. Se coace pt 30 min acoperita (pt o crusta mai buna) si 15 min descoperita sau in total 45 min, am incercat si direct in tava de prajitura. Are o coaja nemaipomenita! Reteta Paine artizanala a fost propusa de apascaritei maria pe forum culinar.ro [tube]http://www.youtube.com/watch?v=vsMTPg7rRns&feature=related[/tube] Vickip multumesc pentru sursa de inspiratie. Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara permisiunea ta. - Eleanor Roosevelt
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...