inapreda Publicat Februarie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 17, 2012 Saluti, Vreau sa gatesc arpacas dar...habar nu am cum [:I] Aveti, va rog, vreo sugestie? Ad vrea sa fac o "garnitura", deci sarat. Fierbe greu? La o ceasca de arpacas, cita apa trebuie? Va multumesc frumos. [flo] "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
michelle-usa Publicat Februarie 17, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 17, 2012 Citat:citat din mesajul lui inapreda Saluti, Vreau sa gatesc arpacas dar...habar nu am cum [:I] Aveti, va rog, vreo sugestie? Ad vrea sa fac o "garnitura", deci sarat. Fierbe greu? La o ceasca de arpacas, cita apa trebuie? Va multumesc frumos. [flo] "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis eu mai pun cite o lingura cu arpacas in ciorba. cred ca o las sa fiarba cam 30-40 min. sunt si eu curioasa ce retzete vei primii. michelle Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sheherezada Publicat Februarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 18, 2012 Arpacas cu ciuperci Seara se spala arpacasul in mai multe ape si se lasa la inmuiat. A doua zi ,punem arpacasul la fiert timp de 40 min minim la foc foarte mic. Este gata cand a inflorit si se sfarma usor intre degete. La final, daca nu a absorbit toata apa se va scurge de surplusul de apa. In timp ce fierbe arpacasul, tocam marunt o ceapa medie si o inabusim intr-o lingura de ulei de masline pana devinde translucida. Adaugam telina data prin razatoarea mare si amestecam in tigaie. Dupa vreo 3-4 minute turnam un pahar de vin alb si invartim in continuu pana se evapora tot alcoolul si se incorporeaza vinul. Se ia tigaia de pe foc si se rastoarna combinatia intr-o cratita. In alta tigaie se topeste o lingura de unt si se calesc ciupercile pana cand se inmoaie. Cand sunt gata ciupercile, se rastoarna peste telina din cratita.Se incorporeaza arpacasul strecurat.Se asezoneaza dupa gust cu sare,piper. Se orneaza cu patrunjel taiat marunt.Se serveste ca garnitura la friptura sau simplu. 'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte." [url="http://community.webshots.com/user/Florentina15/"]Poze[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
inapreda Publicat Februarie 18, 2012 Raport Distribuie Publicat Februarie 18, 2012 Sheherezada, multumesc, am sa fac reteta ta cit de curind [flo] Intrucit, nu gasisem nici o reteta, am inventat una [:D] si nu a iesi rea deloc; ba, din contra, as spune: 1. Am fiert arpacasul cu sare, piper, chili 2. Separat am facut o omleta (din aceea ca o clatita) din 2 oua, o lingura smintina, usturoi, sare, piper si patrunjel tocat. 3. Cind a fost fiert arpacasul, l-am scurs de surplusul de apa si l-am pus intr-un alt vas; am adaugat omleta taiata bucati mici si porumb din conserva + putin ulei masline + muuult patrunjel verde. "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.