Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sus in Scandinavia (19)


Recommended Posts

Ai dreptate Claudelu... din pacate banii ii numara bancheru' pentru mine, pentru [sex] ar trebui sa-mi smulg consortu' din fata calculatorului ("misiune imposibila" [:D]), nu-mi ramane decat [alcool]. In plus mai am un motif sa [alcool] ca am aflat ca maine am ultima "programare" la [url="http://urgencesfr.free.fr/photos/goran.html"]doctorul Luka[/url]... Ma paraseste nemernicul, maine e ultimul episod [q][q] Nu-mi pot reveni din soc, ma duc sa dau iama in cutia cu ciocolata [pup] [url="http://photobucket.com/albums/v494/xcoco/"]imagini[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 148
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:
Originally posted by lilanda
Adeluci am gasit sild la supermarket, dar am vaga senzatie ca e fabricat aici la danezi...io mi-am luat unul cu ierburi prin el (cred ca are si marar), iar Niels unul cu ccc curry..inca n-am incercat...miine. Si am vazut ca este si grög din ala (sau cum se numeste bautura aia hot?? [alcool])
sa ne spui daca ti-a placut sill-ul, daca nu incearca zau una din retetele mele (mie nu-mi place ala din magazin, da' retetele alea mi-au placut grozav) ...ii zice glögg ... daca vrei sa cumperi, cumpara din ala cu alcool de 10% [alcool] sau poti sa faci, merita incercat: 1 sticla de vin rosu 12 cl vodca 7 bucati scortisoara 20 bucatele nucsoara 2 dl zahar 1 lingurita zahar vanilat migdale si stafide le pui toate astea in vodca (inafara de vin, zahar si vanilie) si le lasi sa stea peste noapte (intr-un borcan cu capac) pe urma amesteci vinul, compozitia de mai sus strecurata si adaugi zaharul si vanilia...poti sa-l tii in frigider doua saptamani inainte de a-l folosi, adica [alcool] la consumat, il incalzesti si adaugi un pic (dupa gust) de amaretto ...hmmm... [alcool]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

mey, io rad de buclata Nicole ... da' musai sa va povestesc ce-am fost io in stare sa fac ieri (totul se datoreaza stresului, zic io) dau si io fuga de la servici la chioscul de vizavi (sa-mi cumpar un suc)... si vad un collie ... si io ... intind mana sa-l mangai si ma aud spunand: serrus, Ilie [:0]... tipul care-l insotea se holba la mine, iar io razand [fuga] in chiosc... semne de ... ? inca nu mi-am pus diagnosticu' [:-)))] cred ca ma ajutati voi mai mult decat cu placere la stabilirea diagnosticului, nu?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adeloooo,bine fazaq cu Ilie[:-)))][:-)))][:-)))] Cit despre reteta aia cu vodka...[alcool]imi ploo in gura deja[alcool] Dorultez,pai una e sa te uiti la vitrinele Lafayette,alta sa te uiti la magazinile nordice cu produse de cooperativa,de zici ca a inviat Ceausescu[alcool][bang].Avantaj Frantza![hot] Elena [hippi] si [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos"]pisicutza Amelie[/url][copil]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adela [cool] [:-)))]... si intradevar ciocolata e uneori indispensabila (mai ales daca e moale [:D]) Merci pentru reteta de glogg, o sa incerc ca si mie mi-a placut. O sa caut si biscuiti din aia speciali (cu ce erau facuti ca nu mai tin minte, stiu doar ca erau...speciali si rosiatici). Cum ramane cu supa aia neagra cu sange de porc, tu ai incercat? Si francezii fac un fel de carnati cu sange de porc ("boudin noir" le zice), cica ar fi foarte buni, eu n-am incercat (inca). Vad ca stii multe despre obiceiurile nordice, esti demult pe meleagurile alea? Fetele incuscrite, m-am uitat la pozele voastre, tare frumusele sunteti ... iar (foarte) tinerii insuratei sunt adorabili! Sa va traiasca "mirii" si sa fie fericiti ("ceea ce va doresc si voua")! [:)] [pup] [url="http://photobucket.com/albums/v494/xcoco/"]imagini[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by doruletz
Cum ramane cu supa aia neagra cu sange de porc, tu ai incercat? Si francezii fac un fel de carnati cu sange de porc ("boudin noir" le zice), cica ar fi foarte buni, eu n-am incercat (inca). Vad ca stii multe despre obiceiurile nordice, esti demult pe meleagurile alea?
nuhu, n-am incercat supa neagra ... da' carnati cu sange de porc facem si noi in Ardeal si ii zicem sangerete ... voi nu? sunt aici de 14 ani - am vechime si mie imi place ciocolata moale ... Uite aici reteta de pepparkakor: 175 gr margarina 1,5 dl sirap (din ala de artzar) 1 lingura scortisoara 1 lingura [URL="http://www.livsmedelssverige.org/livsmedel/vegetabilier/kryddor/bild/ingefara.jpg"]ingefära[/URL] 1 lingura nucsoara 1 lingura [URL="http://www.asr.se/clients/santamaria/kryddguide/gfx/kryddsidor/vaxter/kardemumma.jpg"]kardemumma[/URL] faceti-va un pustiu de bine cu mine si spuneti-mi cum se numesc ingefära si kardemumma pe romaneste [batcap] - amandoua se pot baga si in glögg 2 dl zahar 1,5 dl frisca 0,5 lingurita bikarbonat 5 hg faina Amesteca margarina si sirapul. Adauga scortisoara, si celelalte si zaharul. Bate frisca si adaug-o cu grija. Amesteca faina cu bicarbonatul si adauga la cele de mai sus. Lasa aluatul la rece peste noapte. Intinde aluatul subtire ( o operatiune destul de dificila) si taie forme (inimioare si alte cele dupa imaginatie) La cuptor la 225-250 grade. sunt zeci de retete si pentru glögg si pentru pepparkakor io de acum fac numai glögg ca pepparkakor cumpar (si glögg de cele mai multe ori), pepparkakor faceam cand fiumiu era in clase mai mici succes si pofta buna!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

adela merci de reteta...pare cam complicat si io sunt cam impiedicata in bucatarie [ups] . da' ma straduiesc si invat. am recunoscut ingredientele in franceza ca in romaneste nici eu nu le stiam "ingefära" este "gingembre" iar "kardemumma" asta a fost usor ca se zice "cardamome" acuma ca sa ma revansez hai sa-ti zic cum fac ca sa gasesc nume de plante sau condimente din franceza in ro(sau invers). Caut intai denumirea plantei in latineste si dupa aia caut dupa denumirea asta prin siturile in romaneste. Merge aproape intotdeauna. deci am gasit "gingembre" - lat. "zingiber" - e "ghimbir" "cardamome" - cardamomon - p'asta nu l-am gasit dupa metoda mea dar cica e "cardamom" (cred ca asta e cuvant nou in romaneste, uite [url="http://www.avantaje.ro/index.php?a=697"]aici[/url]) 14 ani, wow... chiar ai vechime. Io nu-s decat de 5 ani in Franta. Rayuela, cica la vitrinele alea lucreaza echipe intregi de designeri timp de 1 an. Se pot admira timp de 2 luni in noiembrie si decembrie. Am promis ca fac poze, o sa ajung intr-o zi (poate maine daca scap de lenea asta care ma bântuie) [pup] [url="http://photobucket.com/albums/v494/xcoco/"]imagini[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...