ioanaiub Publicat August 7, 2012 Raport Distribuie Publicat August 7, 2012 mereu am pus castravetii cu apa rece si nu i-am vanturat ... s-au murat bine [:)] Mamica de D&M _______________________________________________________________________________________ "Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat August 7, 2012 Raport Distribuie Publicat August 7, 2012 Nu e vorba de murat,e vorba de forma si consistentza moarei! Catsravetzii nevinturatzi au zeama "baloasa",se intinde! Dar cu mararul cum e,tu te referi la care tip de marar! Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ioanaiub Publicat August 7, 2012 Raport Distribuie Publicat August 7, 2012 noi nu punem marar la nici o muratura ... din experienta bunicii, ea punea marar (de care se nimerea, verde sau uscat) la varza si castraveti si se inmuiau. poate era doar o coincidenta, dar noi nu punem si castravetii raman crocanti. punem in schimb mult hrean [:)] a, si sarea conteaza foarte mult, la muraturi noi punem sare grunjoasa, "varsata" [:)] Mamica de D&M _______________________________________________________________________________________ "Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lala_D Publicat August 7, 2012 Raport Distribuie Publicat August 7, 2012 Citat:citat din mesajul lui andacos Nu e vorba de murat,e vorba de forma si consistentza moarei! Catsravetzii nevinturatzi au zeama "baloasa",se intinde! Dar cu mararul cum e,tu te referi la care tip de marar! Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url] Nu chiar. Eu ii pun cu saramura rece, nu-i vantur si nu s-a intamplat sa fie zeama baloasa. Nu pun marar ( nu ne place aroma). Pun hrean si bete de visin. E adevarat insa ca nu cumpar castraveti de la magazin/piata. Sun productie proprie a bunicului, netratati, proaspeti. Poate are si asta importanta. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat August 7, 2012 Raport Distribuie Publicat August 7, 2012 Mey...voi imi demontatzi cunostintzele din mosi stramosi![:-)))][:-)))][:-)))] Dar nu va contrazic,ca stitzi voi "cite bordeie,atitea obicee"![:D] Insa din ce spunetzi voi,chiar cred ca sursa castravetzilor(direct culesi din gradina,versus piatza,pe mine cu supermarketul nici nu ma pun la socoteala [:D])are rolul hotaritor! Ioana si la noi muraturile se pun doar cu sare grujoasa! Dana [url="http://www.dropshots.com/andacos#"]handarbeit[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat August 17, 2013 Raport Distribuie Postat August 17, 2013 Am cautat subiectul de anul trecut, pentru ca vreau sa pun castraveti la murat din nou (hmmm, vad ca anul trecut i-am pus mai devreme, puteam sa jur ca a fost mai tarziu :)) si nu mai stiam reteta. Noroc cu subiectul asta, stiam ca de pe aici de pe forum am luat reteta. Am regasit-o acum, vreau sa va spun ca au fost cei mai buni castraveti si care au stat fara probleme pana in februarie-martie, in bucatarie. [flo2] ps. Cum scriam si anul trecut, la noi castravetii nu sunt proaspeti, stau la rece in magazin, dar nu sunt proasepti culesi si nu am de unde sa iau asa. Dar au stat foarte bine. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat August 17, 2013 Raport Distribuie Postat August 17, 2013 Care e retztea Mihaela ca nu mai stiu? Da un quote ca si eu sunt in cautari! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat August 17, 2013 Raport Distribuie Postat August 17, 2013 (editat) stau la bloc si in casa e foarte cald dar castravetii pentru iarna au rezistat intotdeauna dupa aceasta reteta: spalati (nu tai coditele, nu-i intepi, nu-i crestezi!! intregi!) ii oparesti cu apa chioara (dupa ce clocoteste o lasi cateva minute inainte sa o torni peste castraveti, nu mai mult de 5 min.). eu ii oparesc intr-un lighean mare, merge si in borcane dar e mai greu a doua zi. daca ii oparesti in borcan, sa pui dedesubt doua cutite, sa nu crape borcanul. ii acopar si-i las pana a doua zi, nu neaparat 24 ore, se poate si de seara pana dimineata. a doua zi ii scot si-i asez frumos in borcan impreuna cu frunza de visin (e facultativ), doi ardei iuti in fiecare borcan (borcan de 10l), boabe de piper, ienibahar, ramuri de cimbru si cateva radacini de hrean. deasupra pun marar uscat si usturoi pisat. pun o cana de otet alimentar si torn o saramura clocotita cu o lingura mare de sare (neiodata, mare, speciala pentru muraturi) la 1l apa. saramura, tot asa, lasata cateva minute inainte de a fi turnata. obligatoriu doua lame de cutit sub borcan. acopar cu o farfurie (uneori mai trebuie completata saramura dupa vreo jumatate de ora...), apoi pun o folie deasupra, leg si gata!! folosesc de multi ani aceasta reteta si nu am avut probleme niciodata. succes!Dana, de reteta asta vb. N-am pus condimentele toate, ca eu pun numai cu boabe de piper, hrean si marar, dar au iesit castravetii buni si au stat. Editat de August 18, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat August 17, 2013 Raport Distribuie Postat August 17, 2013 (editat) Multzumesc, Mihaela. Am citit in mai multe retzeta ca aceasta ar fi "cheia succesului"cu oparirea castravetzilor si tzinutul lor in apa undeva la 24 de ore. Am sa pun si eu asa anul asta! Care e proportzia otzet cu apa,o cana de otzet la 1l de apa? Dana Editat de August 17, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Postat August 17, 2013 Raport Distribuie Postat August 17, 2013 Nuuuu, o cana de preț la un borcan mare de castraveti. Eu la un borcan de 5 l am pus o cana de 150 ml otet, au iesit pe gustul nostru. Nu foarte acri. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.