andacos Publicat Februarie 14, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 14, 2012 Citat:citat din mesajul lui mihaela_s Dana, somonul nu are gust de crap [:D]. [url="http://vorbele.wordpress.com/"] pur si simplu...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url] [url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url] Da Mihaela,stiu si eu ce e somonul[:D]si mai stiu si diferentza dintre grasimea de porc(de ex.)si grasimea de peste![:D] Doar ca mie nepalcindu-mi ciorba de peste si vedeam capul si coada pestelui innotind in grasime![:-)))][:-)))][:-)))] Acum sper ca m-am facut mai bine intzeleasa!Numai cuvintul grasime,imi ridica parul pe ceafa![:D] Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
geniest Publicat Februarie 14, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 14, 2012 Te poti inspira si de aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138559&SearchTerms=supa,de Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maria_alexia Postat Februarie 14, 2012 Raport Distribuie Postat Februarie 14, 2012 din capete, cozi si sira spinarii nu ramane mare grasime - grisimea e in principal pe burta pestelui [:D] facut si eu odata ciorba din somon - nu are gustul acela puternic de peste, dar e ff buna. Reteta Sheherezadei [flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Februarie 14, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 14, 2012 ai putea incerca sa fierbi resturile de somon (cu legume, cred) si sa obtii un fel de supa de peste (strecori zeama), pe care o poti folosi ca baza pentru alte mancaruri. cred ca merge congelata in forme de cuburi (tavitele din congelator) sau in pungi pentru cuburi de gheata. in alte tari se foloseste destul de mult supa de peste (sau de pui) ca baza pentru alte feluri de mancare. uite aici cateva idei: http://www.goodfood.ro/articol/adevarata-baza-pentru-mancare.html Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
geniest Publicat Februarie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 17, 2012 Am un grill de fonta pe care pun rondele de somon insa mi se lipeste ffff tare, desi il ung cu ulei cand il pun....ce sa fac sa nu se lipeasca ??!!! Va rog, un sfat... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Februarie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 17, 2012 incearca sa folosesti unt in loc de ulei. eu cand prepar peste la cuptor, in tava de inox, chiar daca pun si un pic de ulei si pestele isi mai lasa zeama/grasime, folosesc totusi un "pat" de rondele foarte subtiri de lamaie, tocmai pentru a nu se lipi pestele de tava, ca tare greu se curata...am vazut smecheria asta intr-un show cu teme culinare...nu stiu insa daca functioneaza si pe grill-ul de fonta. insa ai putea incerca, macar o data. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
S_Elena Publicat Februarie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 17, 2012 Atentie ca somonul se face foarte repede.Daca il tii prea mult la fiert sau pe gratar s-ar putea sa se faca bucati. http://alartes.ro/ Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Publicat Februarie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 17, 2012 Poti incerca sa il pui in folie de aluminiu. Se mananca direct de acolo, tocmai sa nu se imprastie. Cel mai bine se face pe grill din acela grilaj, pus in folie de aluminiu. Dar cred ca merge si pe grill de fonta. [url="http://vorbele.wordpress.com/"] pur si simplu...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url] [url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Februarie 17, 2012 Raport Distribuie Postat Februarie 17, 2012 Mai, da de ce naiba e asa de scump somonu' asta? Cand ma uit la ursii aia ce-si bat joc de ei, cand isi depun aia icrele... Zau, cica sa mananci de cateva ori pe saptamana, ca are omega de trei feluri...asa o fi, dar... Inca ceva: somonul cu carne alba e tot asa de bun si valoros la omegi? [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]Rufus, Tora si iadele[/url][foto] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email "] Retrospectiva 2008[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a"]Retrospectiva 2009[/url] [url="http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all"]Retrospectiva 2010[/url] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CorinaDani Publicat Februarie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 17, 2012 rufus, oricum somonu' asta din comert e de acvacultura (norvegia), nu papam noi somon salbatic... cel mai ieftin il gasesti la metro, costa 26-27 lei cu tva, la categoria 2-3 kg. e gata eviscerat. mie mi s-a parut ciudat sa vad cum somonul congelat (file sau rondele) e mai scump decat cel proaspat. cred ca gheata aia din punga ii da plus-valoare [:D] o varianta de compromis cica ar fi pastravul somonizat...nu stiu cat costa, probabil e oleaca mai ieftin decat somonul... Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.